Welke secundaire arbeidsvoorwaarden Mettom biedt! - Mettom

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden Mettom biedt!

Wist je dat je met payrolling ook verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden kunt bieden aan jouw personeel? Ondernemers denken soms dat payrolling een uitgeklede versie is van het werkgeverschap, maar niets is minder waar: Mettom zorgt er juist voor dat jij invulling kunt geven aan goed werkgeverschap. Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden.

wat-zijn-secundaire-arbeidsvoorwaarden

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

Wanneer je personeel gaat aannemen maak je met je nieuwe medewerker afspraken over de arbeidsvoorwaarden. De basisafspraken zoals afspraken over het salaris vallen onder de primaire arbeidsvoorwaarden.

Naast deze primaire arbeidsvoorwaarden kun je, vanuit goed werkgeverschap, ook afspraken maken over secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit zijn extra voorwaarden die jouw bedrijf of de functie voor jouw medewerker interessanter maken.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor medewerkers belangrijk! Houd hier dus rekening mee als je een arbeidscontract aangaat met een nieuwe medewerker. Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een pensioenregeling, een auto van de zaak en opleidingsmogelijkheden voor jouw personeel.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zorgen voor een betere binding van je medewerkers!

welke-secundaire-arbeidsvoorwaarden-biedt-mettom

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden biedt Mettom standaard aan?

Mettom staat voor goed werkgeverschap. Voor ons is het dus heel belangrijk dat de meest gevraagde secundaire arbeidsvoorwaarden standaard onder het payroll tarief vallen. Wanneer je de samenwerking aangaat Mettom kunnen jouw medewerkers in ieder geval rekenen op de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Pensioenregeling

Wij vinden dat een pensioenregeling een onmisbare secundaire arbeidsvoorwaarde is voor jouw personeel. Medewerkers verwachten gewoonweg een pensioenregeling van hun werkgever: dit hoort bij professioneel werkgeverschap.

Als je geen specialist bent in werkgeverschap kost het veel tijd en energie om je te verdiepen in het pensioen. Het is behoorlijk taaie kost. Ook is het afsluiten van een pensioenvoorziening duur. Eigenlijk moet je het pensioen zelf niet willen regelen. Omdat wij goed werkgeverschap hoog in het vaandel hebben staan én alles weten over het werkgeverschap zorgen we er standaard voor dat een pensioenregeling voor jouw personeel is geregeld als secundaire arbeidsvoorwaarde. Zo hoef jij zelf geen pensioen meer te regelen.

opleidingsplatform-goodhabitz

Opleidingsmogelijkheden voor je personeel

Omdat mensen zich willen blijven ontwikkelen is het heel belangrijk om opleidingsmogelijkheden te bieden aan jouw personeel. Het kan veel geld kosten als je zelf aan de slag moet met het inkopen van een opleiding voor jouw medewerker.

Omdat we het bij Mettom ook erg belangrijk vinden dat mensen zich moeten kunnen ontwikkelen hebben we het uitgebreide opleidingsportaal van GoodHabitz voor al onze medewerkers én opdrachtgevers. Binnen dit online opleidingsportaal hebben onze medewerkers de mogelijkheid om gratis en onbeperkt trainingen te volgen. Op het portaal staan meer dan 150 trainingen over uiteenlopende onderwerpen en op verschillende niveaus. Met klanten in veel verschillende branches zien we dat er altijd wel een training is die bij onze medewerkers past.

Vanuit Mettom bieden we dit opleidingsportaal aan voor onze medewerkers én klanten. Je hoeft zelf dus niet meer na te denken over het bieden van opleidingen aan je personeel.

secundaire-arbeidsvoorwaarden-verzekeringen

WGA-aanvullingsverzekering

Vanuit goed werkgeverschap hebben we er bij Mettom voor gekozen om onze medewerkers een WGA-aanvullingsverzekering aan te bieden. Wanneer een medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt vult deze verzekering de uitkering van de medewerker aan. Hierdoor kan een inkomensterugval voorkomen worden. Dit is een secundaire arbeidsvoorwaarde waar jij en je medewerkers misschien niet snel zelf aan zouden denken. Toch vinden wij het een hele belangrijke!

Collectieve verzekeringen

Bij veel grote bedrijven zie je dat medewerkers gebruik kunnen maken van een collectieve (ziektekosten)verzekering. Als kleine werkgever is het veel moeilijker om dit te bieden aan je medewerkers. Vanuit Mettom kunnen medewerkers gebruikmaken van collectiviteitskortingen op zorgverzekeringen van verschillende aanbieders.

Andere secundaire arbeidsvoorwaarden bieden? Wij denken mee!

De bovenstaande secundaire arbeidsvoorwaarden zitten in de standaard payroll kosten van Mettom. Je hoeft hier dus niks extra’s voor te betalen. Uiteraard kunnen wij ons voorstellen dat de functie van jouw medewerker vraagt om meer secundaire arbeidsvoorwaarden. We denken hierover graag met je mee en er is een hoop mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan:

 • Reiskostenvergoeding
 • Dertiende maand
 • Bonusregeling
 • Auto of fiets van de zaak
 • Telefoon, tablet of laptop van de zaak

Secundaire arbeidsvoorwaarden en Mettom: een compleet pakket

Mettom biedt een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden aan jouw personeel die je zelf misschien niet zou kunnen bieden. Daarnaast denken we graag met je mee over andere secundaire arbeidsvoorwaarden en de invulling hiervan. Er is heel veel mogelijk als je samenwerkt Mettom!

Wil je weten wat het voor jou kost om je personeel via payroll te verlonen? Doe de payroll calculator en bereken het meteen!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten