Wat is payrolling? - Mettom

Werkgeven is een vak apart. Mettom weet dat als geen ander. We kunnen ons voorstellen dat je je als ondernemer niet bezig wilt houden met personeelszaken. Ben jij zo’n ondernemer? Overweeg dan om te kiezen voor een payrolling bedrijf zoals Mettom! Maar wat is payrolling precies? We nemen je graag mee in onze wereld!

wat-is-payrolling

Payrolling, wat is dat?

Bij een samenwerking met een payroll bedrijf ga je een samenwerking aan in de vorm van een payroll constructie. Je werft je eigen medewerkers maar je personeel komt juridisch gezien bij het payroll bedrijf in dienst. Deze medewerkers blijven wel alleen bij jou werkzaam en je bepaalt zelf het salaris van deze medewerkers. Het payroll bedrijf wordt dus juridisch werkgever van je personeel. Dit betekent dat het bedrijf voor jou de arbeidsovereenkomsten en salarisstroken maakt,  de salarisuitbetaling voor zijn rekening neemt en het risico loopt bij ziekte. Alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap geef je dus eigenlijk uit handen als je werkt met een payroll constructie.

wat-is-payrolling-bij-mettom

Wat is payrolling bij Mettom?

Payroll betekent voor ons niet alleen dat we de salarisadministratie van je overnemen. Bij ons kun je rekenen op een echte samenwerking voor een vaste prijs. Wij nemen dus het juridisch werkgeverschap van je over maar je werknemer blijft alleen bij jou werkzaam. We zorgen voor arbeidscontracten en salarisstroken die juridisch gezien goed in elkaar zitten, dat het salaris van je medewerkers op tijd wordt overgemaakt, voor een adequate pensioenvoorziening voor je personeel en een deskundige en professionele begeleiding bij ziekte: jij kunt hierdoor de focus houden op waar jij goed in bent! Daarnaast zorgt Mettom voor tevreden medewerkers: we bieden naast de primaire arbeidsvoorwaarden ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, collectiviteitskortingen en een WGA-aanvullingsverzekering. Zo word jij samen Mettom de beste werkgever voor je personeel.

voordelen-van-payrolling

De voordelen van payrolling

Mettom is er voor advies en begeleiding op HR-gebied, of om gewoon even te sparren. Je laat de complexiteit rondom het werkgeverschap aan ons over zodat jij de focus kunt houden op je core business. In veel gevallen bespaar je ook kosten als je jouw personeel aanneemt middels een payroll constructie: je betaalt slechts één factuur en hebt geen kosten meer voor bijvoorbeeld het pensioen of opleidingen. Daarnaast werken we bij Mettom enkel met specialisten. Onze payroll adviseurs staan klaar voor jou om je vragen over het werkgeverschap en je medewerkers te beantwoorden. Daarnaast hebben we verschillende HR-medewerkers, een jurist en verzuimbegeleiding in huis zodat we als externe HR-afdeling kunnen fungeren voor jouw bedrijf. Alle voordelen van payrolling voor jou en je medewerkers lees je trouwens hier.

Payrolling: de oplossing voor jou?

Wanneer je personeel aanneemt en je wil geen risico lopen dan is een samenwerking met een payroll bedrijf zoals Mettom mogelijk een goede optie voor jou. Wat is payroll in jouw situatie? We vertellen je in een persoonlijk gesprek met een van onze payroll adviseurs graag wat we voor je kunnen betekenen. Wij staan voor goed werkgeverschap en we gaan graag een langdurige samenwerking met jou aan als je je hier ook in kunt vinden!

Benieuwd of payroll ook voor jouw organisatie de slimste optie is?

Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten