Banner
14-11-2017

Als zzp'er kiezen voor een payrollcontract: risicoloos werken én bezig zijn met je passie!

De zzp’ers schieten als paddenstoelen uit de grond. In 2016 stokte de groei maar in 2017 hebben steeds meer ondernemende Nederlanders de stoute schoenen aangetrokken, zijn naar de Kamer van Koophandel gegaan en hun eigen onderneming gestart. Toch overweegt een deel van de zzp’ers in Nederland om ‘voor payrolling te gaan’. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 483 zzp’ers.

Als zzp’er ben je zo vrij als een vogel. Je bepaalt zelf welke opdrachten je wel of niet aanneemt en je bent alleen bezig met wat je leuk vindt om te doen. Er zijn echter wel wat risico’s verbonden aan het zijn van eigen baas. Wanneer jij geen opdrachten hebt, heb je ook geen geld. Ook loop je het risico dat jouw klanten op een bepaald moment niet betalen. Daarnaast heb je naast je passie ook een berg aan administratie die jou afleidt van je core business. Allerlei zaken die het ondernemen risicovol maken en helaas ook minder leuk.

Sociale zekerheid is de belangrijkste reden voor de zzp’er om gebruik te maken van payrolling. Zzp’ers zijn vaak niet verzekerd tegen langdurige ziekte en bouwen vaak geen pensioen op. Wanneer je onder contract staat via payrolling krijg je gewoon doorbetaald als je ziek bent én bouw je pensioen op. Daarnaast heb je geen last meer van de administratieve rompslomp. Ook dit is een belangrijke reden om voor payrolling te kiezen. Je kunt je op deze manier beter focussen op wat je echt leuk vindt!

Mogelijk wil je opdrachtgever graag dat jij op basis van een payrollcontract voor hem komt werken. Wanneer jouw opdrachtgever je enige klant is, jij geen afgebakende opdracht hebt of onder aansturing van je opdrachtgever werkt, is dit ook niet zo vreemd. Deze factoren zorgen namelijk voor schijnzelfstandigheid en dat is een vorm van sociale fraude. Dit kan leiden tot boetes en naheffingen voor zowel je opdrachtgever als voor jou. Jullie willen er natuurlijk alles aan doen om dit te voorkomen; het kiezen voor een payrollcontract is dus een makkelijke en goede oplossing om dit tegen te gaan!

Uit het onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat 64 procent van de zzp’ers pensioen wil opbouwen. Meer dan de helft van de zzp’ers geeft aan niet verzekerd te zijn tegen langdurige ziekte. Een kwart van de ondernemers wil af zijn van de administratieve rompslomp. Desondanks maakt slechts 13,9 procent van de zzp’ers gebruik van een payrollconstructie. Zonde, vinden wij. De redenen zijn voor jou als zzp’er meer dan duidelijk om voor payrolling te kiezen. Ga daarom in gesprek met je opdrachtgever hierover! Zo kun jij je focussen op waar jij goed in bent. Dan doen wij dat ook. Meer weten over de voordelen voor werknemers die werken via Mettom Payrolling? Lees het hier!