In gesprek met Elodie: een echte wielerchick! - Mettom

In gesprek met Elodie: een echte wielerchick!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn we sinds 2018 via Talent Empowerment verbonden aan het 19-jarige fietstalent Elodie Kuijper. Elodie staat in het wereldje bekend als één van de grootste talenten in het veldrijden en wij zijn ook super trots wat we haar hierin kunnen ondersteunen. Voor wat betreft haar ambities zit het wel goed want deze komen aardig overeen met die van ons: de beste willen zijn. Wij gingen met Elodie in gesprek en kwamen erachter hoe het eraan toe gaat in ‘haar wereldje’ en wat de effecten zijn van onze samenwerking! 

elodie-kuijper-wielerchick

Een echte wielerchick!

Elodie leeft echt voor haar sport. Alles staat in het teken van het fietsen en daar houdt ze in alles rekening mee. Haar hele levenspatroon is gericht op de trainingen en wedstrijden en alles daaromheen zijn randzaken. Op dit moment volgt Elodie een studie aan Fontys Hogeschool en heeft ze een bijbaantje. Wie Elodie een beetje volgt op Instagram weet ook dat ze daarnaast ook nog heel erg druk is met het informeren van haar 25.000 volgers! Een bezig bijtje dus.

VKMAG schonk al extra aandacht aan Elodie in een artikel door haar als ‘concurrent’ van Puck Moonen te zien. Hierbij kwam ook de term ‘wielerchick’ naar voren. Een term waar ze weinig problemen mee heeft. Ze ziet dit juist als compliment!

Wielerchick op allerlei gebieden

Nu de zomerperiode aanbreekt gaat Elodie een uitstap maken. Waar ze de hele winter actief is geweest in het veldrijden, maakt ze nu een uitstapje naar het wegwielrennen en gaat ze fietsen voor het Health Mate Ladies Team. Elodie heeft weinig ervaring met het fietsen op de weg en zal dus hard moeten trainen om hier een goede prestatie neer te zetten. Ze is nieuw in het team en moet zich nog echt bewijzen om een vast plaatsje in het team te krijgen. Daarnaast is ze het jongste teamlid van haar ploeg en gaat dus echt een totaal nieuwe uitdaging aan. Waar ze in het veldrijden – in haar leeftijdsklasse – steevast in de top eindigt, is ze in het wegwielrennen dus echt helemaal nieuw!

Zeer traditionele (ouderwetse) wereld

Elodie gaf tijdens ons gesprek iets opvallends aan, namelijk dat de wielerwereld nog heel ouderwets in elkaar zit. De vergoedingen voor de vrouwen en mannen liggen nog ver uit elkaar, maar niet voor lang als het aan Elodie ligt: “Ik hoop dat hier in de nabije toekomst wat in gaat veranderen. Hopelijk kunnen we het vrouwenvoetbal achterna!”.

Elodie-succesfactoren-topsport-en-ondernemerschap-factor2

Sponsoring vanuit Mettom

Vanuit Mettom sponsoren we Elodie in samenwerking met Talent Empowerment. Zij begeleiden zeer talentvolle sporters met het waarmaken van hun dromen. Iets wat perfect bij ons past. Wij hopen dat iedereen altijd zijn of haar dromen kan waarmaken, of het nu privé of zakelijk is. De sponsoring die Elodie vanuit ons krijgt is geen financiële sponsoring maar een maatschappelijke. Talent Empowerment zorgt voor veel begeleiding in het drukke bestaan van Elodie. Zo kan Elodie zelf kiezen waar ze behoefte aan heeft. Of het nu studiebegeleiding is of een uitgebreid en op maat gemaakt voedingsadvies. Dit helpt haar vooral om haar focus te behouden op het allerbelangrijkste: het fietsen!

Spreekt de sponsoring van een veelbelovend talent jou ook aan? Wij kunnen je altijd in contact brengen met Talent Empowerment. Daarnaast is Elodie voor het komende veldrijdseizoen op zoek naar andere sponsoren die haar financieel kunnen ondersteunen. Ze is bijvoorbeeld op zoek naar een sponsor die op haar kleding wil komen te staan. Mocht je hier als ondernemer of organisatie interesse in hebben laat het ons gerust weten! Wij brengen je dan graag in contact met Elodie. Wist je trouwens dat ondernemerschap en topsport veel met elkaar te maken hebben? Lees het in onze whitepaper!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten