MKB Kenniscafés: 5 avonden speciaal voor groeiende ondernemers! - Mettom

MKB Kenniscafés: 5 avonden speciaal voor groeiende ondernemers!

Hoe houd je je kennis als ondernemer op peil? Hoe leer je nieuwe dingen bij? En hoe ontmoet je andere ondernemers op een laagdrempelige manier? Natuurlijk bij de MKB Kenniscafés in 2020!

Samen met Rabobank, Fontys, Bliqsem en Founded by All brengen we op 5 data in 2020 MKB’ers bij elkaar om kennis en informatie te delen, workshops te geven én natuurlijk te netwerken. Op deze manier hopen we ondernemers met en van elkaar te laten leren. We beginnen iedere avond met een ontvangst met pizza. Vervolgens haakt een expert van Fontys aan om een kennissessie te verzorgen. De opgedane kennis wordt uiteraard meteen in de praktijk gebracht door middel van workshops waar de ondernemers aan deelnemen. Iedere avond wordt gezellig afgesloten met een borrel en laagdrempelig netwerken. Kortom: een mooie avond vól informatie en verbinding! En verbinding, daar staan wij als Mettom helemaal voor!

De MKB Kenniscafés worden verdeeld over 5 avonden in 2020 en vinden plaats in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven, onze thuishaven. De avonden hebben allemaal een ander thema met een andere expert. Allemaal actuele en relevante thema’s voor ondernemers!

Agenda
8 oktober 2020: Branding, de kracht van je merk
“Een krachtig merk trekt klanten én medewerkers aan”
Het merk van een onderneming is belangrijk als herkenning voor jouw klanten en prospects. Maar wat kan je eigenlijk allemaal met dat merk? Hoe gebruik je de kracht van je merk om je onderneming te laten groeien? In dit kenniscafé leer je dat je veel meer met je merk kan doen. Jouw merk moet ergens voor staan en dit moet je uitdragen in alle uitingen die je online doet. Samen met collega-ondernemers ga je zelf acties bedenken hoe je jouw merk nog beter kunt benutten met als resultaat een actieplan.

29 oktober 2020: Online marketing
“Handig gebruik maken van slimme internetmarketing met concreet verkoopresultaat”
Online marketing is voor de ondernemer van nu een absolute must. Online kan je jouw doelgroepen gericht benaderen en de effecten van je inspanningen meten. Dit kenniscafé leert je hoe je online goed zichtbaar kan zijn en hoe je ook resultaten kan realiseren. Je gaat zelf aan de slag met een concreet voorbeeld met als resultaat een concept campagne of actie voor je eigen bedrijf.

12 november 2020: Business Model Canvas
“Dit model zorgt dat je bedrijf toekomstbestendig kan blijven in de markt!”
De markt verandert en klanten veranderen. Jij wilt met je bedrijf natuurlijk voortdurend vooroplopen! Het Business Model Canvas helpt je in drie belangrijke stappen: eerst om op 1 A4tje heel visueel jouw business model weer te geven, het geeft je overzicht. Stap 2 biedt je inzicht  om vanuit klantperspectief toekomstbestendig te blijven. Uiteindelijk leidt dit tot uitzicht op een duurzame en succesvolle toekomst voor je onderneming! Dit kenniscafé leert je om het Business Model Canvas te begrijpen, praktisch toe te passen op je eigen onderneming met als resultaat toekomstbestendig en succesvol te worden en blijven.

26 november 2020: Business Intelligence – wat kan ik doen met klantdata
“Ik wil alles van mijn klant weten”
Naast ondernemersklimaat, managementkwaliteit, financiering, is adoptie van innovatie een belangrijke succesfactor. Uit onderzoek van RaboResearch blijkt dat Nederland in de Europese top vijf bivakkeert als het gaat om inzet van social media, cloud computing en big data analytics. Het zijn vooral grote spelers die steeds vaker gebruik maken van data en business intelligence. Wellicht omdat kleine ondernemingen maar met beperkte hoeveelheid data van doen hebben of simpelweg niet voldoende middelen hebben om deze data ook daadwerkelijk nuttig te gebruiken. Het belang ervan is inmiddels wel duidelijk: bedrijven die keuzes maken op basis van data blijken ruim 5% productiever dan bedrijven die dat niet doen, er lijkt een positieve relatie te zijn tussen gebruik van data en innovatieslag en uiteraard kunnen die bedrijven veel beter op hun klantwensen inspelen. Dus: wat kan je allemaal als MKB-ondernemer met data, hoe moet ik hiermee beginnen en wat kan ik eruit halen? Samen met collega-ondernemers ga je zelf bedenken hoe je data kunt gebruiken binnen je onderneming.

10 december 2020: Circulair ondernemen
“Als je als ondernemer niet circulair denkt, besta je over 10 jaar niet meer”
Begrippen zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, circulaire economie, biobased en klimaatneutraal vliegen ons om de oren. Als ondernemer Circulair ondernemen en duurzaamheid is voor MKB-ondernemers vaak nog een ver-van-hun-bed-show maar uit onderzoek blijkt dat ook steeds meer MKB-ondernemers mee gaan in de circulaire transitie. Denken vanuit circulaire businessmodellen met een focus op commerciële haalbaarheid is niet meer weg te denken. Kleine ondernemers die op zoek gaan naar andere manieren van samenwerken in de keten, behalen steeds meer concurrentievermogen. Tijdens dit kenniscafé staat dus voorop dat we pragmatisch gaan kijken wat jij kunt doen om je businessmodel circulair te maken zodat je weet waar in je keten waardeverlies en waar waardewinst zit!

Albert van Dommelen, onze oud-collega was vorig jaar aanwezig bij de MKB Kenniscafés en was erg enthousiast: “Het is fijn om op een losse en ontspannen manier bij te leren, zonder dat je een halve dag kwijt bent.” Wil je meer informatie over de MKB Kenniscafés of wil je deze avonden bijwonen? Neem dan contact met ons op! We praten je er heel graag over bij.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten