Payroll horeca

Payrolling in de horeca is een vak apart. Als horecaondernemer heb je te maken met hoogseizoen en laagseizoen, piekmomenten en dalmomenten. Je bent zelf vaak actief op de werkvloer aanwezig. Jij wil gewoon bezig zijn met waar je goed in bent: het gastheerschap in jouw horecazaak. Je moet kunnen bouwen op goed, loyaal en kundig personeel. Het is tegenwoordig echter super lastig om goede horecamedewerkers te vinden. Daarom is het zeer belangrijk om jouw medewerkers aan je te binden: wanneer je een goede werkgever bent willen jouw medewerkers bij je blijven werken en werken ze fijner en harder.

Download ons e-book Bereken jouw horeca tarief
Mettom stockfoto-23_1

Mettom Payrolling, dé HR-specialist voor de horeca

Voordelen van horeca payroll

In de dynamische wereld van de horeca draait alles om flexibiliteit, gastbeleving en kwaliteit. Daarom is payroll een slimme keuze voor horecaondernemers die zich willen concentreren op hun passie: het leveren van geweldige culinaire ervaringen. Met een betrouwbare payrollpartner als Mettom aan je zijde, kun je genieten van talrijke voordelen. Van het beheersen van ziekteverzuim en het ontzorgen van complexe administratieve taken, tot het waarborgen van tevreden medewerkers met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Wij zorgen dat jij de focus kunt houden op je core business, terwijl wij je bijstaan met up-to-date kennis van de steeds veranderende wet- en regelgeving. Kies voor payrolling met Mettom en ervaar hoe we de uitdagingen van werkgeverschap in de horeca minder complex maken.

Verzuim

Ziekteverzuim

Wij nemen alle verantwoordelijkheden en risico’s rondom ziekte en verzuim van je over. Jij kunt je hierdoor volledig focussen op het bieden van de beste horeca-ervaring.

Juridisch

Wijzigende Wet- & Regelgeving

De wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is continu in beweging. Als horecaondernemer zijn er genoeg andere zaken waarop je jouw aandacht wil richten. Wij zijn altijd up-to-date als het gaat om wetswijzigingen.

Pensioen

Pensioen

Als horecaondernemer ben je verplicht om je aan te sluiten bij het pensioenfonds Horeca & Catering. Wij regelen de pensioenaansluiting en afdrachten bij dit fonds voor jou zodat je hier zelf niet meer mee bezig hoeft te zijn.

Administratie

Administratie

Mettom neemt het contractbeheer, de personeels- en salarisadministratie en aanmelding bij diverse instanties van je over. Heb jij zowel vaste als oproepmedewerkers in dienst? Wij zorgen dat alles voor iedereen goed geregeld is.

Wat zijn payroll tarieven voor horecabedrijven?

Achter de schermen van jouw horecabedrijf zijn er talloze zaken die aandacht nodig hebben zoals jouw personeelszaken. Als je kiest voor payrolling Mettom, krijg je te maken met één factuur voor al deze personeelszaken. En onder dat payroll tarief vallen onder andere de volgende zaken:

 • Arbeidsovereenkomsten die juridisch in orde zijn: geen gedoe met kleine lettertjes, wij regelen het!
 • Verzuimrisico: heb je vaste medewerkers in dienst die ziek zijn? Wij houden het hoofd koel en zorgen dat we de juiste stappen zetten zodat jouw medewerker weer snel aan de slag kan.
 • Pensioenregeling: het pensioen van jouw medewerkers regelen, dat doen wij. Wij zoeken aansluiten bij het pensioenfonds Horeca & Catering zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen.
 • Administratie: salarisadministratie, loonheffingen en dat soort ‘feestjes’? Wij nemen het graag van je over.
 • Juridische hulp: problemen met je medewerker of moet er een vaststellingsovereenkomst opgesteld worden? Wij staan aan je zijde.
 • Extraatjes: opleidingsmogelijkheden of kortingen op uitjes? Dat regel je natuurlijk ook via Mettom.

Waarom zou je nog alles zelf blijven doen? De payroll kosten liggen waarschijnlijk lager dan je denkt! Ontdek het met onze payroll calculator.

Bereken tarief
kosten

Zorgeloos ondernemen

Mettom is specialist in werkgeven. Als je samenwerkt Mettom weet je dus zeker dat de personeelszaken voor jouw horecamedewerkers goed geregeld zijn. Jij hebt geen zorgen meer rondom je personeel en kunt weer zorgeloos ondernemen. Jouw medewerkers kunnen tegelijkertijd rekenen op het volgende:

 • Het salaris wordt altijd op tijd overgemaakt
 • Een goede pensioenregeling
 • Deskundige begeleiding bij ziekte
 • Een WGA-aanvullingsverzekering
 • Korting op diverse verzekeringen
 • Een Mettom Voordeelplatform boordevol kortingen
 • Opleidingsmogelijkheden via GoodHabitz

Jij hoeft je tegelijkertijd geen zorgen meer te maken over de administratie en kunt je focus houden op waar jij goed in bent: het zijn van de beste horeca zaak met het beste en vrolijkste horecapersoneel.

Download ons e-book
Mettom stockfoto-26_1

Payrollspecialist voor de horeca

In de bruisende wereld van de horeca wil je jouw focus houden op het maken van de lekkerste maaltijden, het zetten van het beste bakje koffie of het shaken van perfecte cocktails. Personeelszaken? Die wil je liever niet op je bordje hebben. Gelukkig hebben we bij Mettom een passie voor payroll in de horeca. Wij duiken met plezier in de horeca cao, zorgen voor het juiste pensioen volgens het pensioenfonds Horeca & Catering en regelen alle administratieve rompslomp voor jou. Met onze specialisatie in de horeca zijn we de ideale sous-chef op personeelsgebied. Laat jouw personeelszaken dus aan ons over zodat jij een onvergetelijke ervaring kunt realiseren voor je gasten. Cheers op zorgeloos ondernemen!

Meer weten? Plan een vrijblijvende belafspraak!
Mettom stockfoto-61
"Door Mettom ben ik goedkoper uit én ben ik af van administratieve ellende. Mettom denkt en groeit mee met mijn organisatie."
"Een professionele basis voor mijn personeel! Mettom is onze sparringpartner op het gebied van personeelszaken én ondernemerschap. Dat voelt goed!"
"Mettom Payrolling is voor ons de ideale partner voor de invulling van het werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken."
"Payrolling is een totaaloplossing voor mijn personeelszaken, waardoor ik focus kan houden op het groeien van mijn bedrijf. Het team van Mettom staat altijd voor mij klaar!"
"Wij zochten een deskundige partner voor personeelszaken en Mettom straalde dat in alles uit. Mettom maakt het 100% waar."
"Top samenwerking met de buren! Mettom denkt mee met de ontwikkeling van mijn bedrijf, het is een echte sparringpartner."

Wij beloven:

gemak

Gemak

Mettom regelt voor jou alles omtrent het werkgeverschap. Wij zijn specialist in werkgeven en we maken het werkgeverschap minder complex.

focus

Focus

Mettom zorgt ervoor dat jij de focus kunt houden op je core business. Zo ben je bezig met waar je goed in bent.

Besparing

Kostenbesparing

Door onze payroll dienstverlening op grote schaal weg te zetten en door geautomatiseerde processen kunnen wij kostenbesparingen realiseren voor jou.

Tevreden medewerkers

Tevreden medewerkers

Jouw medewerkers kunnen bij Mettom rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is!

Wil jij zorgeloos ondernemen in de horeca?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze horeca specialisten.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek Ik wil een voorstel op maat
Kitty uitgesneden met dienblad
Van een eigen verloning naar Mettom: een naadloze overgang
Verrijt Fire & Safety Trainingscenter

Van een eigen verloning naar Mettom: een naadloze overgang

Jul 10, 2024 10:23:59 AM
Sollicitatiegesprek voorbereiden als werkgever: hoe zorg je voor een soepel gesprek?
Sollicitatiegesprek voorbereiden

Sollicitatiegesprek voorbereiden als werkgever: hoe zorg je voor een soepel gesprek?

Jul 8, 2024 11:37:37 AM
BMWE zorgt samen Mettom voor balans en goed werkgeverschap
Klantcase BMWE

BMWE zorgt samen Mettom voor balans en goed werkgeverschap

Jun 10, 2024 11:57:00 AM