Het piekmoment: de laatste van onze succesfactoren - Mettom

Het piekmoment: de laatste van onze succesfactoren

In de afgelopen weken namen we je mee in de succesfactoren in de topsport en het ondernemerschap: je Winning Team samenstellen, vooropstaan in de groep, het échte willen en het vieren van succes. Vandaag sluiten we deze blogreeks af en nemen we je mee in de laatste succesfactor in het ondernemerschap en gebruiken we de metafoor van topsport. Ook in de huidige coronatijd is het mogelijk om door te gaan met succesvol ondernemen! We zien veel parallellen tussen ondernemerschap en topsport en daarom zijn wij er trots op dat we een jonge talentvolle sporter ondersteunen in haar Olympische droom. Onze eigen Elodie Kuijper, 20 jaar, veldrijdster met de ambitie om de Van der Poel van het vrouwenveldrijden te worden, deelt met ons haar bijzondere verhalen die volgens haar bepalend zijn voor haar succes.

De afgelopen weken hebben we samen met Elodie bekeken naar de succesfactoren die zowel gelden voor topsport als het ondernemerschap. In een vijfdelige blogserie nemen we je graag mee in deze succesfactoren met in deze blog: het piekmoment.

succesfactoren-piekmoment-ondernemerschap-topsport

Succesfactor 5. Het piekmoment: de balans tussen voorbereiding en vertrouwen in eigen kunnen

Elodie: “Als topsporter ben je nooit helemaal tevreden. Dat zit gewoon in de aard van het beestje. Dat betekende voor mij dat ik voor mijn belangrijke piekmomenten, de wedstrijden, altijd tot op het laatste moment bezig was om de details te finetunen en bijvoorbeeld het parcours van die dag nog een keer na te lopen in mijn hoofd, toch nog even een momentje op de fiets te pakken of mijn fiets te checken op technische problemen. Dit had als resultaat dat ik op de wedstrijddag met de verkeerde dingen bezig was. Ik moet me dan maar op één ding focussen: mijn prestatie op die dag.

Inmiddels, na gesprekken met mijn coach, ben ik dit anders gaan aanpakken. Ik zorg dat de hele week in het teken van deze voorbereiding staat. Zodra de wedstrijddag aanbreekt zorg ik dat ik niet meer bezig hoef te zijn met randzaken. Vanaf dat moment vertrouw ik blind op de voorbereiding van mijn team, mijn eigen voorbereiding en mijn eigen kunnen. Dit geeft veel rust en zorgt ervoor dat ik scherper en in optimale focus aan mijn piekmoment begin. Essentieel voor deze rust is dat je daadwerkelijk blind op deze factoren kunt vertrouwen.”

succes-factor-ondernemerschap-topsport-succesfactor

Rob Toonders over deze succesfactor

Rob Toonders: “Wat de huidige crisis ook heeft aangetoond is dat je niet alles in de hand hebt. Veranderende wetgeving, nieuwe concurrerende businessmodellen, sociale en culturele gedragsverandering: allemaal zaken waarop je als ondernemer kunt anticiperen. Maar een epidemie van deze omvang die zo abrupt de volledige economie platlegt, daar heeft niemand op kunnen sturen. En dus heeft het ook geen zin om daar heel lang om te gaan treuren. Ik kan mezelf niet aanrekenen dat ik dit niet heb zien aankomen en dus hebben we er allemaal mee te dealen. Schouders eronder en erop vertrouwen dat we deze crisis kunnen verslaan en er zelfs beter uit te komen door er vol voor te gaan. Elke crisis biedt ook weer kansen. Maar je moet er wel voor openstaan en ze wel willen zien! Wij hebben bij Mettom direct uitgesproken dat wij met ons team in staat zijn om sneller en beter te schakelen dan veel anderen. En daar gaan wij de vruchten in de nabije toekomst van plukken. Daar ik heb ik 100% vertrouwen in!”

Succesfactoren in crisistijd: hoe ga jij ermee om?

Ook in de crisis kunnen we sommige negatieve dingen omzetten naar positieve stappen naar succes. Ga er met jouw team voor de volle 100% en met positiviteit tegenaan. Je zult zien dat de coronacrisis je minder negatieve energie kost. In de nabije toekomst weer op weg naar succes, als zijn het maar kleine succesjes: samen met Elodie gaan wij er voor!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten