De meeste kleine ondernemers hebben niet de grootste resources en moeten creatief omgaan met tijd en geld. Vaak op een zolderkamer, in een garage, aan de keukentafel of in een andere kleine ruimte waar je net een laptop en een kast kwijt kunt. Maar je weet dat dit, althans dit is de bedoeling, maar tijdelijk is. Je begint met 0, maar gaat gegarandeerd groeien! Klanten nemen jouw diensten af en je krijgt het steeds drukker. Een mooi moment om de stap naar een grotere bedrijfsruimte te maken. Want doordat je het steeds drukker krijgt, groeit ook de behoefte om je eerste personeel aan te nemen. En dat past nét niet in je mooie zolderkamer.

Je eerste medewerker aannemen

De grotere bedrijfsruimte is gevonden, nu nog je eerste medewerker. In de huidige markt is er een ware jacht op talentvol personeel. Als werkgever is het in de huidige markt daarom een hele opgave om de juiste medewerker(s) binnen te halen. Ze hebben het bijvoorbeeld al erg leuk bij hun huidige baan of je kunt ze gewoonweg niet vinden omdat je niet weet waar en hoe ze te zoeken. Mocht dit niet lukken dan zijn er diverse bureaus die je hiermee kunnen helpen. Zodra je de juiste medewerker hebt gevonden volgt alle administratieve rompslomp waar je eigenlijk ook helemaal niet op zit te wachten.

Een medewerker kiest voor een bedrijf als de vibe goed is en als de randvoorwaarden goed geregeld zijn. En niet voor een bedrijf waar bijvoorbeeld vergeten is het vakantiegeld over te maken omdat de ondernemer zelf op vakantie is. Daarin kan payroll zéker de uitkomst bieden!

De voordelen van payrolling in de zakelijke markt

Steeds vaker maken bedrijven uit de zakelijke dienstverlening gebruik van een payrollconstructie. Veel van onze klanten zijn bijvoorbeeld actief in de ICT en Marketing en Communicatie. Over deze branches lees je hier meer. 

  • Je kunt het administratieve vraagstuk omtrent personeel loslaten; alles wordt voor jou geregeld
  • Je hebt geen regeldruk meer die komt kijken bij het aannemen van medewerkers
  • Arbeidsovereenkomsten worden opgemaakt
  • Het risico bij ziekte wordt overgenomen
  • Het pensioen voor jouw medewerkers is meteen geregeld

Jij tevreden, wij tevreden

Wij vinden het super belangrijk dat jij tevreden bent over onze dienstverlening. We noemen onszelf payroll specialist in de zakelijke dienstverlening omdat we dit soort klanten al veel bedienen en bediend hebben. Mario van Lemmen van Salesfreaks zegt over onze samenwerking het volgende: “Mettom is voor ons de ideale partner voor de invulling van het werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken (en dat is altijd meer dan je denkt). Het was niet alleen een goed en duidelijk verhaal bij de eerste presentatie, maar we ervaren dagelijks duidelijke, professionele en snelle communicatie.”

Mettom als payroller

Wij staan voor goed werkgeverschap en voor een goede samenwerking. Zaken moeten goed geregeld zijn. Voor jou, voor de medewerker en voor ons. Win-win-win dus! Wij staan voor een persoonlijk contact en zijn zeer betrokken bij onze klanten. Waar we een linkje kunnen leggen, doe we dat ook zeker. Ook organiseren we voor ondernemers diverse events.

Voor medewerkers geldt dit uiteraard net zo. Wij richten ons niet op maximale flexibiliteit, maar adviseren juist om medewerkers lang aan je te binden en ze goed te behandelen. We hebben er zelfs een extra dienst voor in het leven geroepen, namelijk Mettom Happiness. Daarnaast worden er via Mettom ook vele extraatjes aangeboden aan jouw medewerkers:

  • Toegang tot ons online studieportaal
  • WGA-aanvullingsverzekering
  • Kortingen op veel uitjes in Nederland
  • Collectiviteitskortingen op verzekeringen

Wij beloven:

Gemak

Gemak

Mettom regelt voor jou alles omtrent het werkgeverschap. Wij zijn specialist in werkgeven en we maken het werkgeverschap minder complex.

Focus

Focus

Mettom zorgt ervoor dat jij de focus kunt houden op je core business. Zo ben je bezig met waar je goed in bent.

Kostenbesparing

Kostenbesparing

Door onze payroll dienstverlening op grote schaal weg te zetten en door geautomatiseerde processen kunnen wij kostenbesparingen realiseren voor jou.

Tevreden medewerkers

Tevreden
medewerkers

Jouw medewerkers kunnen bij Mettom rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is!

Wil jij ook zorgeloos ondernemen?

Neem contact op met één van onze payrolladviseurs om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.