Blogs.

Het vieren van succes: succesfactor #4

Eerder namen we je al mee in de drie eerste succesfactoren in de topsport en het ondernemerschap: je Winning Team samenstellen, vooropstaan in de groep en het échte willen. Vandaag nemen we je mee in een andere succesfactor in het ondernemerschap en gebruiken we de metafoor van topsport. Ook in de huidige coronatijd is het mogelijk om door te gaan met succesvol ondernemen! We zien veel parallellen tussen ondernemerschap en topsport en daarom zijn wij er trots op dat we een jonge talentvolle sporter ondersteunen in haar Olympische droom. Onze eigen Elodie Kuijper, 20 jaar, veldrijdster met de ambitie om de Van der Poel van het vrouwenveldrijden te worden, deelt met ons haar bijzondere verhalen die volgens haar bepalend zijn voor haar succes.

De afgelopen weken hebben we samen met Elodie bekeken naar de succesfactoren die zowel gelden voor topsport als het ondernemerschap. In een vijfdelige blogserie nemen we je graag mee in deze succesfactoren met in deze blog: het vieren van succes.

Check alle succesfactoren in de gratis whitepaper
 
Succesfactor-ondernemerschap-topsport-succes

Succesfactor 4. Het vieren van succes

Elodie: “Het afgelopen seizoen, voordat deze door het coronavirus werd onderbroken, was voor mij het beste seizoen tot nu toe. Ik won drie wedstrijden (Beernem, Nossegem en Hechtel-Eksel) en werd op een groot en prominent toernooi in Hebei, China, 5e. Ik merkte aan mezelf dat ik direct meer wilde: meer wedstrijden rijden, meer wedstrijden winnen en hogere klasseringen. Mijn coach heeft mij vanaf het begin van mijn carrière voorbereid op het moment dat ik wedstrijden zou gaan winnen. Hij zal altijd dat ik elk succes bewust moest vieren om twee belangrijke redenen:

  1. Omdat je succes dan meer waarde krijgt en je er dus meer voldoening uit haalt.
  2. Omdat, wanneer je je teveel bezighoudt met de volgende wedstrijd of zelfs de wedstrijd daarna, dit je uit je focus kan halen. Succes vieren zorgt voor focus!”
Rob-toonders-succes-ondernemerschap

Rob Toonders: “Binnen Mettom houden we ervan om stil te staan bij de mooie momenten en vieren we successen uitbundig. Zo hebben we het 5-jarig en 7,5-jarig jubileum van Mettom met het gehele team gevierd met een weekendje in het buitenland. En dat is zoveel waard! Ik had het voor geen goud willen missen. En ik ben ervan overtuigd dat doordat we dit doen en iedereen betrekken bij het succes, maar zeker ook bij de strubbelingen die we hebben, we nu een club mensen hebben die echt bereid zijn er alles aan te doen om Mettom door de crisis heen te loodsen. En dat voelt zo ontzettend goed!

Succesvol ondernemerschap is niet alleen geld verdienen, succes vieren en de crisis doorkomen samen met mensen op wie je kunt bouwen is ook zoveel waard. Uiteraard gaan we over een tijdje, als we weer mogen, het succesvol ‘overwinnen’ van de crisis uitgebreid vieren!

Succesfactoren in de topsport en het ondernemerschap

In de komende weken delen we steeds een nieuwe blog met een nieuwe succesfactor die geldt voor topsport en het ondernemerschap. Eerder deelden we al blogs over je Winning Team samenstellen, vooropstaan in de groep en het échte willen. Wil je nu al weten wat de rest van de succesfactoren zijn? Download dan gratis de whitepaper met de 5 succesfactoren!

Download de whitepaper