Je bent een ondernemer en het gaat erg goed met je zaak: je krijgt meer klanten en dus meer werk. Eerder redde je het allemaal wel in je eentje maar nu is het wellicht tijd voor uitbreiding. Het gaat zo goed en je redt het echt niet meer alleen. Je komt op een belangrijk punt in het ondernemerschap: je overweegt om personeel in dienst te nemen. Wil je weten wat allemaal komt kijken bij het aannemen van personeel? Lees dan gauw verder.

Werving van personeel

Als je personeel in dienst gaat nemen ga je natuurlijk op zoek naar een medewerker die het beste bij jouw onderneming past. Voor het werven van geschikt personeel zijn veel verschillende manieren. Je kunt jouw vacature uiteraard op vacaturesites laten plaatsen maar zet zeker ook je eigen netwerk in als het gaat om het aannemen van personeel! Wil je meer weten over het werven van personeel? Download dan hier onze whitepaper met 10 tips voor het werven van goed personeel.

Alle administratie rondom het aannemen en in dienst hebben van personeel

Je heb je eerste werknemer gevonden, wat nu? Naast het verzorgen van een goede werkplek, een laptop en allerlei andere zaken zijn er veel meer zaken die je moet regelen. Wanneer je de perfecte medewerker hebt gevonden staat je namelijk veel administratie te wachten. Allereerst moet je, wanneer je personeel aanneemt, je als werkgever aanmelden bij de Belastingdienst in verband met de afdracht van loonheffingen. Uiteraard moet jouw eerste medewerker daarnaast een goed arbeidscontract krijgen, hij moet maandelijks loonstroken ontvangen en het salaris moet iedere maand op tijd worden uitbetaald.

Verzuimbegeleiding van personeel

Waar mensen zijn, worden helaas ook mensen ziek. Wanneer je medewerker (langdurig) ziek wordt ben je verplicht het loon de eerste twee jaar door te betalen. Hiervoor moet je een verzekering afsluiten of een reservering maken anders loop je het risico dat je het salaris niet kunt doorbetalen. Daarnaast moet je, in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zorgen voor een goede verzuimbegeleiding. Wist je dat je als werkgever ook verplicht een basiscontract moet hebben met een arbodienst of bedrijfsarts? Houd hier dus ook rekening mee als je personeel gaat aannemen.

Houd rekening met de pensioenregelingen

Het pensioen is een heel belangrijke arbeidsvoorwaarde voor je medewerkers. Als werkgever ben je in bepaalde gevallen verplicht om een bepaald pensioen af te sluiten, maar in sommige gevallen heb je als werkgever ook de keuze om geen pensioen af te sluiten. Een goed pensioen is voor iedere medewerker een positieve arbeidsvoorwaarde. Later hebben ze er altijd profijt van. Bij personeel aannemen is het goed om een pensioen af te sluiten. Je wordt er echt een betere werkgever van. Je moet dus een goede pensioenregeling zoeken, je hierbij aansluiten en zorgen voor pensioenafdrachten. Jouw personeel moet ook goed weten wat alle regelingen rondom pensioen inhouden. Je moet hier dus echt induiken zodat je jouw medewerkers goed kunt uitleggen hoe de pensioenregeling in elkaar zit.

Wees de beste werkgever voor jouw personeel

Het is heel belangrijk om je te gedragen als een goede werkgever. Op deze manier blijft jouw medewerker waarschijnlijk langer bij jou werken. Je dient je dus altijd aan de gemaakte afspraken te houden maar zet ook eens een stapje extra! Denk als je personeel gaat aannemen bijvoorbeeld aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals scholing van je medewerker. Wanneer je scholing biedt, bind je jouw werknemer aan je en wil hij langer bij jou blijven werken. Een betere werkgever ben je niet alleen door enkel betere secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden, maar ook door oprecht geïnteresseerd te zijn in je medewerker. Ben je bijvoorbeeld slecht in het onthouden van verjaardagen? Zet een signaaltje in je telefoon of mailsysteem om dit bij te houden! Tevreden medewerkers zijn loyaal en productiever! Een win-win situatie dus.

Zoals je ziet komt er heel veel kijken bij het aannemen van personeel! Wij denken dan ook dat werkgeven écht een vak apart is. De meeste ondernemers zijn helemaal niet thuis in alles wat komt kijken bij het in dienst nemen van een werknemer. Bij Mettom hebben we wel de juiste kennis in huis. Wij zijn specialist in werkgeven! Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Mocht je wel personeel nodig hebben maar ze niet in eigen beheer in dienst willen hebben bekijk dan hier wat wij voor je kunnen betekenen. Wij maken werkgeven graag makkelijker voor jou!

Kunnen wij jou ontzorgen met onze payrolldienstverlening?

Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.