Werkgeverschap is net als Temptation Island! - Mettom

Werkgeverschap is net als Temptation Island!

Werkgeverschap en Temptation Island. In eerste instantie zou je denken dat dit misschien niets met elkaar te maken heeft. In de afgelopen maanden heeft een groot deel van ons team zich op donderdagavond om 20:30 uur thuis gemeld. Een ander deel keek het stiekem al vooruit op Videoland. Ook wij maken ons schuldig aan het kijken van deze guilty pleasure. Heb je geen idee wat Temptation Island is? In het kort is het een programma waar een hoop vrijgezelle mannen en vrouwen losgelaten worden samen met 4 onzekere stelletjes die hun relatie willen testen. Een recept voor drama. Toch is Temptation Island hetzelfde als het werkgeverschap en er valt dus ook een hoop van te leren!

temptation-island-werkgeverschap

Werkgeverschap? Nee, eerst even naar Temptation!

Voor iedereen die het afgelopen seizoen een beetje heeft gevolgd (let op: spoilers!): Arda en Elke wilden hun relatie testen omdat Elke met een drankje op een ander persoon werd die Arda niet graag zag. Elke wilde bewijzen dat zij zich ook bij een feestje kon gedragen. Maar wat schetst onze verbazing: na een paar afleveringen stort Arda zich afwisselend op Amber en Eline. Uiteindelijk kiest hij voor Eline en lijkt hij zijn grote liefde Elke volkomen vergeten. Na een liefdesverklaring aan Eline gaan alle remmen los op verschillende plekken. Pijnlijk.

Parallel met het werkgeverschap

Hier komt direct een eerste vergelijking met betrekking tot het werkgeverschap. Voor veel ondernemers is het herkenbaar dat zij een medewerker hebben die ‘toch nooit weg gaat’. Een medewerker van wie je zeker weet dat diegene als 25-jarige binnenkomt en na zijn pensioen met een wandelstok naar buiten gaat om van zijn pensioen te genieten. Je hoeft hier niet het gesprek mee aan te gaan want je weet dat diegene toch wel goed zit. Denk je. Het zou zomaar kunnen zijn dat deze medewerker zich juist niet genoeg gewaardeerd voelt of een bepaalde spanning en uitdaging in zijn werkzaamheden mist. Of misschien mis jij iets: ben jij wel de beste werkgever voor jouw medewerker? Heeft de medewerker wel een bepaalde verantwoordelijkheid? Kortom: mist hij/zij iets? Het zou zomaar kunnen zijn dat diegene na een slecht gesprek direct Indeed opent om een vacature te bekijken. Net zoals Arda die na een paar dagen Elke vergeten is en zich stort op Eline.

Heb jij je personeelszaken op orde? Check het met de gratis Mettom Quickscan!

verleidingen-en-werkgeven

Werkgeverschap en verleidingen

Daarnaast zagen we in het programma ook dat Eline na een hete nacht introk bij Arda. Na een paar nachten zag Arda echter in dat er geen toekomst zat in de relatie met Eline. Zij wilde niet settelen, maar hij had duidelijk ook zijn twijfels.

Ook hier kunnen we een vergelijking maken met het werkgeverschap. Een medewerker wordt verleid door een andere werkgever met het idee dat daar alles beter is. Eenmaal overgestapt naar deze werkgever blijkt het toch niet de juiste match te zijn. Zorg er daarom als werkgever voor dat je altijd een proeftijd opneemt in de arbeidsovereenkomst. Zowel de medewerker als de werkgever kunnen dan in de eerste maand op ieder gewenst moment afscheid van elkaar nemen zonder opgaaf van reden. Dit kan trouwens wel pas bij een arbeidsovereenkomst die langer duurt dan 6 maanden.

Bind je medewerkers aan jouw bedrijf

Iedere medewerker komt wel eens in de verleiding van een nieuwe werkgever. Zorg er daarom voor dat je jouw medewerkers altijd goed behandelt en niet alleen wanneer het jou uitkomt. Koester je medewerkers! Ga het gesprek met elkaar aan, spreek verwachtingen uit en stel vragen aan elkaar. Een goed salaris is niet voor iedereen het belangrijkste. Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, een tijdige salarisbetaling, een goede sfeer en waardering zijn andere heel belangrijke aspecten van het werkgeverschap.

Voor nu: zoek uit of je medewerkers op dit moment een echte Temptation hebben en latent op zoek zijn naar een andere werkgever. Zoek het dan vooral bij jezelf en hoe je deze mensen aan boord kunt houden! Wil je weten hoe je goed werkgeverschap kunt invullen? Lees hier onze tips.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten