Wil jij meer weten over onze dienstverlening en heb je vragen? Wie weet vind je jouw vraag hieronder! We hebben op deze pagina de meest gestelde vragen van onze klanten uitgelegd. Staat jouw vraag er toch niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

Arbeidsvoorwaarden bij payrolling

 • Kan ik ook een contract voor onbepaalde tijd aanbieden via Mettom?

  Zeker! Onze dienstverlening bestaat uit het ontzorgen van onze klanten op het gebied van werkgeverschap. Dit geldt voor zowel contracten voor bepaalde als voor contracten voor onbepaalde tijd.

 • Hoeveel tijdelijke contracten kan ik aanbieden?

  Gedurende een periode van 3 jaar kunnen drie tijdelijke contracten worden aangeboden. Weet je al eerder dat jouw medewerker perfect bij je past? Het is bij ons natuurlijk ook mogelijk om je medewerker al eerder voor een langere tijd aan je te binden middels een contract voor onbepaalde tijd.

 • Onder welke cao vallen de medewerkers?

  Medewerkers die via Mettom worden verloond hebben recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden die een medewerker heeft die rechtsreeks bij jou in dienst is. Wij volgen dan ook de cao die op jouw bedrijf van toepassing is.

Kosten van payrolling

 • Wat zit er allemaal in het payrolltarief?

  Ons tarief dekt naast het brutoloon en vakantiegeld ook veel andere personeelskosten zoals werkgeverslasten, verzekeringen en pensioen. Ook bieden we je medewerkers toegang tot een opleidingsportaal.

 • Wat kost payrolling nou eigenlijk?

  Door de samenwerking aan te gaan Mettom ben je vaak goedkoper uit dan je denkt. Wij zetten onze dienstverlening op grote schaal weg en profiteren daardoor van schaalvoordelen. Daarnaast hebben wij processen verregaand geautomatiseerd. Hierdoor kunnen wij flinke kostenbesparingen realiseren. Je bent dus waarschijnlijk goedkoper uit als je gebruik maakt van onze dienstverlening dan wanneer je zelf aan de slag gaat met je personeelszaken. Wil je weten wat onze dienstverlening in jouw specifieke geval kost? We komen graag langs om voor jou de berekening te maken.

Medewerkers

 • Kan ik mijn huidige medewerkers ook overzetten naar Mettom?

  Zeker! Naast nieuwe medewerkers kunnen ook bestaande medewerkers worden verloond via Mettom. Uiteraard behouden zij hun opgebouwde rechten.

 • Welke voordelen zijn er voor de medewerker?

  Als je jouw personeel onderbrengt bij Mettom profiteren zij van vele voordelen: we bieden een WGA aanvullingsverzekering, we hebben speciaal voor je medewerkers met vaste uren een opleidingsportaal, de Mettom Academy en voor jou en voor de medewerkers met vaste uren hebben we de Mettom Pretpas in de aanbieding. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, het zit allemaal in de prijs inbegrepen!

 • Wat zijn de gevolgen voor de medewerkers?

  Vrij weinig. Afspraken over bijvoorbeeld de hoogte van het salaris, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden worden nog steeds gemaakt door jou en de medewerker en samen voeren  jullie ook de beoordelings- en functioneringsgesprekken. Mettom zorgt voor de arbeidsovereenkomst, de loonstroken en het overboeken van het salaris. Doordat Mettom specialist is in werkgeven, zijn zaken gewoonweg beter geregeld!

Payrollconstructie

 • Waarom zou ik kiezen voor Mettom?

  Als je goed werkgeverschap en korte lijnen belangrijk vindt ben je bij Mettom aan het juiste adres! We vinden persoonlijk contact heel belangrijk en kennen onze klanten. Wij geloven in verbinden en groeien graag samen mee met onze klanten.

 • Welke payroll dienstverlener is betrouwbaar?

  Er zijn best veel payrollbedrijven. Hoe vind je nu het juiste payrollbedrijf en waar moet je op letten? De belangrijkste dingen waar je op moet letten zijn:

  • Is het bedrijf NEN-gecertificeerd, heeft het een verklaring ‘Goed Betalingsgedrag’ en beschikt het over een G-rekening?
  • Past het bedrijf de arbeidsvoorwaarden toe waar jouw medewerker recht op heeft?
  • En wellicht nog de belangrijkste; past het payrollbedrijf bij jou qua uitstraling en is je ‘onderbuik’ gevoel juist?

 • Hoe werkt de payrollconstructie?

  Jij werft zelf de juiste medewerker en meldt deze vervolgens aan bij Mettom. Wij maken vervolgens een arbeidsovereenkomst op en nemen deze door met de betreffende medewerker. Doordat de medewerker juridisch in dienst is bij Mettom dragen wij doorgaans het risico bij ziekte, zorgen wij voor de salaris – en personeelsadministratie en dragen wij pensioen af. Jij gaat over de aansturing van de betreffende medewerker. Ieder doet waar hij goed in is!

 • Waarom kiest een ondernemer voor payrolling?

  Werkgeven is een vak apart en brengt behoorlijk wat risico’s met zich mee. Ooit al een zieke medewerker gehad en/of ooit al eens berekend wat dat kost? Payrolling zorgt voor focus op je eigen core business en behoedt je voor risico’s. Jij hoeft dus alleen nog te doen waar jij goed in bent en wij doen dat tegelijkertijd ook.

Ziekte

 • Wat gebeurt er als een medewerker ziek is?

  De betreffende medewerker meldt zich ziek bij jou en bij ons en wij nemen vervolgens de verplichtingen omtrent de Wet Verbetering Poortwachter van jou over. Dat is toch net een zorg minder.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten