Payroll werknemer: wat zijn de voordelen voor je personeel? - Mettom

Payroll werknemer: wat zijn de voordelen voor je personeel?

Je gaat personeel aannemen en overweegt om een werknemer op basis van payrolling aan te nemen. Wat houdt dit in voor jouw ‘payroll werknemer’? Je wilt natuurlijk dat alles perfect geregeld is voor jouw nieuwste aanwinst: goed werkgeverschap is zeker in deze tijd heel belangrijk! Jij wilt je medewerker aan jou binden en daarom moeten je personeelszaken goed geregeld zijn. Op welke voordelen jouw payroll werknemer kan rekenen lees je in deze blog.

Wil je weten wat de voordelen zijn voor jou als werkgever? Plan dan een vrijblijvende belafspraak met één van onze payrolladviseurs!

payroll-werknemer-wat-houdt-het-in

Payroll werknemer: wat houdt het in?

Wanneer je voor jouw personeelszaken kiest voor een samenwerking met een payrollbedrijf wordt het payrollbedrijf juridisch gezien de werkgever van jouw medewerker. Het payroll bedrijf wordt dus juridisch werkgever van jouw personeel. Dit betekent onder andere, en in ieder geval, dat je medewerker de arbeidsovereenkomst, loonstroken en het salaris ontvangt van het payroll bedrijf. Het payrollbedrijf wordt verantwoordelijk voor alle wettelijke verplichtingen die te maken hebben met het werkgeverschap. Het payrollbedrijf is dus ook verantwoordelijk voor de verzekeringen voor je personeel, begeleiding en doorbetaling bij ziekte en een eventueel pensioen.

voordelen-payroll-werknemer-salarisadministratie-hr

Welke voordelen zijn er voor de payroll werknemer?

Voor jouw payroll werknemer verandert er niet zoveel. Hoewel het payrollbedrijf zorgt voor de arbeidsovereenkomst, de salarisstroken en het salaris blijft het payroll bedrijf voor een groot gedeelte op de achtergrond. Toch krijgt je medewerker te maken met verschillende voordelen. Voordelen die je, als je jouw medewerker in dienst zou nemen, zelf misschien niet zou kunnen aanbieden.

Strakke salarisadministratie

Zelf weet je misschien niet waar je moet beginnen als het gaat om de loon- en salarisadministratie. Uitbesteding hiervan is daarom misschien wel de beste keuze, ook voor jouw medewerkers. Het payroll bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het werkgeverschap en weet dus precies hoe deze salarisadministratie werkt. Jouw personeel hoeft nooit op het salaris te wachten. Het payroll bedrijf zorgt ervoor dat dit altijd op tijd wordt overgemaakt aan de payroll werknemer.

HR-vraagbaak voor jouw payroll werknemer

Zoals je misschien al weet is één van de voordelen voor jou als werkgever dat je met al jouw vragen over personeelszaken bij het payrollbedrijf terecht kunt. Voor jouw medewerker geldt dit voordeel uiteraard ook. Wanneer je payroll werknemer vragen heeft over HR, zoals inhoudelijke vragen over de arbeidsovereenkomst, kunnen wij ons voorstellen dat jij zelf geen antwoord hebt op dit soort vragen. De payroll professionals van het payrollbedrijf waar jij mee werkt weten echter alles van personeelszaken. Je personeel kan dus altijd terecht bij het payrollbedrijf met vragen.

begeleiding-bij-ziekte-pensioen-verzekering-payrolling-werknemer

Begeleiding bij ziekte

Wordt jouw medewerker ziek? Begeleiding en het risico bij ziekte vallen onder het payroll tarief. Wist je dat een zieke medewerker € 250 per dag kost? Een van de voordelen voor je payroll werknemer is dat de begeleiding bij ziekte helemaal bij het payroll bedrijf ligt. Deze begeleiding heeft altijd een professionele basis. Het payroll bedrijf houdt contact met je medewerker en zorgt ervoor dat hij of zij terecht kan bij een bedrijfsarts.

Wil jij af zijn van het ziekterisico?

Pensioenregeling

Een pensioenregeling is voor jouw medewerkers een heel belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het is lastig en duur om een pensioenvoorziening af te sluiten voor je personeel. Het payroll bedrijf zorgt er daarom voor dat jouw medewerker een adequate pensioenvoorziening krijgt. Het pensioen wordt dus meteen goed geregeld. Door een pensioenvoorziening te bieden waarderen je medewerkers jou meer als goede werkgever. Het is dus een belangrijk voordeel voor jouw payroll werknemer.

WGA aanvullingsverzekering

Het is voor je medewerker belangrijk dat hij goed verzekerd is als hij arbeidsongeschikt wordt. In sommige gevallen kan de inkomensterugval namelijk erg groot zijn waardoor je medewerker financieel in de problemen kan komen. Om je payroll werknemer hiervoor te behoeden heeft het payroll bedrijf in veel gevallen een collectieve WGA-aanvullingsverzekering afgesloten. Door het afsluiten van deze aanvullende verzekering wordt het inkomen bij arbeidsongeschiktheid aangevuld tot 70% van het laatstverdiende salaris.

collectieve-personeelsvoorzieningen-opleidingen

Opleidingsmogelijkheden voor de payroll werknemer

Het bieden van opleidingen aan je personeel is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Medewerkers komen niet meer alleen bij je werken voor een goed salaris. Mensen willen zich steeds meer blijven ontwikkelen. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payroll bedrijf krijgt jouw payroll werknemer meestal toegang tot opleidingen die je zelf niet kan bieden. Bij Mettom bieden we onze payroll werknemers bijvoorbeeld het opleidingsportaal van GoodHabitz aan. Dit is een online opleidingsportaal waar jouw medewerkers meer dan 150 trainingen kunnen volgen. Vaak is het lastig om zelf zo’n compleet portaal aan te bieden. Voor een kleine werkgever is dit heel erg duur. Je medewerker profiteert bij een payroll constructie van de schaalvoordelen van het payrollbedrijf als het gaat om scholing!

Collectieve personeelsvoorzieningen

Veel payrollers bieden collectiviteitskortingen op verschillende verzekeringen. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payroll bedrijf kun je jouw personeel deze kortingen dus aanbieden vanuit goed werkgeverschap. Vaak hebben payrollbedrijven één of meerdere collectiviteitsnummers die jouw medewerkers krijgen. Zo krijgen zij korting op basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen bij verschillende zorg- en schadeverzekeraars.

Korting op uitjes

Vanuit goed werkgeverschap is het belangrijk om jouw medewerkers ook te laten ontspannen. Daarom bieden verschillende payroll bedrijven korting op veel uitjes in Nederland. Bij Mettom krijgen onze payroll werknemers het Mettom Voordeelplatform van ons. Met dit platform bieden we uitjes aan in verschillende categorieën: onder andere dierentuinen, bioscoopbezoeken, restaurants of een hotelovernachting. Bovendien krijg je als opdrachtgever dit platform ook. Ook voor jou is dit dus een mooi voordeel.

Wat doe je zelf als leidinggevende?

Zoals je hebt gelezen neemt het payroll bedrijf niet enkel het juridisch werkgeverschap van je over. Het betreft een veel uitgebreidere dienstverlening. Toch blijven er zaken die je zelf dient te doen als het gaat om jouw personeel. Jij bepaalt namelijk zelf nog steeds wie je aanneemt. Een payroll werknemer is dus iets anders dan een uitzendkracht. Afspraken over het salaris, mits deze gemaakt worden binnen de wettelijke kaders, de werktijden en andere arbeidsvoorwaarden maak je zelf met je payroll werknemer. Daarnaast voor jij zelf de functionerings- en beoordelingsgesprekken met je medewerker. Het lijkt voor je medewerker dus eigenlijk alsof hij gewoon bij jou in dienst is. En dat maakt payroll de beste personeelsoplossing voor zowel jou als jouw personeel!

Hoe zijn jouw personeelszaken geregeld? Ontdek hoe jij ervoor staat met onze Mettom Quickscan!

cta-quickscan

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten