Sinterklaasfeest dit jaar gered door de hulp van Mettom! - Mettom

Sinterklaasfeest dit jaar gered door de hulp van Mettom!

Sinterklaas is weer in het land! Een jaarlijks terugkerend feest waar ons hele land van op zijn kop staat. Of het nu gaat om de Pietendiscussie of kleine kinderen die vol verwachting ’s ochtends de trap aflopen naar hun schoentje, het hele land voelt de spanning! Wat velen echter niet weten is dat de Sinterklaasperiode ook voor de goedheiligman zelf een periode van grote onrust betekent. Sinterklaas doet namelijk niets liever dan miljoenen kinderen blij maken in een hele korte periode, maar uiteraard kan hij dit niet alleen. Hij heeft de hulp nodig van groot aantal Pieten, maar wil na 5 december ook weer met een gerust hart afscheid kunnen nemen van deze seizoensmedewerkers.

Bovendien wordt vaak gedacht dat Sinterklaas alles weet, maar dat schijnt een misvatting te zijn. Uiteraard is Sinterklaas erg goed in het onthouden van wat kinderen leuk vinden, maar hij weet niet hoeveel premies hij moet afdragen aan de Belastingdienst. En hoe hij voor een juiste arbeidsovereenkomst voor zijn Pieten zorgt, die volledig voldoet aan de Pieten-cao, een dik boekwerk waar de Sint voor de verandering minder kennis van heeft, is hem een raadsel en bezorgt hem slapeloze nachten. En wat moet Sinterklaas allemaal regelen als één van zijn gewaardeerde Pieten straks van het natte dak valt?

Op aanraden van Hoofdpiet heeft Sinterklaas onlangs de hulp van Mettom ingeschakeld. Bij Mettom zorgen we ervoor dat de Sint zich weer kan focussen op datgene waar hij goed in is: kinderen blij maken met leuke cadeautjes. Mettom zorgt voor goede arbeidsovereenkomsten voor de Pieten die juridisch tip-top in orde zijn, zorgt voor de afdracht van diverse premies en is risicodrager bij ziekte. Zodra een Piet van het dak valt zorgt Mettom voor de re-integratie van de Pieten en voor doorbetaling van het loon. En uiteraard volgen wij de zogeheten inlenersbeloning. Kort gezegd houdt dit in dat wij de Pieten-cao helemaal naleven en dat er geen enkele Piet onderbetaald wordt. Voor de Pieten verandert er dus niets, het is alleen beter geregeld.

Sint blij, Pieten blij, kinderen blij! Er zijn voldoende Pieten die zorgen voor een goed Sinterklaasfeest doordat Sinterklaas administratief gezien helemaal ontzorgd is!

Vanuit Mettom wensen wij iedereen veel plezier tijdens deze mooie Sinterklaasperiode!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.