Payrolling bedrijf en de voordelen, 3 ondernemers aan het woord - Mettom

Payrolling bedrijf en de voordelen, 3 ondernemers aan het woord

Werken met een payrolling bedrijf, zou dat iets voor jouw onderneming kunnen zijn? Ondernemers moeten volgens ons bezig zijn met waar zij goed in zijn, met hun passie! Het werkgeverschap is daar vaak geen onderdeel van. Dat kunnen wij ons best voorstellen! Het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Bovendien kun je jouw tijd wel beter besteden. Veel ondernemers overwegen tegenwoordig de samenwerking met een payrolling bedrijf als het gaat om hun eerste medewerker. Of zij zijn het zat met de huidige gang van (personeels)zaken en gaan op zoek naar een fijne partner tussen alle payroll bedrijven. Bij Mettom helpen we inmiddels honderden ondernemers met hun personeelszaken. Vandaag laten we er 3 aan het woord!

capital-advertising-payrolling-bedrijf-mettom

Complete ontzorging door payrolling bedrijf voor Capital Advertising

Capital Advertising is een groeiend bedrijf in ’s-Hertogenbosch. Dat snelle groeien is natuurlijk fijn, maar eigenaar Marc Kiemeney liep er toch tegenaan dat hij steeds meer bezig was met zijn personeelszaken. Hij zegt daar zelf het volgende over: “Groeien met je bedrijf is super. Meer klanten en grotere opdrachten zorgden ervoor dat ik meer mensen wilde aannemen. Ik had er alleen niet meteen rekening mee gehouden dat personeel zoveel tijd kost. Ik ben een echte ondernemer, en door de personeelszaken waar ik me mee bezig moest houden was ik op een gegeven moment te veel bezig met de administratie en rompslomp omtrent de medewerkers. Hier moest écht iets veranderen. Het uitbesteden van mijn personeelszaken middels een payrolling bedrijf was mogelijk iets voor mij!”

Voordelen van Mettom voor Capital Advertising

Voor Capital Advertising was totale ontzorging de belangrijkste reden om samen te werken met een payrolling bedrijf. Payroll bedrijven zijn natuurlijk specialist in werkgeven en nemen alles uit handen. Marc geeft aan dat hij zelf geen zorgen meer heeft over zijn personeelszaken. Bovendien is Mettom een echte sparringpartner voor deze ondernemer. Marc: “Mettom is een professionele partij om mee samen te werken. Ik durf aan Mettom mijn personeelszaken uit te besteden. Zo heb ik zelf meer tijd over voor het échte ondernemen!” De voordelen van payrolling voor Capital Advertising zijn de volgende:

 • Geen zorgen meer om personeelszaken
 • Een echte sparringpartner over juridische HR-vraagstukken
 • Medewerkers hebben een professionele HR-afdeling tot hun beschikking
gig-payrolling-bedrijf-mettom

GIG werd de beste werkgever samen Mettom

GIG creative film production is een Brabants videoproductiebedrijf dat staat voor werk in opvallende vorm. Opvallend is het ook hoe eigenaar Maarten praat over zijn personeel: “Ons team staat bij ons voorop en is de drijvende kracht binnen het bedrijf. Daarom is het misschien wel één van de belangrijkste zaken om je HR goed te organiseren als groeiende ondernemer.” Maarten wilde het beste voor zijn personeel maar was zelf geen ster in personeelszaken. “Alle zaken die te maken hebben met personeel: daar zit je niet op te wachten als ondernemer. Toch word je gedwongen om je aan de regels te houden, ook al gelden er voor jou als ondernemer totaal andere regels. Met Mettom aan mijn zij voel ik me daar nu veel vertrouwder mee en kan ik me focussen op mijn eigen kwaliteiten.”

Voordelen samenwerking payrolling bedrijf voor GIG

Eerder werkte GIG samen met een HR-expert maar die samenwerking liep niet helemaal vlot. Door te kiezen voor payrolling bedrijf Mettom was Maarten uiteindelijk goedkoper uit. Bovendien was hij meteen af van veel administratieve ellende. “Mettom is voor ons de HR-collega op afstand en een waakhond die alles in de gaten houdt als het gaat om personeelszaken. Niet alleen voor mij als ondernemer, maar ook voor de werknemer zelf kan Mettom de nodige steun bieden. Zo is alles goed geregeld. En dat met alles onder één dak en met één factuur. Mettom denkt en groeit mee met mijn bedrijf!”

GIG is overtuigd van Mettom door deze voordelen:

 • 1 factuur voor alle personeelszaken, geen zorgen om facturen van verschillende instanties
 • Bespaar kostbare tijd, rompslomp en euro’s! Mettom biedt je een goedkope oplossing
 • Een HR-sparringpartner waar de ondernemer én de medewerker terecht kunnen
ontmoetsjoerd-mettom

OntmoetSjoerd nam eerste medewerker aan samen Mettom

Een eerste medewerker aannemen is voor iedere ondernemer heel spannend. Het is een grote stap om van zelfstandige zonder personeel naar een onderneming te gaan mét personeel. Sjoerd van OntmoetSjoerd kreeg het steeds drukker en koos er uiteindelijk voor om zijn eerste personeelslid aan te nemen via Mettom. “Bij het aannemen van personeel komt veel kijken. Dat zag ik al meteen toen ik onderzoek deed naar waar ik allemaal op moest letten. Ik besloot al snel dit traject uit te besteden aan een externe partij. Eerder had ik al gehoord van payrolling, een mooie oplossing voor mijn personeelszaken.” Er zijn veel payroll bedrijven in de regio maar uiteindelijk koos OntmoetSjoerd voor een samenwerking Mettom.

Een mooie samenwerking tussen OntmoetSjoerd en Mettom

Sjoerd werkt nu al een tijdje samen Mettom en hij is blij. De personeelszaken zijn goed geregeld. Bovendien voelde Sjoerd meteen een klik met de mensen van Mettom. “Uiteindelijk heb ik besloten om mijn eerste medewerker via Mettom te laten verlonen. Mettom voelt als een professionele partij voor mijn personeelszaken. En ik vind dat mijn personeelszaken gewoon helemaal goed geregeld moeten zijn. Daarnaast kan ik altijd bij de payrolladviseur van Mettom terecht als ik vragen heb. Mettom is nu mijn rechterhand in personeelszaken. Dat bevalt heel goed”

Voor Sjoerd heeft de samenwerking Mettom het volgende opgeleverd:

 • Een professionele basis voor personeelszaken
 • Gemak en geen zorgen om de administratieve kant van het personeel
 • Mettom voelt als een externe HR-collega waar Sjoerd met zijn vragen terecht kan

De voordelen van payrolling bedrijf Mettom voor ondernemers

Bij Mettom vinden we het belangrijk dat onze klanten de focus kunnen houden op waar zij goed in zijn. En dat zij zich bezig kunnen blijven houden met hun passie. Personeelszaken zijn daar vaak geen onderdeel van en wij nemen daarom graag alle rompslomp die bij het werkgeverschap komt kijken uit handen. Wij staan voor goed werkgeverschap en vinden dat jouw personeel het beste verdient.

Bij het aannemen van personeel komt veel kijken. Wanneer je kiest voor een samenwerking Mettom kies je voor de perfecte oplossing. Wij zorgen voor een juiste personeels- en salarisadministratie, dat het salaris op tijd wordt overgemaakt en dat juridisch alles in orde is. Ook vermijd je verschillende risico’s die horen bij het werkgeverschap!

Ziekteverzuim

Mettom neemt de verplichtingen en risico’s omtrent ziekte en verzuim van jou over. Zo krijg je niet te maken met hoge verzuimkosten.

Wijzigende wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is continu in beweging. Wij zijn altijd op de hoogte van wijzigingen.

Pensioen

Het afsluiten van een pensioenregeling is duur en vooral taaie kost. Mettom zorgt voor de aanmelding van je medewerkers en voor de pensioenafdrachten.

Administratie

Mettom neemt het contractbeheer, de personeels- en salarisadministratie en aanmelding bij diverse instanties van je over.

Gemak

Mettom regelt voor jou alles omtrent het werkgeverschap. Wij zijn specialist in werkgeven en we maken het werkgeverschap minder complex.

Focus

Mettom zorgt ervoor dat jij de focus kunt houden op je core business. Zo ben je bezig met waar je goed in bent.

Kostenbesparing

Door onze dienstverlening op grote schaal weg te zetten en door geautomatiseerde processen kunnen wij kostenbesparingen realiseren voor jou.

Tevreden medewerkers

Jouw medewerkers kunnen bij Mettom rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is!

Voordelen voor medewerkers

Voor jouw medewerker verandert er niet zoveel als je gaat samenwerken met payrolling bedrijf Mettom. Hoewel wij zorgen voor de arbeidsovereenkomst, de salarisstroken en het salaris blijven wij voor een groot deel op de achtergrond. Toch krijgt je medewerker te maken met verschillende voordelen. Voordelen die je, als je jouw medewerker in dienst zou nemen, zelf misschien niet zou kunnen aanbieden.

GoodHabitz

Je krijgt toegang tot ons online opleidingsportaal van GoodHabitz. Hier kun je meer dan 150 trainingen volgen om je verder te ontwikkelen!

Mettom Voordeelplatform

Op het Mettom Voordeelplatform krijg je korting op uitjes, restaurants, wellness, sport en producten voor thuis!

Pensioenregeling

Als je via Mettom werkt zorgen wij voor een pensioenregeling voor jou. Dit is dus meteen goed geregeld.

WGA Aanvullingsverzekering

Wanneer je langdurig arbeidsongeschikt raakt vullen wij jouw uitkering aan zodat een eventuele inkomensterugval deels opgevangen wordt. 

Collectieve personeelsvoorzieningen

Je krijgt korting op jouw zorgverzekering bij een aantal zorgverzekeraars. Deze korting loopt op tot 15%.  

Begeleiding bij ziekte

Als je ziek wordt bieden wij deskundige begeleiding. We houden contact met jou en zorgen samen dat je snel weer beter bent!  

Strakke salarisadministratie

Je hoeft nooit op je salaris te wachten want wij zorgen voor een tijdige uitbetaling van jouw loon.  

Kennis van HR

Als je HR-gerelateerde vragen hebt kun je bij ons terecht. Onze specialisten geven graag antwoord op jouw vragen.  

mettom-belafspraak-maken

Samenwerking Mettom iets voor jou?

Denk je dat de samenwerking Mettom iets voor jouw bedrijf zou kunnen zijn? Wil jij weer bezig zijn met jouw passie? Alle administratieve rompslomp die komt kijken bij personeel achter je laten? En de beste werkgever worden voor jouw personeel? Dan is een samenwerking Mettom misschien wel iets voor jou!

We praten je graag vrijblijvend bij over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Benieuwd? Plan een belafspraak met één van onze payrolladviseurs!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten