Banner

Payroll in de zakelijke dienstverlening

Payroll in de zakelijke dienstverlening

De meeste kleine ondernemers hebben niet de grootste resources en moeten creatief omgaan met tijd en geld. Vaak op een zolderkamer, in een garage, aan de keukentafel of in een andere kleine ruimte waar je net een laptop en een kast kwijt kunt. Maar je weet dat dit, althans dit is de bedoeling, maar tijdelijk is. Je begint met 0, maar gaat gegarandeerd groeien! Klanten nemen jouw diensten af en je krijgt het steeds drukker. Een mooi moment om de stap naar een grotere bedrijfsruimte te maken. Want doordat je het steeds drukker krijgt, groeit ook de behoefte om je eerste personeel aan te nemen. En dat past nét niet in je mooie zolderkamer.

Je eerste medewerker aannemen

De grotere bedrijfsruimte is gevonden, nu nog je eerste medewerker. In de huidige markt is er een ware jacht op talentvol personeel. Als werkgever is het in de huidige markt daarom een hele opgave om de juiste medewerker(s) binnen te halen. Ze hebben het bijvoorbeeld al erg leuk bij hun huidige baan of je kunt ze gewoonweg niet vinden omdat je niet weet waar en hoe ze te zoeken. Mocht dit niet lukken dan zijn er diverse bureaus die je hiermee kunnen helpen. Zodra je de juiste medewerker hebt gevonden volgt alle administratieve rompslomp waar je eigenlijk ook helemaal niet op zit te wachten.

Een medewerker kiest voor een bedrijf als de vibe goed is en als de randvoorwaarden goed geregeld zijn. En niet voor een bedrijf waar bijvoorbeeld vergeten is het vakantiegeld over te maken omdat de ondernemer zelf op vakantie is. Daarin kan payroll zéker de uitkomst bieden!

De voordelen van payrolling in de zakelijke markt

Steeds vaker maken bedrijven uit de zakelijke dienstverlening gebruik van een payrollconstructie.

  • Je kunt het administratieve vraagstuk omtrent personeel loslaten; alles wordt voor jou geregeld
  • Je hebt geen regeldruk meer die komt kijken bij het aannemen van medewerkers
  • Arbeidsovereenkomsten worden opgemaakt
  • Het risico bij ziekte wordt overgenomen
  • Het pensioen voor jouw medewerkers is meteen geregeld

 

Mettom als payroller

Wij staan voor goed werkgeverschap en voor een goede samenwerking. Zaken moeten goed geregeld zijn. Voor jou, voor de medewerker en voor ons. Win-win-win dus! Wij staan voor een persoonlijk contact en zijn zeer betrokken bij onze klanten. Waar we een linkje kunnen leggen, doe we dat ook zeker. Ook organiseren we voor ondernemers diverse events.

Voor medewerkers geldt dit uiteraard net zo. Wij richten ons niet op maximale flexibiliteit, maar adviseren juist om medewerkers lang aan je te binden en ze goed te behandelen. We hebben er zelfs een extra dienst voor in het leven geroepen, namelijk Mettom Happiness. Daarnaast worden er via Mettom ook vele extraatjes aangeboden aan jouw medewerkers:

  • Toegang tot ons online studieportaal
  • WGA-aanvullingsverzekering
  • Kortingen op veel uitjes in Nederland
  • Collectiviteitskortingen op verzekeringen