Wat is goed werkgeverschap?

Goed werkgeverschap, wat houdt dat precies in? Vanuit de wetgeving is het verplicht om je als goede werkgever te gedragen. In artikel 7:611 van het Burgerlijk Wetboek is precies vastgelegd hoe je om zou moeten gaan met goed werkgeverschap. In deze wet staat de volgende passage: ‘De werkgever en de werknemer zijn verplicht zich als een goed werkgever en een goed werknemer te gedragen’. Goed werkgeverschap (volgens de wetgeving) houdt in dat je je als werkgever goed dient te gedragen ten opzichte van jouw medewerker. Je weegt dus ook de belangen van je werknemer mee in de keuzes en afwegingen die je maakt.

6 beginselen van goed werkgeverschap

Om de wetgeving omtrent goed werkgeverschap duidelijker te maken en handen en voeten te geven zijn er 6 beginselen samengesteld. Op deze manier wordt de wetgeving omtrent goed werkgeverschap concreter gemaakt.

  1. Zorgvuldigheidsbeginsel: je moet je als werkgever zorgvuldig gedragen. Als jij ingrijpende beslissingen wilt maken moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je overlegt met je medewerkers. Weeg niet alleen je eigen belangen mee als je voor belangrijke beslissingen komt te staan, maar denk ook aan de belangen van jouw personeel.
  2. Gelijkheidsbeginsel: behandel elke werknemer op een gelijke manier.
  3. Vertrouwensbeginsel: zorg ervoor dat jouw medewerkers je kunnen vertrouwen en maak verwachtingen waar.
  4. Maak geen misbruik van je positie: je mag als werkgever geen misbruik maken van je sterkere positie die je hebt ten opzichte van je medewerker.
  5. Motiveer je beslissingen: als je een belangrijke beslissing neemt moet je deze motiveren richting je personeel.
  6. Zorg voor een behoorlijke verzekering: zorg als werkgever voor een ongevallenverzekering voor je medewerkers.

Waarom is goed werkgeverschap belangrijk?

Goed werkgeverschap is belangrijk omdat je je aan de wetgeving dient te houden. Uiteraard zijn er meerdere redenen waarom goed werkgeverschap belangrijk is. Als je een stapje extra zet om de beste werkgever te worden voor jouw personeel, zie je dat jouw medewerkers jou beoordelen als goede en professionele werkgever. Door aandacht te besteden aan goed werkgeverschap zijn jouw medewerkers gemotiveerder, gelukkiger en blijven zij langer bij je werken.

Op welke manieren kun je de beste werkgever worden?

Er zijn verschillende manieren om je bezig te houden met goed werkgeverschap. Allereerst is het heel belangrijk dat je je aan de 6 beginselen houdt. Er zijn echter meer manieren om de beste werkgever te worden voor jouw personeel.

  • Ben transparant en creëer betrokkenheid: neem jouw medewerkers mee in de financiële cijfers van je organisatie. Hierdoor creëer je begrip en betrokkenheid onder je personeel.
  • Zorg voor een professionele basis: als werkgever moet je alles goed op orde hebben. Zorg bijvoorbeeld voor een complete en juiste personeelsadministratie, dat het salaris altijd op tijd gestort wordt, voor een pensioenregeling en een overzichtelijk verlofportaal. Het werkgeverschap voor jouw medewerkers moet professioneel geregeld zijn.
  • Doe eens iets extra’s: laat zien dat je jouw personeel waardeert. Door bijvoorbeeld een kleinigheidje te geven voor Sinterklaas of een persoonlijk kaartje te sturen als je medewerker jarig is laat je zien dat je betrokken bent bij je personeel.
  • Zorg voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden: denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden voor je personeel en een WGA-aanvullingsverzekering. Hierdoor laat je mede zien dat je een goede werkgever bent.

Meer weten over goed werkgeverschap?

goed-werkgeverschap

Gratis whitepaper: 10 tips voor goed werkgeverschap

Kun jij nog wat praktische tips gebruiken om de beste werkgever te worden voor je personeel? Download de gratis whitepaper met 10 praktische tips.

beste-werkgever-voor-je-personeel

Blog: De beste werkgever worden, 5 manieren

Je medewerkers moeten meer dan tevreden zijn over jou als werkgever. In deze blog lees je 5 manieren om de beste werkgever te worden.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.