Wat is bevallingsverlof?

Het bevallingsverlof is een onderdeel van de verlofperiode rondom zwangerschap en de bevalling. Als je een medewerker in dienst hebt die zwanger is krijg je te maken met dit soort verlof. Vóór de bevalling krijgt jouw medewerker zwangerschapsverlof. Na de bevalling heeft jouw medewerker recht op bevallingsverlof.

Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof

De verlofperiode rondom de zwangerschap en de bevalling van je medewerker noemen we zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Zwangerschapsverlof is het verlof dat je medewerker heeft voorafgaand aan de bevalling. Het bevallings verlof is het verlof dat je medewerker heeft na de daadwerkelijke bevalling. In de volksmond hebben we het vaak enkel over zwangerschapsverlof.

Hoe lang bevallingsverlof?

In totaal heeft jouw medewerker recht op een verlofperiode van minimaal 16 weken. Het gaat dan om 4 tot 6 weken verlof voorafgaand aan de bevalling (zwangerschapsverlof). Het bevallingsverlof duurt minimaal 10 weken. Het bevallingsverlof gaat in vanaf de dag na de bevallingsdatum. Is de baby van jouw medewerker geboren na de uitgerekende datum? Dan wordt het aantal dagen toegevoegd aan het totale verlof en duurt het verlof dus dit aantal dagen langer.

Voorbeeld: de baby van je medewerker wordt 6 dagen later dan de uitgerekende datum geboren. Dan heeft je medewerker 6 dagen langer verlof. In totaal heeft je medewerker dan 16 weken en 6 dagen verlof.

Wanneer jouw medewerker eerder bevalt heeft dit geen invloed op de totale duur van het verlof. Het verlof duurt altijd minimaal 16 weken. Is jouw medewerker in verwachting van een tweeling? Het zwangerschaps- en bevallingsverlof bij een tweeling is minimaal 20 weken.

Bevallingsverlof in delen opnemen

Jouw medewerker kan ervoor kiezen om een deel van het bevallings verlof in delen op te nemen. Het gaat dan om het verlof dat overblijft na 6 weken na de datum van de bevalling van jouw medewerker. Dit deel van het verlof kan jouw medewerker opnemen over een periode van maximaal 30 weken. Dit bepalen jullie dan samen in overleg.

De totale duur van het verlof blijft hetzelfde. Wil jouw medewerker het bevallingsverlof in delen opnemen? Dan moet zij dit uiterlijk 3 weken na het begin van het bevallingsverlof aan jou kenbaar maken. Jij moet op jouw beurt binnen 2 weken toestemming geven hiervoor. Let op: je mag dit alleen weigeren als jouw bedrijf hierdoor ernstig in de problemen komt.

Bevallingsverlof uitkering

Je medewerker heeft, anders dan bij ouderschapsverlof, tijdens de gehele verlofperiode (zwangerschapsverlof en bevallingsverlof) recht op 100% loondoorbetaling. Deze betaling wordt gedaan door het UWV. Je moet hiervoor als werkgever een zogenaamde WAZO-uitkering aanvragen.

Om de uitkering aan te vragen moet je weten wanneer jouw medewerker met verlof wil gaan. Dit kan dus tussen de 6 en 4 weken voorafgaand aan de uitgerekende bevallingsdatum zijn. De uitkering dien je 4 weken voor de ingangsdatum van het verlof aan te vragen.  Let op: je hoeft slechts één keer een uitkering aan te vragen voor de gehele verlofperiode.

Meer weten over wet- en regelgeving omtrent personeel?

checklist-personeel-aannemen-en-bevallingsverlof

Checklist: personeel aannemen

Wil jij volgens de regels jouw personeel aannemen? Download onze gratis checklist en vink jouw takenlijstje af!

Blog: regels tijd voor tijd

Wil jij weten welke regels er gelden als je wilt werken met tijd voor tijd? In onze blog lees je alles over de huidige regelgeving.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.