Payroll: hoe werkt het en wat zijn de voordelen.

Payroll is volgens ons een goede manier om jouw personeelszaken uit te besteden. Vooral voor drukke ondernemers die niet bezig willen zijn met randzaken is payroll de perfecte oplossing! Ben jij zo’n ondernemer? Overweeg dan om te kiezen voor een payrolling bedrijf zoals Mettom! Maar wat is payrolling precies? We nemen je graag mee in onze wereld!

Download ons e-book Bereken jouw tarief
Mettom stockfoto-28_1

Wat is payroll?

Bij het uitbesteden van je personeelszaken zou je kunnen denken aan payrolling. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payrollbedrijf krijg je te maken met een payroll constructie. Je gaat dan zelf op zoek naar personeel. Jouw medewerker komt echter juridisch gezien in dienst van het payroll bedrijf: je personeel ontvangt een arbeidsovereenkomst van het payrollbedrijf. Je medewerker werkt exclusief bij jou en je bepaalt zelf het salaris van je medewerker. Het payroll bedrijf zorgt onder andere voor de volgende basiswerkzaamheden tegen één tarief, de payroll kosten:

 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Het maken en uitsturen van salarisstroken en jaaropgaves
 • Maandelijkse of wekelijkse salarisuitbetalingen
 • Ziekterisico: begeleiding en loondoorbetaling bij ziekte
 • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid
 • Ontslagprocedures

Alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap geef je dus uit handen als je werkt met payrolling. Samen met het payrollbedrijf geef je invulling aan goed werkgeverschap.

Dit dekt het payroll tarief
Payroll

Wat is payroll bij Mettom?

Payroll betekent voor ons niet alleen dat we de salarisadministratie van je overnemen. Bij ons kun je rekenen op een echte samenwerking voor een vaste prijs. Wij nemen dus het juridisch werkgeverschap van je over maar je werknemer blijft alleen bij jou werkzaam. We zorgen voor arbeidscontracten en salarisstroken die juridisch gezien goed in elkaar zitten, dat het salaris van je medewerkers op tijd wordt overgemaakt, voor een adequate pensioenvoorziening voor je personeel en een deskundige en professionele begeleiding bij ziekte: jij kunt hierdoor de focus houden op waar jij goed in bent! Daarnaast zorgt Mettom voor tevreden medewerkers: we bieden naast de primaire arbeidsvoorwaarden ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, collectiviteitskortingen en een WGA-aanvullingsverzekering. Zo word jij samen Mettom de beste werkgever voor je personeel.

Bereken jouw kosten Check ons e-book
Mettom stockfoto-35_1

Wat zijn de voordelen van een payroll constructie voor ondernemers?

Verzuim

Ziekteverzuim

Mettom neemt de verplichtingen en risico’s omtrent ziekte en verzuim van jou over. Zo krijg je niet te maken met hoge verzuimkosten.

Juridisch

Wijzigende Wet- & Regelgeving

De wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is continu in beweging. Wij zijn altijd op de hoogte van wijzigingen.

Pensioen

Pensioen

Het afsluiten van een pensioenregeling is duur en vooral taaie kost. Mettom zorgt voor de aanmelding van je medewerkers en voor de pensioenafdrachten.

Administratie

Administratie

Mettom neemt het contractbeheer, de personeels- en salarisadministratie en aanmelding bij diverse instanties van je over.

gemak

Gemak

Mettom regelt voor jou alles omtrent het werkgeverschap. Wij zijn specialist in werkgeven en we maken het werkgeverschap minder complex.

focus

Focus

Mettom zorgt ervoor dat jij de focus kunt houden op je core business. Zo ben je bezig met waar je goed in bent.

Besparing

Kostenbesparing

Door onze payroll dienstverlening op grote schaal weg te zetten en door geautomatiseerde processen kunnen wij kostenbesparingen realiseren voor jou.

Tevreden medewerkers

Tevreden medewerkers

Jouw medewerkers kunnen bij Mettom rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is!

Wij zijn hét aanspreekpunt voor jouw personeelszaken

Wanneer je personeel aanneemt en je wil geen risico lopen dan is een samenwerking met een payroll bedrijf zoals Mettom dus mogelijk een goede optie voor jou. Wat is payroll in jouw situatie? We vertellen je in een persoonlijk gesprek met een van onze payroll adviseurs graag wat we voor je kunnen betekenen. Wij staan voor goed werkgeverschap en we gaan graag een langdurige samenwerking met jou aan als je je hier ook in kunt vinden! Wil je weten tegen welk tarief we jou kunnen helpen? Ontdek het met onze payroll calculator.

Plan een vrijblijvende belafspraak

Meer weten over payroll?

Payroll: volgens ons de beste oplossing voor je personeelszaken! We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over payrolling. Hier lees je alles over payroll!

Payroll bedrijf: waar moet je op letten in Nederland?

Wanneer je als bedrijf aan het groeien bent, kom je vaak op een punt dat je personeel wilt gaan aannemen. Voor veel ondernemers een spannende stap, omdat je niet helemaal wegwijs bent in het werkgeverschap. Een goede mogelijkheid om toch alles goed te regelen met jouw personeelszaken is om gebruik te maken van payroll. Er zijn veel verschillende payroll bedrijven in Nederland, maar uiteraard wil je wel een goede keuze maken over met wie je de samenwerking aan gaat.

Bij het selecteren van een payrollpartner, zijn er diverse overwegingen die je als ondernemer in gedachten moet houden.

 • Vertrouwen: het is van het grootste belang dat je volledig vertrouwen hebt in de gekozen payrollpartner. Het gaat natuurlijk om een langdurige samenwerking en jouw personeel is gewoon het grootste goed in jouw bedrijf. Daar moet het payroll bedrijf wel op de juiste manier mee omgaan.
 • Certificering: zoek naar een payrollbedrijf dat NEN 4400 gecertificeerd is. Dit keurmerk geeft aan dat het bedrijf betrouwbaar is en de juiste procedures heeft geïmplementeerd.
 • G-rekening: controleer of het payrollbedrijf beschikt over een G-rekening. Geld op deze rekening kan uitsluitend worden gebruikt voor betalingen aan de Belastingdienst, wat je als ondernemer kan beschermen tegen aansprakelijkheidskwesties.

Bij de keuze voor een payroll constructie dien je dus niet alleen de certificering en financiële aspecten in overweging te nemen, maar ook de persoonlijke klik en het vertrouwen in de samenwerking.

Hoe een expert payroll uitlegt

Op de vraag ‘Wat is payrolling?’ weet een expert natuurlijk het beste een antwoord te formuleren. Irene Bots, payroll adviseur bij Mettom zegt over payrolling het volgende: “Werkgeven is een vak apart met veel wetten, regels en risico’s. Als startende ondernemer heb je veel ballen in de lucht te houden. Veel dingen kun je als ondernemer, zeker in het begin, gewoonweg niet uitbesteden. Dat maakt het extra uitdagend. Volgens mij geldt dit niet voor personeelszaken, een vakgebied dat heel goed uit te besteden blijkt. Ik zie dat steeds meer ondernemers er daarom voor kiezen om met payrolling aan de slag te gaan: zo hebben zij geen omkijken meer naar de gehele personeelsadministratie en alles wat daarbij komt kijken. Bij payrolling wordt het juridisch werkgeverschap overgenomen door een externe specialist, in ons geval dus door Mettom. Je medewerker blijft echter wel bij jou werkzaam en jij voert de operationele aansturing. Het proces van payrolling werkt eigenlijk heel eenvoudig.”

Download ons gratis e-book

Payroll: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

“Een ondernemer werft zelf de juiste medewerker. Vervolgens worden allerlei contract- en personeelsgerelateerde werkzaamheden je uit handen genomen. Dus niet alleen de salarisadministratie wordt van je overgenomen maar alle facetten van het werkgeverschap zoals:

 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Loondoorbetaling bij ziekte
 • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid
 • Het verzorgen van jaaropgaves
 • Ontslagprocedures
 • Verwerking van cao- en wetswijzigingen.
 • En zo nog veel meer…

Jij als opdrachtgever blijft de belangrijke kernzaken zelf bepalen zoals het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en andere aangelegenheden die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf en voor de medewerkers van belang zijn. Op de werkvloer verandert er dus niets!

Ik zeg regelmatig tegen mijn klanten: ‘Als je een website nodig hebt schakel je daarvoor een reclamebureau en een webbouwer in, een deskundige partij dus. Waarom zou je als je personeel gaat aannemen dan zelf het wiel moeten uitvinden? Het blijkt nog steeds dat veel ondernemers vooral onbekend zijn met de ins en outs rondom payrolling en er heersen helaas veel misverstanden. Een payroll-organisatie is gespecialiseerd in werkgeverschap en neemt daardoor juist veel werkzaamheden en risico’s uit handen. Voor veel ondernemers dus ideaal! Overigens hebben we een interessant animatiefilmpje over onze dienstverlening gemaakt dat goed uitlegt wat payrolling precies is.”

Wat zijn de payroll voordelen voor medewerkers?

Goodhabitz oranje

GoodHabtiz

Je krijgt toegang tot ons online opleidingsportaal van GoodHabitz. Hier kun je meer dan 150 trainingen volgen om je verder te ontwikkelen!

voordeelplatform pretpark

Mettom voordeelplatform

Op het Mettom Voordeelplatform krijg je korting op uitjes, restaurants, wellness, sport en producten voor thuis!

pensioenregeling oranje

Pensioenregeling

Als je via Mettom werkt zorgen wij voor een pensioenregeling voor jou. Dit is dus meteen goed geregeld.

WGA aanvullingsverekering oranje

WGA aanvullingsverzekering

Wanneer je langdurig arbeidsongeschikt raakt vullen wij jouw uitkering aan zodat een eventuele inkomensterugval deels opgevangen wordt.

Collectiviteitskorting oranje

Collectieve personeelsvoorzieningen

Je krijgt korting op jouw zorgverzekering bij een aantal zorgverzekeraars. Deze korting loopt op tot 15%

begeleiding ziekte oranje

Begeleiding bij ziekte

Als je ziek wordt bieden wij deskundige begeleiding. We houden contact met jou en zorgen samen dat je snel weer beter bent!

salarisadministratie oranje

Strakke salarisadministratie

Je hoeft nooit op je salaris te wachten want wij zorgen voor een tijdige uitbetaling van jouw loon.

HR kennis oranje

Kennis van HR

Als je HR-gerelateerde vragen hebt kun je bij ons terecht. Onze specialisten geven graag antwoord op jouw vragen.

Voor wie is payroll interessant?

“Payrolling is volgens mij eigenlijk voor iedere organisatie die met personeel werkt interessant. Ik merk zelf dat bedrijven tussen de 1 en 20 medewerkers echter het meeste profijt halen uit payrolling. Dit komt natuurlijk door het gemak, het beperkte risico en het financiële voordeel dat je kunt behalen door payrolling. Bij startende en groeiende bedrijven zie ik vaak dat de eerste jaren alle werkzaamheden op het gebied van personeelszaken op de schouders van de ondernemer liggen. Werkzaamheden waar zo’n ondernemer echt niet op zit te wachten! Omdat bij bedrijven tot circa 20 FTE vaak geen HR-medewerker in dienst is geloof ik dat payrolling vooral interessant is voor startende en groeiende bedrijven tot circa die 20 FTE.”

Bereken direct jouw tarief

Hoe ziet een payrollcontract eruit?

Het payrollcontract is de arbeidsovereenkomst voor jouw medewerker die bij ons in dienst komt. Het payrollcontract fungeert dus als arbeidsovereenkomst en ziet er ook hetzelfde uit als een arbeidscontract. In het payrollcontract zijn alle arbeidsvoorwaarden opgenomen die voor jouw medewerker gelden.

 • De arbeidsovereenkomst is juridisch gezien altijd helemaal up-to-date en in orde
 • Wij nemen alle arbeidsvoorwaarden op die je zelf ook zou moeten bieden aan je medewerker en volgen eventueel de voor jou geldende cao
 • Ook secundaire arbeidsvoorwaarden vind je standaard terug in het payrollcontract

Het payrollcontract, de arbeidsovereenkomst voor jouw medewerker, is dus een compleet contract waarmee je de afspraken maakt met jouw medewerker.

Wat is het verschil tussen loonadministratie uitbesteden en payrolling?

“Een alternatief om personeel onder te brengen bij een payrollorganisatie is om mensen zelf te verlonen. Er is wel een verschil in werkwijze! Een payrollbedrijf neemt jouw personeel op papier in dienst en wordt hiermee juridisch werkgever. Bij het uitbesteden van de salarisadministratie is jouw personeel juridisch gezien dus gewoon bij jou in dienst. Dit is meteen het grootste verschil tussen payrolling en het uitbesteden van je salarisadministratie. Doordat het juridisch werkgeverschap bij de payrollorganisatie wordt ondergebracht loop je als ondernemer direct veel minder risico. Fiscale boetes in verband met te late loonaangifte, te late aanzegging van de arbeidsovereenkomst, juridische onjuistheden in de arbeidsovereenkomst, opvolging van de Wet Verbetering Poortwachter: al deze risico’s liggen dus bij ons als payrollbureau. En dat geeft rust voor veel ondernemers.”

Waarom zouden ondernemers moeten kiezen voor een samenwerking Mettom?

“Bij Mettom geloven we in lokale betrokkenheid en langdurige relaties. Waar mogelijk delen we kennis, sparren we met jou als ondernemer over diverse vraagstukken en linken we mensen in ons netwerk waar mogelijk. Dit was de reden voor mij om bij Mettom te gaan werken. Mijn collega’s en ik creëren verbondenheid en een samenwerking die verder gaat dan enkel onze payrolldienstverlening. Dat maakt het samenwerken met Mettom uniek.”

Plan een afspraak met Irene
verschil payroll en loonadministratie uitbesteden

Hoe Mettom met payrollen service verleent aan ondernemers

Bij Mettom werken we veel samen met startende ondernemers. Zij kiezen voor professionaliteit en betrouwbaarheid! Wij staan voor goed werkgeverschap en laten onze klanten én medewerkers nooit zitten. De belangrijkste redenen waarom ondernemers kiezen voor de payrollservice van Mettom zijn:

 • Er staat altijd een professioneel team klaar voor de klant én de medewerker, wij zijn jouw persoonlijke HR-afdeling op afstand
 • De gehele personeels- en salarisadministratie zijn geen zorg meer
 • Mettom biedt een complete dienstverlening van salarisverwerking tot goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Onze payrolladviseurs zetten altijd een stapje extra voor klant en medewerker

Denk jij dat een samenwerking met payrollbedrijf Mettom iets voor jou zou kunnen zijn? Of ben jij bezig met het aannemen van je eerste medewerker en kun je wel wat hulp gebruiken? Plan dan nu een afspraak in met één van onze payrolladviseurs om een half uurtje te sparren!

Plan een online meeting

Payrolling: de 10 meest voorkomende fabels en feiten

Payrolling: volgens ons een goede manier om personeel aan te nemen! Helaas bestaan er veel fabels over payrolling. En wij weten uiteraard dat deze misvattingen over payrolling niet waar zijn! Hieronder behandelen we de 10 meest voorkomende fabels mét de bijbehorende feiten, want: payrolling zorgt ervoor dat jij de beste werkgever wordt voor jouw personeel! Nu geen tijd om door te lezen? Download dan de infographic.

Download gratis infographic
Mettom stockfoto-51

1. Payrolling is duur

Als je personeel in dienst neemt zijn er diverse instanties die je helpen om administratief alles in goede banen te leiden. Denk alleen al aan de Belastingdienst, een boekhouder of een salarisadministratiekantoor en verzekeraars. Alles bij elkaar een forse kostenpost! En wat als het even niet loopt zoals het zou moeten gaan en je krijgt te maken met een langdurig zieke medewerker? Of het botert even niet meer helemaal met je medewerker en je wilt afscheid nemen middels een vaststellingsovereenkomst? Dan krijg je te maken met forse kosten!

Wanneer je de samenwerking aangaat met een payrollorganisatie worden alle bovenstaande werkzaamheden uit handen genomen. De kosten van payrolling zijn waarschijnlijk lager dan je denkt. Een payroll-organisatie is specialist in werkgeverschap en heeft veel mensen is dienst en profiteert daardoor van schaalvoordelen. Hierdoor worden flinke kostenbesparingen gerealiseerd en daar profiteer je van. Het tarief dekt alle personeelskosten zoals werkgeverslasten, verzekeringen en pensioen. 

Bereken jouw tarief
kosten

2. Payrolling is alleen voor grote organisaties

In het verleden werd de payroll dienstverlening nog wel eens ingezet door grotere bedrijven om zo een groep medewerkers over een langere periode een tijdelijk arbeidscontract te kunnen bieden of te concurreren op arbeidsvoorwaarden. Door aanpassing van regelgeving, een verdere professionalisering en regulering van de branche middels een NEN-4400-1 normering en vooral de laatste wetswijziging middels de WAB is dit definitief verleden tijd.

Payroll is bij uitstek geschikt voor ondernemers die hun eerste medewerker gaan aannemen en voor bedrijven met 1 tot circa 20 medewerkers.

Payrolling is bij uitstek geschikt voor ondernemers die hun eerste medewerker gaan aannemen en voor bedrijven met 1 tot circa 20 medewerkers. Ontzorgen op het gebied van personeelszaken is het belangrijkste argument om van de dienstverlening gebruik te maken. Evenals het wegnemen van het ziekterisico van het personeel. Deze vraagstukken spelen vooral bij kleine werkgevers en dit zorgt ervoor dat payrolling uitermate geschikt is voor kleinere bedrijven.

Download ons e-book

3. Payrolling is alleen voor tijdelijke dienstverbanden

Er zijn payrollers die enkel tijdelijke dienstverbanden of vakantiekrachten verlonen maar de meeste partijen bieden ook contracten voor onbepaalde tijd. Het meeste voordeel is te behalen als je alle medewerkers onderbrengt bij je payroll-partner want dan heb je heel je HR uitbesteed. Het zou jammer zijn dat als je je medewerker een contract voor onbepaalde tijd wilt aanbieden, je alsnog alles zelf moet gaan inrichten. Een belangrijke vraag om aan je payroll dienstverlener te stellen is dus of ze ook medewerkers voor onbepaalde tijd in dienst nemen.

4. Medewerkers op de payroll hebben een ander loon

Al sinds lange tijd geldt voor alle payrollbedrijven dat zij de inlenersbeloning moeten volgen. De inlenersbeloning is erop gericht dat de payrollmedewerker hetzelfde salaris verdient en ook daadwerkelijk ontvangt als de overige personeelsleden van het bedrijf waar hij of zij werkt. Sinds 1 januari 2020 is de WAB in werking getreden en geldt dat de medewerker recht heeft op alle arbeidsvoorwaarden zoals die gelden bij de opdrachtgever, dus het is een misvatting dat medewerkers op de payroll een lager loon krijgen dan medewerkers die rechtstreeks bij het bedrijf in dienst zijn.

VRIJBLIJVEND ADVIES NODIG?
payroll en feiten fabels

5. Medewerkers bouwen bij een payrollorganisatie geen pensioen op

In veel gevallen is in een cao geregeld dat je verplicht bent om pensioen af te dragen maar als er op jouw bedrijf geen cao van toepassing is ben je niet verplicht een pensioenregeling af te sluiten. Aan de ene kant is deze vrijheid natuurlijk prettig maar als je de juiste medewerkers wilt binden is het belangrijk ook je secundaire arbeidsvoorwaarden op orde te hebben.

Een goed pensioen is onmisbaar als je het hebt over goed werkgeverschap. Door payrolling bouwen mensen soms wel meer pensioen op!

Een goed pensioen is onmisbaar als je het hebt over goed werkgeverschap. Veel ondernemers binnen de zakelijke dienstverlening kiezen voor payrolling omdat ze dan direct een pensioenregeling aan hun personeel kunnen aanbieden en niet zelf een dure pensioenregeling hoeven af te sluiten. Door payrolling bouwen dus misschien wel meer mensen pensioen op!

Leer meer over het pensioen bij payroll

6. Payrolling is alleen voor nulurencontracten, oproepkrachten en vakantiekrachten

Payrolling is zeker niet alleen voor vakantiekrachten, medewerkers met een nulurencontract of oproepkrachten. De grootste risico’s bij het aannemen van personeel hebben te maken met medewerkers die een vaste arbeidsomvang per week hebben en een contract voor onbepaalde tijd. Door ook deze groep medewerkers onder te brengen bij een payroller breng je alle risico’s op personeelsvlak buiten de deur (zoals bijvoorbeeld het ziekterisico).

7. Payrollen is hetzelfde als uitzenden

Dit is zeker niet het geval. Het grote verschil is dat een uitzendbedrijf vraag en aanbod bij elkaar brengt en een payroller doet dat per definitie niet. Een payroller heeft dan ook geen uitgebreid kantorennetwerk en intercedenten nodig en dat resulteert in een veel lagere kostprijs. Wel ligt het juridisch werkgeverschap bij de payroll-organisatie. Een uitzendorganisatie speelt vooral in op de behoefte aan flexibiliteit in het personeelsbestand, een payroller neemt de volledige personeelszaken over.

Lees alles over de verschillen
Payrollen is hetzelfde als uitzenden

8. Door personeelszaken uit te besteden verlies je de band met je personeel

Een payrollorganisatie wordt juridisch gezien de werkgever, maar operationeel gezien stuur jij nog steeds je medewerkers aan. De leiding over en toezicht op de werkzaamheden blijft bij jouzelf.

Door samen te werken met een payroll organisatie zijn zaken gewoon beter geregeld aan de achterkant. Aan de voorkant blijf jij de leidinggevende over jouw mensen.

Een payroller regelt alle zaken rondom de personeelsadministratie maar gaat niet over de planning. De werkgever blijft op de werkvloer de leiding houden en zo houden werknemers gewoon contact met hun baas. Het persoonlijke contact blijft daarom hetzelfde, de payrollorganisatie zorgt er enkel voor dat zaken beter zijn geregeld. Want door de samenwerking krijgen je medewerkers allerlei extra’s zoals bijvoorbeeld toegang tot een digitale leeromgeving en diverse kortingen op leuke uitjes. Ook zorgt Mettom voor andere secundaire arbeidsvoorwaarden. En dat zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid!

10 tips voor binden van personeel [gratis]

9. Door payrolling verlies je eerder je baan

Ook dit is echt een misvatting. Een payroll-organisatie kan evenveel tijdelijk arbeidscontracten aanbieden als dat een ‘normale’ werkgever kan. Vaak wordt een payrollbedrijf vergeleken met een uitzendbureau maar dat is niet het geval. Het is dus niet zo dat je ineens je baan kunt verliezen zoals dat bij een uitzendbureau wel kan. In veel gevallen is het zelfs zo dat dankzij payrolling mensen eerder een baan in loondienst krijgen.

10. Payrolling doet afbreuk aan goed werkgeverschap

Een payrollorganisatie is gespecialiseerd in werkgeven en de meeste kleine werkgevers niet. Dit geeft eigenlijk al meteen aan dat bovenstaande stelling niet terecht is. Door samen te werken met een payrollbedrijf zijn alle zaken rondom personeelszaken (salarisadministratie, personeelsadministratie, contractbeheer, verzuimrisico, juridische zaken) gewoon beter geregeld en heb je tijd over om je personeel te coachen en gezamenlijk te focussen op jullie kernactiviteit zonder met allerlei randzaken bezig te zijn. En focus op zaken waarvan je energie krijgt resulteert bijna altijd in succes. Uitbesteden van je personeelszaken aan de juiste specialist zorgt dus voor goed werkgeverschap.

E-book goed werkgeverschap [download]
Payrolling goed werkgeverschap

Beste payroll bedrijf van Nederland

Bij het kiezen van een payrollpartner is het belangrijk dat je deze partij volledig kunt vertrouwen. Je wilt een samenwerking met een professioneel en financieel betrouwbaar payrollbedrijf. Zorg er dus voor dat je gaat samenwerken met een payroller die NEN 4400 gecertificeerd is. Met dit keurmerk bewijst het payrollbedrijf dat het betrouwbaar is en de zaken op orde heeft. Daarnaast moet je kijken of een payrollbedrijf beschikt over een G-rekening. Het geld dat op deze rekening gestort wordt, kan alleen gebruikt worden voor een betaling aan de Belastingdienst. Dit kan jou als ondernemer beschermen tegen aansprakelijkheidskwesties.

Als je de keuze gaat maken voor een payroll bedrijf, zorg je er voor dat je alles goed hebt uitgezocht maar het gevoel bij het bedrijf moet ook gewoon goed zitten. Mettom is één van de beste payroll bedrijven van Nederland. Onze klanten geven onze dienstverlening gemiddeld een 9,4 en daar zijn we hartstikke trots op!

Wil jij ook samenwerken met de beste payroller van Nederland?

Plan een belafspraak
"Door Mettom ben ik goedkoper uit én ben ik af van administratieve ellende. Mettom denkt en groeit mee met mijn organisatie."
"Een en professionele basis voor mijn personeel! Mettom is onze sparringpartner op het gebied van personeelszaken én ondernemerschap. Dat voelt goed!"
Mettom Payrolling is voor ons de ideale partner voor de invulling van het werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken
Payrolling is een totaaloplossing voor mijn personeelszaken, waardoor ik focus kan houden op het groeien van mijn bedrijf. Het team van Mettom staat altijd voor mij klaar!
"Wij zochten een deskundige partner voor personeelszaken en Mettom straalde dat in alles uit. Mettom maakt het 100% waar."
"Top samenwerking met de buren! Mettom denkt mee met de ontwikkeling van mijn bedrijf, het is een echte sparringspartner."

Heb jij ook behoefte aan makkelijker werkgeven?

Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek Of stuur een bericht
Kitty uitgesneden met dienblad
Van een eigen verloning naar Mettom: een naadloze overgang
Verrijt Fire & Safety Trainingscenter

Van een eigen verloning naar Mettom: een naadloze overgang

Jul 10, 2024 10:23:59 AM
Sollicitatiegesprek voorbereiden als werkgever: hoe zorg je voor een soepel gesprek?
Sollicitatiegesprek voorbereiden

Sollicitatiegesprek voorbereiden als werkgever: hoe zorg je voor een soepel gesprek?

Jul 8, 2024 11:37:37 AM
BMWE zorgt samen Mettom voor balans en goed werkgeverschap
Klantcase BMWE

BMWE zorgt samen Mettom voor balans en goed werkgeverschap

Jun 10, 2024 11:57:00 AM