Banner

Wat houdt
payroll in?

Mettom zorgt voor arbeidscontracten en salarisstroken die goed in elkaar zitten, dat het salaris van jouw medewerkers op tijd wordt overgemaakt, voor pensioenafdrachten en een deskundige en professionele begeleiding bij ziekte van je medewerkers.
Wat houdt payroll in?

Bij Mettom
ben je af van:

Verzuim

Verzuim

Heb jij ooit berekend wat een zieke werknemer kost? Dit kan flink oplopen! Kosten waarmee jij niet geconfronteerd wil worden. Als werkgever heb je een loondoorbetalingsverplichting bij ziekte en krijg je te maken met risico’s rondom de Wet Verbetering Poortwachter en de Wet BeZaVa. Mettom neemt de verplichtingen en risico’s omtrent ziekte en verzuim van jou over. Zo kun jij zorgeloos ondernemen!
Wijzigende wet- en regelgeving

Wijzigende wet- en regelgeving

De laatste jaren is de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht continu in beweging. Als je niet goed op de hoogte bent, loop je serieuze risico’s bij het aannemen van personeel. Uiteraard zijn wij helemaal op de hoogte van wijzigingen en gebruiken wij deze kennis in de advisering naar jou. Zo zijn we beide bezig met ons eigen vakgebied!
Pensioen

Pensioen

Wist je dat het pensioen voor jouw personeel een absolute primaire arbeidsvoorwaarde is? Ook is het een dure aangelegenheid en vooral taaie kost. Niet iets waar jij je het hoofd over wil breken. Wanneer jij kiest voor payroll via Mettom regelen wij voor jouw medewerkers het pensioen. We zorgen voor de pensioenaansluiting en pensioenafdrachten. Prima geregeld, toch?
Vaste dienstverbanden

Vaste dienstverbanden

In een dynamische economie is het prettig om te kunnen op- of afschakelen in je personeelsbestand. Een vast contract aanbieden na twee jaar vormt in sommige gevallen een belemmering. Op het moment dat jij personeel gaat aannemen via Mettom kun je langer werken met tijdelijke dienstverbanden. Ook is het mogelijk om via Mettom een vast dienstverband aan te gaan maar dit is geen must. Het langer aanbieden van een flexibel dienstverband is voor veel ondernemers een verademing. Ben jij één van hen?
Administratie

Administratie

Als je personeel aanneemt komt hier veel bij kijken. Ineens krijg je er een veelvoud aan administratieve taken en verplichtingen bij. Zo krijg je te maken met contractbeheer, personeels- en salarisadministratie en aanmelding bij diverse instanties. Dit is echt specialistenwerk en als je het zelf doet leidt het alleen maar af van je core business. Mettom heb je geen omkijken meer naar deze administratie!

Meer weten over
onze aanpak?
Lees het hier

Wat leveren wij:

Flexibiliteit

Flexibiliteit

Mettom heeft de ruimte om jouw personeel langer flexibel te houden dan wat voor jouzelf mogelijk is. We kunnen voor een periode van 5,5 jaar werken met tijdelijke contracten zodat je niet na 2 jaar een vast contract hoeft aan te bieden. Dit is trouwens geen must. Je kunt via Mettom namelijk ook vaste dienstverbanden aangaan.
Gemak

Gemak

Eigenlijk verkopen wij gewoon gemak. Niets meer en niets minder. Jij bent bezig met de zaken waar jij goed in bent, wij doen dat ook. Het werkgeverschap is moeilijk maar wij weten precies waar we mee bezig zijn. Mettom regelt voor jou alles omtrent het werkgeverschap. Hierdoor maken we werkgeven minder complex!
Focus

Focus

Bij het aannemen van personeel komt veel kijken. Allerlei werkzaamheden die je weghouden van jouw core business. Omdat wij juridisch werkgever worden van jouw medewerkers hoef jij je met deze zaken in ieder geval niet bezig te houden. De samenwerking Mettom zorgt ervoor dat jij de juiste en noodzakelijke focus kunt behouden.
Kostenbesparing

Kostenbesparing

Wij zetten onze dienstverlening op grote schaal weg en profiteren daardoor van schaalvoordelen. Daarnaast hebben wij processen verregaand geautomatiseerd. Hierdoor kunnen wij flinke kostenbesparingen realiseren voor jou. Je bent dus waarschijnlijk goedkoper uit als je gebruik maakt van onze dienstverlening dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Wil je weten hoe onze kosten zijn opgebouwd? Je leest het hier.
Tevreden medewerkers

Tevreden medewerkers

Als jouw medewerkers niet tevreden zijn over onze dienstverlening, heeft Mettom geen bestaansrecht en daarom zorgen wij ervoor dat alle personeelszaken perfect geregeld zijn. Als juridisch werkgever zijn wij er voor tijdige salarisbetalingen, een deskundige helpdesk en interessante collectiviteitskortingen. Met de Mettom Pretpas krijgen je medewerkers korting op veel leuke uitjes in Nederland en daarnaast kunnen ze gratis gebruik maken van de Mettom Academy. Wij nemen werkgeven heel serieus zodat jouw medewerker een tevreden medewerker is en blijft.

Geïnteresseerd
in onze diensten?
Maak een afspraak