Banner
04-04-2018

Een dagje meekijken met Maartje van Mettom in 400 woorden

Hey! Mijn naam is Maartje, ik ben sinds afgelopen oktober werkzaam bij Mettom en ik deel graag met jullie hoe een dag als medewerker Operations bij Mettom Payrolling eruitziet. In eerste opzicht makkelijker dan het lijkt. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de salaris- en personeelsadministratie en adviseer ik relaties en medewerkers over personele vraagstukken.

De functie is veelzijdig waarbij letterlijk geen enkele dag hetzelfde is. De dag starten we in ieder geval met een kopje koffie en het bijpraten over de afgelopen avond of het afgelopen weekend. Vervolgens kijken we naar de werkzaamheden die er voor die dag liggen en maken we een taakverdeling.

Een van de werkzaamheden waar ik me de afgelopen tijd mee bezig heb gehouden is het optimaliseren van het proces van de relatieadministratie. Hoe kan dit efficiënter? Momenteel komen alle nieuwe opdrachtgevers, met elk een andere cao van toepassing en elk met andere wensen, bij mij binnen. Wanneer deze in het systeem staan kijk ik of dit proces goed loopt. Staat de opdrachtgever goed in het systeem, dan richt ik me op de medewerker die in dienst treedt. Wat voor arbeidsverleden heeft deze persoon, welke pensioenregeling wordt er gehanteerd, zijn er specifieke wensen van toepassing voor de arbeidsovereenkomst en wanneer gaan we deze persoon voor het eerst uitbetalen? Het lijkt misschien simpel invoerwerk, maar niets is minder waar. Bij elke opdrachtgever en elke medewerker zijn er weer andere situaties van toepassing en deze moeten goed staan voordat we een persoon uitbetalen.

Over de uitbetaling gesproken, elke donderdag wordt de weekverloning gedraaid en sinds kort houd ik me ook hier mee bezig. Analyses en draaitabellen maken, mutaties verwerken, uren en vergoedingen accorderen, bedragen controleren, loonstroken en facturen uitsturen, spannend maar ontzettend leuk om te doen! Op donderdag ligt mijn focus op de verloning. Op deze dag is de kans dan ook groot dat je niet mij maar één van mijn collega’s aan de telefoon krijgt.

We krijgen vaak erg interessante en uitdagende vragen binnen. Hier bijten we ons meteen helemaal in vast! Soms kunnen we makkelijk iemand helpen, soms gaan we met elkaar in conclaaf om te kijken wat kan en mag. Elke dag zijn er nog wel vragen die we eigenlijk nog niet eerder zijn tegengekomen, maar dat is wat ons werk leuk en interessant houdt. Kortom een leuke en afwisselende job, om nog maar niet te spreken over de leuke sfeer (daar kan ik een heel boekwerk over schrijven!)

Wil je trouwens weten met wie ik allemaal werk hier bij Mettom en wie de leuke sfeer mede bepalen? Bekijk dan hier al mijn collega's!