Banner
26-03-2018

Top-3 trainingen Mettom Academy volgens payrolladviseur Karin Vermulst

Sinds de Mettom Academy in het leven geroepen is, kijk ik regelmatig of er nog interessante trainingen in staan die passen bij mijn job én persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels heb ik, zo leergierig als ik ben, al een aantal trainingen succesvol afgerond. Als payrolladviseur bij Mettom ben ik veel in gesprek met prospects en klanten. Daarom heb ik de afgelopen periode een aantal trainingen gevolgd die hierop aansluiten en dit is mijn top-3!

1. Omgaan met koopbezwaren
Als payrolladviseur loop ik zelf regelmatig tegen verschillende koopbezwaren van prospects aan. Door mijn ervaring heb ik al veel geleerd over hoe ik met veel van deze koopbezwaren om kan gaan. Maar door de training heb ik nog meer geleerd om verschillende koopbezwaren om te buigen naar een nieuwe gespreksopening. Ik weet zeker dat je door het doen van deze training jouw verkoopgesprekken met vertrouwen tegemoet gaat dus het is zeker een aanrader om de training te volgen.

2. Luisteren, Samenvatten, Doorvragen
In gesprekken met prospects en mijn klanten vind ik het heel belangrijk om goed te luisteren om zo een oplossing te bieden voor hun problemen. Vaak nemen prospects tijdens het eerste gesprek het heft in eigen hand en vertellen ze zelf hun verhaal. Dit is natuurlijk goed, maar het is dan erg moeilijk om het échte probleem te achterhalen. Deze training heeft mijn luistervaardigheden nog meer versterkt waardoor ik nu sneller kan achterhalen wat mijn prospect daadwerkelijk nodig heeft. Als jij wil leren om beter te luisteren naar je klanten om zo een goede oplossing te bieden moet je deze training zeker doen. Het kost maar een uurtje van je tijd maar je steekt er een hoop van op.

3. Verkopen zonder te ‘verkopen’
Wanneer je met iemand aan tafel zit voor een eerste acquisitiegesprek, kom je toch snel over als een verkoper. Ik probeer dit altijd te voorkomen, maar door middel van deze training krijg je handvatten om hier nog bewuster mee bezig te zijn. Binnen deze training leer je welke vorm van acquisitie het beste bij je past en hoe je de gunfactor kunt beïnvloeden. Deze training is trouwens ook erg zinvol voor mensen bij wie ‘sales’ niet door de aderen stroomt. Hij vormt een goede basis om te beginnen met verkoopgesprekken!

Sta jij zelf ook regelmatig in contact met prospects en klanten én wil jij het beste in jezelf naar bovenhalen? Probeer deze trainingen dan zeker een keer uit. Je zult zien dat je er altijd wat van opsteekt. Meer weten over de Mettom Academy? Lees het hier.