Terugblik MKB Kenniscafés: samen sparren met andere ondernemers

In de periode november 2020 tot februari 2021 hebben partners Rabobank, Mettom, Fontys en Bliqsem de MKB Kenniscafés georganiseerd. Een interactief leer- en netwerkmoment voor MKB ondernemers. Deze editie werd vanwege de huidige coronamaatregelen geheel online georganiseerd. De onderwerpen die tijdens de MKB Kenniscafés werden behandeld zijn online marketing, branding, business model canvas, business intelligence en circulair ondernemen. Allemaal onderwerpen die nu of in de toekomst belangrijk zijn voor MKB ondernemers om te kunnen blijven voorop lopen. Initiatiefnemers Rabobank, Mettom, Fontys en Bliqsem wilden leerzame netwerkmomenten creëren voor MKB ondernemers en zijn zo tot deze opzet gekomen.

Ervaringen van enthousiaste ondernemers

Deelnemer Jeroen Spooren van Accombis deelt zijn ervaring: “De behandelde onderwerpen waren zeer uiteenlopend en natuurlijk heb je met het ene onderwerp meer dan met het andere onderwerp, maar het is goed om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden op de diverse vakgebieden. Daarnaast is het leuk en leerzaam om met andere ondernemers en leidinggevenden van gedachte te wisselen en de diverse praktijksituaties door te nemen en zo op deze manier van elkaar te kunnen leren”.

De ondernemende docenten van Fontys Pro Economie gingen tijdens korte interactieve sessies aan de slag met de ondernemers om de inhoud van hun onderwerp te bespreken en met voorbeelden te illustreren. Na de kennissessie gingen de ondernemers in kleine groepjes aan de slag met toepassingsvragen over het besproken onderwerp. Na de breakoutsessies vond er een gezamenlijke terugkoppeling plaats waarbij de geleerde inzichten werden samengevat. In de opzet van de MKB Kenniscafés zat voldoende ruimte voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en met elkaar te netwerken. Tijdens het tweede deel van het kenniscafé gingen de deelnemers met het geleerde aan de slag in kleine groepjes, een goede manier om elkaar beter te leren kennen.

“Deelnemen aan het MKB Kenniscafé vond ik echt onwijs fijn. Het waren leerzame onderwerpen die op een interessante manier werden verteld, waardoor het samen sparren met andere ondernemers een groot en leerzaam succes werd voor mij. Hierdoor heb ik veel nieuwe inzichten gekregen, zowel voor mijzelf als ondernemer als voor mijn algemene kennis”, aldus deelnemer Veerle Stevens van het Koffiehuisje in Eindhoven.

Rabobank, Mettom, Fontys en Bliqsem danken alle enthousiaste deelnemers, ook dankzij jullie waren deze MKB kenniscafés weer een succes.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.