Kosten payroll: hoe zijn de payrollkosten opgebouwd? - Mettom

Kosten payroll: hoe zijn de payrollkosten opgebouwd?

De payroll kosten: hoe zijn die kosten nu eigenlijk opgebouwd. Als je personeel in dienst neemt zijn er diverse instanties die je helpen om administratief alles op orde te hebben. We hebben het dan bijvoorbeeld over loonaangifte, salarisverwerking, verzuimverzekering en juridisch advies. Wanneer je jouw personeel zelf in dienst neemt moet je dit soort dingen allemaal zelf regelen. Als je samenwerkt met een payroller zijn dit de kosten payroll en hoef je hier niets meer mee te doen.

Wat is de opbouw van de kosten van payroll?

Wanneer je samenwerkt met een payrollbedrijf betaal je één bedrag voor alle personeelszaken. Je betaalt het brutosalaris en daarover wordt een factor berekend. Onder het payrolltarief vallen alle werkgeverslasten, het pensioen, verzekeringen voor jouw medewerkers en overige kosten voor bijvoorbeeld scholing. Omdat je waarschijnlijk een aantal zaken niet zelf had kunnen aanbieden levert payrolling in veel gevallen een besparing op. Denk bijvoorbeeld aan de inkoop van een opleidingsportaal: zou je dat zelf kunnen inkopen?

kosten-payroll-opbouw
wat-valt-onder-het-payroll-tarief

Waarom zijn kosten payroll lager?

De payroll kosten zijn waarschijnlijk lager dan dat je zou denken. Payrollers zetten hun dienstverlening weg op grote schaal. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen. Daarnaast is het werkgeverschap het specialisme van het payroll bedrijf. Zij hebben ervoor gezorgd dat processen verregaand geautomatiseerd zijn. Hierdoor kan een payrollbedrijf de kosten van payroll laag houden en op verschillende vlakken zelf flinke kostenbesparingen realiseren. Dat payrolling duur is, is echt een misvatting.

Wil je weten wat de payrolling tarieven voor jou zijn? Het is echt per situatie verschillend dus plan een vrijblijvende belafspraak!Wat dekt het payroll tarief dan allemaal?

Het tarief van payrolling dekt alle personeelskosten zoals werkgeverslasten, verzekeringen en pensioen. Alle bijkomende kosten zijn meestal inbegrepen. In veel gevallen betekent dit dat je voor bijvoorbeeld verlof, vakantiegeld en een verzuimverzekering geen extra kosten meer hoeft te maken. Bekijk dit wel goed als je een keuze maakt voor een payroll bedrijf: soms zijn dit soort zaken namelijk niet in de factor inbegrepen en lijkt het bedrag dat je moet betalen lager. Deze kosten komen er vervolgens later nog bij. Naast de belangrijkste personeelszaken dekt het payroll tarief vaak ook nog secundaire arbeidsvoorwaarden. Hiervoor hoef je niets extra’s te betalen.

Kosten payroll voor jou

De payroll kosten zijn voor iedere situatie verschillend. Het hangt namelijk af van verschillende variabelen. Daarom kunnen we hier geen één op één prijs benoemen. Wil je weten wat de kosten zijn in jouw situatie? Een van onze payroll adviseurs praat je graag bij over alles wat met personeelszaken te maken heeft. Wil je nu al weten hoe jij ervoor staat met je personeelszaken? Doe dan onze gratis Mettom Quickscan en je ontdekt waar jij nog slagen kunt maken!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

    9 .4
    9 .4
    Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
    Sluiten