Werving van je eerste medewerker

Als eerste ga je natuurlijk op zoek naar een medewerker die het beste bij jouw onderneming past. Voor het werven van geschikt personeel zijn veel verschillende manieren. Je kunt jouw vacature uiteraard op vacaturesites laten plaatsen maar zet zeker ook je eigen netwerk in als het gaat om het werven van de juiste medewerker! Wil je meer weten over het werven van personeel? Download dan hier onze whitepaper met 10 tips voor het werven van goed personeel.

Alle administratie rondom het aannemen en in dienst hebben van medewerkers

Je heb je eerste medewerker gevonden, wat nu? Naast het verzorgen van een goede werkplek, een laptop en allerlei andere zaken zijn er veel meer zaken die je moet regelen. Wanneer je de perfecte medewerker hebt gevonden staat je namelijk veel administratie te wachten. Allereerst moet je je als werkgever aanmelden bij de Belastingdienst in verband met de afdracht van loonheffingen. Uiteraard moet jouw eerste medewerker daarnaast een goed arbeidscontract krijgen, hij moet maandelijks loonstroken ontvangen en het salaris moet iedere maand op tijd worden uitbetaald.

Verzuimbegeleiding van personeel

Waar mensen zijn, worden helaas ook mensen ziek. Wanneer je medewerker (langdurig) ziek wordt ben je verplicht het loon de eerste twee jaar door te betalen. Hiervoor moet je een verzekering afsluiten of een reservering maken anders loop je het risico dat je het salaris niet kunt doorbetalen. Daarnaast moet je, in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zorgen voor een goede verzuimbegeleiding. Wist je dat je als werkgever ook verplicht een basiscontract moet hebben met een arbodienst of bedrijfsarts? Houd hier dus ook rekening mee als je een eerste medewerker gaat aannemen.

Houd rekening met de pensioenregelingen

Het pensioen is een heel belangrijke arbeidsvoorwaarde voor je medewerkers. Als werkgever ben je in bepaalde gevallen verplicht om een bepaald pensioen af te sluiten, maar in sommige gevallen heb je als werkgever ook de keuze om geen pensioen af te sluiten. Een goed pensioen is voor iedere medewerker een positieve arbeidsvoorwaarde. Later hebben ze er altijd profijt van. Als je een goede werkgever wil zijn is het goed om een pensioen af te sluiten. Je moet dus een goede pensioenregeling zoeken, je hierbij aansluiten en zorgen voor pensioenafdrachten. Jouw eerste medewerker moet ook goed weten wat alle regelingen rondom pensioen inhouden. Je moet hier dus echt induiken zodat je jouw medewerkers goed kunt uitleggen hoe de pensioenregeling in elkaar zit.

Wees de beste werkgever voor jouw personeel

Het is heel belangrijk om je te gedragen als een goede werkgever. Op deze manier blijft jouw medewerker waarschijnlijk langer bij jou werken. Je dient je dus altijd aan de gemaakte afspraken te houden maar zet ook eens een stapje extra! Denk bijvoorbeeld aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals scholing van je medewerker. Wanneer je scholing biedt, bind je jouw medewerker aan je en wil hij langer bij jou blijven werken. Een betere werkgever ben je niet alleen door enkel betere secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden, maar ook door oprecht geïnteresseerd te zijn in je medewerker. Ben je bijvoorbeeld slecht in het onthouden van verjaardagen? Zet een signaaltje in je telefoon of mailsysteem om dit bij te houden! Tevreden medewerkers zijn loyaal en productiever! Een win-win situatie dus.

Zoals je ziet komt er heel veel bij kijken als je jouw eerste medewerker gaat aannemen! Wij denken dan ook dat werkgeven écht een vak apart is. De meeste ondernemers zijn helemaal niet thuis in alles wat komt kijken bij het aannemen van personeel. Bij Mettom hebben we wel de juiste kennis in huis. Wij zijn specialist in werkgeven! Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Mocht je wel personeel nodig hebben maar ze niet in eigen beheer in dienst willen hebben bekijk dan hier wat wij voor je kunnen betekenen.

Mettom is werkgeven
zoveel makkelijker…

Kunnen wij je helpen?


Onze aanpak

Kunnen wij je helpen?