Banner
06-04-2018

De eerste terrasdag van 2018! Geniet als horecaondernemer van het échte Mettom-gevoel.

De dag begint een beetje fris. In het voorjaarszonnetje is het al heerlijk toeven. De staf is al druk bezig met alle voorbereidingen voor de dag: het belooft de eerste échte terrasdag van het jaar te worden. Achter de bar maak je een heerlijke cappuccino. Je besluit om het tafeltje te kiezen dat zo vroeg in de ochtend al in het zonnetje staat. Wat is dat genieten! Je kunt nog even ontspannen want het belooft een drukke dag te worden.

Het terras wordt schoongemaakt en de tafels, stoelen, kussens en parasols worden uit hun winterslaap wakker gemaakt. Mensen lopen al nieuwsgierig langs je terras. Dat wordt straks dringen voor een plekje! Jij staat te trappelen en kan niet wachten tot je open gaat. Je personeel heeft er ook zin in: dit soort dagen zijn een feestje. Hard werken en de waardering van de gasten. Hier doen jullie het allemaal voor.

De dag verloopt soepel. Na opening stroomt het terras al snel vol. Jij bent bezig met waar je goed in bent: je gasten verwelkomen en entertainen. Op het laatste moment heb je nog twee extra medewerkers opgeroepen en dat is maar goed ook: de borrelplanken, biertjes en gin-tonics zijn niet aan te slepen!

Voor de avond wordt de Big Green Egg flink opgestookt. Dit is de eerste test op het publiek met deze barbecue. Hiervoor had je hem alleen thuis een paar keer gebruikt en dit bleek daar in ieder geval een succes. Jij gaat vandaag aan de slag met spareribs met een zoet-pittige lak. Wanneer de avond invalt, krijgen alle gasten een klein bordje om te proeven. Dit valt goed in de smaak! De chef-kok is ondertussen druk met het diner. Jullie hebben dit jaar shared dining geïntroduceerd en dit concept pakt natuurlijk het beste uit op het terras. Jullie gasten delen hun eten, verhalen en herinneringen met elkaar. Deze dag is voor jou trouwens ook een dag om je te herinneren. Een dag die je niet snel zult vergeten.   

Druk maken, daar doe je niet aan. Je hebt goed en tevreden personeel waar je je eigenlijk geen zorgen over hoeft te maken. De personeels- en salarisadministratie heb je uitbesteed: je vult alleen de uren van je medewerkers in in een online portaal en zij worden automatisch op tijd uitbetaald. Jij kunt nu enkel bezig zijn met wat je écht leuk vindt en relaxed zijn en blijven op drukke dagen. ’s Avonds je restaurant schoonmaken, de deur sluiten en naar bed gaan in plaats van met alle rompslomp omtrent werkgeverschap bezig zijn. Je Big Green Egg thuis een keer aansteken én ’s ochtends, in het zonnetje, een heerlijke cappuccino drinken op je eigen terras. Het Mettom-gevoel, dat is echt aan jou besteed!

Wil je weten hoe ik jou kan helpen met het krijgen van het ultieme Mettom-gevoel? Neem contact met me op, dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!

- Gerben de Wit, payrolladviseur horeca bij Mettom Payrolling