Blogs.

Het échte willen: succesfactor #3

Het échte willen: succesfactor #3

Eerder namen we je al mee in de twee eerste succesfactoren in de topsport en het ondernemerschap: je Winning Team samenstellen en vooropstaan in de groep. Vandaag nemen we je mee in een andere succesfactor in het ondernemerschap en gebruiken we de metafoor van topsport. Ook in de huidige coronatijd is het mogelijk om door te gaan met succesvol ondernemen! We zien veel parallellen tussen ondernemerschap en topsport en daarom zijn wij er trots op dat we een jonge talentvolle sporter ondersteunen in haar Olympische droom. Onze eigen Elodie Kuijper, 20 jaar, veldrijdster met de ambitie om de Van der Poel van het vrouwenveldrijden te worden, deelt met ons haar bijzondere verhalen die volgens haar bepalend zijn voor haar succes.

De afgelopen weken hebben we samen met Elodie bekeken naar de succesfactoren die zowel gelden voor topsport als het ondernemerschap. In een vijfdelige blogserie nemen we je graag mee in deze succesfactoren met in deze blog: het échte willen.

Elodie-kuijper-vooropstaan-in-de-groep

Succesfactor 3. Het échte willen

Elodie: “In het veldrijden is het jij tegen de rest. Mijn team kan me helpen tot de start maar daarna moet ik het zelf doen. Dat laatste rondje waarin het verschil wordt gemaakt, dat doet zoveel pijn. In wedstrijd Beernem, dat weet ik nog heel goed, reed ik de hele race samen met een andere rijdster aan kop. Ik kreeg het voor elkaar om haar in het laatste deel van de laatste ronde uit mijn wiel te rijden. De foto van deze race is waar ik nu elke keer aan denk als ik er op de training doorheen zit of als ik weer in de vrieskou ’s ochtends op de fiets moet springen.

De beloning die je krijgt door het uiterste uit je trainingen te halen en je maximaal voor te bereiden op de momenten dat je écht moet pieken is het 100% waard. En daarin moet ik mijzelf continu dwingen om te realiseren dat tientallen anderen ook willen winnen en dat ik dus meer moet geven dan zij. Iedereen wil wedstrijden winnen en succesvol zijn maar niet iedereen wil daar 6 dagen per week ’s ochtends om 6:00 uur voor op de fiets zitten. Dat is voor mij het échte willen.”

Rob-toonders-topsport-ondernemerschap

Rob Toonders over het échte willen

Rob Toonders: “Dat ondernemerschap vraagt om offers zal voor bijna iedere ondernemer heel herkenbaar zijn. Maar als je bedrijf in een periode van krap 2 weken kantelt van ‘gecontroleerde groei vanuit een stabiele basis’ naar ‘volledige hectiek en geen zicht op het einde’ dan merk je pas echt wat voor een overlevingsdrang en eindeloze energie er in je naar boven komt. Ik heb de afgelopen 2 maanden met veel ondernemers gesproken en de grote lijn die ik daarin herken is dat er een bepaalde focus naar boven komt waarin iedereen erop gebrand is om de crisis te verslaan. No matter what it takes! En ondanks alle pijn is dit wel een heel lekker gevoel! Wij willen écht succesvol blijven als ondernemer en gaan er dan ook volle bak voor om in de nabije toekomst nieuwe stappen naar succes te zetten.”

Succesfactoren in de topsport en het ondernemerschap

In de komende weken delen we steeds een nieuwe blog met een nieuwe succesfactor die geldt voor topsport en het ondernemerschap. Eerder deelden we al blogs over het samenstellen van je Winning Team en het vooropstaan in de groep. Wil je nu al weten wat de rest van de succesfactoren zijn? Download dan gratis de whitepaper met de 5 succesfactoren!