Een gelukkig 2020 met onze tips!

Het nieuwe jaar 2020 is weer begonnen. Tijd voor nieuwe doelen en voor veel mensen tijd voor goede voornemens. Wat wij jou wensen? Heel veel geluk, zowel privé als op je werk zodat jij jouw doelen voor 2020 gaat halen!

Werkgeluk is voor ons bij Mettom heel erg belangrijk, ook in 2020 wordt dit een belangrijke pijler. Door werkgeluk ervaar je meer werkplezier, word je productiever en effectiever en zo kun je verder groeien op persoonlijk én professioneel vlak. Wij helpen je graag om jouw werkgeluk te vergroten en delen daarom 5 tips met je om gelukkiger te worden in je werk. Zo wordt 2020 voor jou een jaar met meer werkgeluk en meer succes!

1. Geef iedere dag een compliment aan je collega of aan je naaste. Zorg ervoor dat jouw compliment relevant is en uit geen waardering omdat je denkt dat het moet. Je zult zien dat als je iedere dag een compliment geeft je je hierdoor positiever voelt. Bovendien ervaren anderen jou als een fijne collega en dat bevordert een goede werksfeer.

2. Maak lol met je collega’s! Neem af en toe een momentje om het serieuze van de dag los te laten om samen met je collega’s flink te lachen. Dit hoeft uiteraard niet geforceerd te gaan, meestal gaat dit gewoon vanzelf. Worden er grapjes gemaakt door je collega’s? Probeer je niet af te sluiten voor dit soort momenten. Je zult zien dat dit helpt om meer plezier te krijgen.

3. Vier successen! Heb je een mooie klant binnengehaald? Is je medewerker 5 jaar in dienst? Heb je jouw droomomzet behaald? Dit zijn successen om te vieren! Trek een keer een fles champagne open, bestel een lekkere taart of versier het kantoor. Dit wordt zeker gewaardeerd door je collega’s of medewerkers en het is een mooie manier om het geluk binnen jouw organisatie te benadrukken.

4. Schrijf aan het eind van iedere werkdag vijf dingen op die jouw dag positief hebben gemaakt. Het mogen grote of kleine dingen zijn. Als het jouw dag leuker heeft gemaakt, schrijf je het op. De meeste mensen onthouden negatieve ervaringen beter dan positieve. Door positieve ervaringen op te schrijven geef je deze meer aandacht en dit geeft een goed gevoel.

5. Heb interesse in je collega’s. Leer je collega’s echt kennen door bijvoorbeeld eens een blokje om te lopen met juist díe collega die je niet zo vaak spreekt. Door interesse in elkaar bouw je een positieve relatie met elkaar op. Dit is super belangrijk want je brengt wekelijks heel veel tijd met elkaar door en positieve relaties maken jou gelukkiger!

Wil je meer weten over werkgeluk, meer tips ontvangen of echt eens de diepte in? Neem dan contact op met Karin Vermulst, onze Happiness Consultant. Zij praat je er graag vrijblijvend over bij en weet als  geen ander haar enthousiasme met betrekking tot werkgeluk op je over te brengen!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.