Een nul uren contract aanbieden - Mettom

In sommige gevallen kan het voor jou als ondernemer interessant zijn om te werken met 0 uren contracten. Bijvoorbeeld als aanvulling op je vaste krachten wanneer het nét drukker is dan je had verwacht. Een oproepcontract noemen we bij Mettom een nul uren contract. Zo’n contract ziet er hetzelfde uit als iedere andere arbeidsovereenkomst met één verschil: het aantal uren in zo’n contract is niet vastgelegd. Een nul uren contract noemen we bij Mettom ook wel een oproepcontract.

De voordelen van een nul uren contract

Het grote voordeel van een oproepcontract is dat je jouw medewerker kunt oproepen op het moment dat er werk is. Je kunt met een nulurencontract je medewerkers flexibel inzetten. Vooral in de horeca zien we dat onze klanten veel gebruikmaken van een 0 uren contract. Je hebt in de horeca te maken met hoog- en laagseizoen en in Nederland is het daarbij soms heel goed weer en soms heel slecht weer: variabelen die ervoor kunnen zorgen dat een oproepcontract handig voor je is. Je betaalt enkel de uren die je medewerker daadwerkelijk gewerkt heeft. Zo krijg je niet te maken met onnodig hoge loonkosten.

Veranderingen door de WAB

Met ingang van januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans ingegaan. Voor oproepkrachten geldt nu dat je na een dienstverband van 12 maanden je oproepmedewerker een aanbod moet doen voor een arbeidscontract voor het gemiddeld aantal gewerkte uren. Heeft je oproepkracht het afgelopen jaar gemiddeld 8 uur per week gewerkt? Dan moet je jouw medewerker dus een aanbieding doen voor een arbeidsovereenkomst voor 8 uur per week. Uiteraard mag je medewerker dit aanbod weigeren en onder een nul uren contract blijven werken. In veel gevallen zal je oproepkracht dit ook doen want bij acceptatie dient de medewerker dit aantal uren daadwerkelijk te werken en jouw medewerker is niet voor niets een oproepkracht: hij of zij vindt het ook fijn om flexibel ingezet te worden!

Door deze verandering wordt het werkgeverschap niet veel makkelijker. Mettom kan dit soort processen echter borgen waardoor jij je als ondernemer kunt focussen en geen onnodige risico’s loopt. Wil jij sparren over jouw oproepkrachten of ben je van plan een nul urencontract aan te bieden en weet je niet wat hierbij komt kijken? Neem dan contact met ons op want we praten je graag bij over onze payrolldienstverlening en oproepcontracten!

Kunnen wij jou ontzorgen met onze payrolldienstverlening?

Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten