Payroll: de oplossing voor jou? - Mettom

Payroll is volgens ons een goede manier om jouw personeelszaken uit te besteden. Vooral voor drukke ondernemers die niet bezig willen zijn met randzaken is payroll de perfecte oplossing! Ben jij zo’n ondernemer? Overweeg dan om te kiezen voor een payrolling bedrijf zoals Mettom! Maar wat is payrolling precies? We nemen je graag mee in onze wereld!

payroll-wat-is-dat

Wat is payroll?

Bij het uitbesteden van je personeelszaken zou je kunnen denken aan payrolling. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payrollbedrijf krijg je te maken met een payroll constructie. Je gaat dan zelf op zoek naar personeel. Jouw medewerker komt echter juridisch gezien in dienst van het payroll bedrijf: je personeel ontvangt een arbeidsovereenkomst van het payrollbedrijf. Je medewerker werkt exclusief bij jou en je bepaalt zelf het salaris van je medewerker. Het payroll bedrijf zorgt onder andere voor de volgende basiswerkzaamheden:

 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Het maken en uitsturen van salarisstroken en jaaropgaves
 • Maandelijkse of wekelijkse salarisuitbetalingen
 • Ziekterisico: begeleiding en loondoorbetaling bij ziekte
 • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid
 • Ontslagprocedures

Alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap geef je dus uit handen als je werkt met payrolling. Samen met het payrollbedrijf geef je invulling aan goed werkgeverschap.

payroll-bij-mettom

Wat is payroll bij Mettom?

Payroll betekent voor ons niet alleen dat we de salarisadministratie van je overnemen. Bij ons kun je rekenen op een echte samenwerking voor een vaste prijs. Wij nemen dus het juridisch werkgeverschap van je over maar je werknemer blijft alleen bij jou werkzaam. We zorgen voor arbeidscontracten en salarisstroken die juridisch gezien goed in elkaar zitten, dat het salaris van je medewerkers op tijd wordt overgemaakt, voor een adequate pensioenvoorziening voor je personeel en een deskundige en professionele begeleiding bij ziekte: jij kunt hierdoor de focus houden op waar jij goed in bent! Daarnaast zorgt Mettom voor tevreden medewerkers: we bieden naast de primaire arbeidsvoorwaarden ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, collectiviteitskortingen en een WGA-aanvullingsverzekering. Zo word jij samen Mettom de beste werkgever voor je personeel.

Payrolling: de oplossing voor jou?

Wanneer je personeel aanneemt en je wil geen risico lopen dan is een samenwerking met een payroll bedrijf zoals Mettom dus mogelijk een goede optie voor jou. Wat is payroll in jouw situatie? We vertellen je in een persoonlijk gesprek met een van onze payroll adviseurs graag wat we voor je kunnen betekenen. Wij staan voor goed werkgeverschap en we gaan graag een langdurige samenwerking met jou aan als je je hier ook in kunt vinden!


Meer weten over payroll?

Payroll: volgens ons de beste oplossing voor je personeelszaken! We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten over payrolling. Hier lees je alles over payroll!

Hoe een expert payroll uitlegt

Op de vraag ‘Wat is payrolling?’ weet een expert natuurlijk het beste een antwoord te formuleren. Irene Bots, payroll adviseur bij Mettom zegt over payrolling het volgende: “Werkgeven is een vak apart met veel wetten, regels en risico’s. Als startende ondernemer heb je veel ballen in de lucht te houden. Veel dingen kun je als ondernemer, zeker in het begin, gewoonweg niet uitbesteden. Dat maakt het extra uitdagend. Volgens mij geldt dit niet voor personeelszaken, een vakgebied dat heel goed uit te besteden blijkt. Ik zie dat steeds meer ondernemers er daarom voor kiezen om met payrolling aan de slag te gaan: zo hebben zij geen omkijken meer naar de gehele personeelsadministratie en alles wat daarbij komt kijken. Bij payrolling wordt het juridisch werkgeverschap overgenomen door een externe specialist, in ons geval dus door Mettom. Je medewerker blijft echter wel bij jou werkzaam en jij voert de operationele aansturing. Het proces van payrolling werkt eigenlijk heel eenvoudig.”

Hoe werkt payrolling precies?

“Een ondernemer werft zelf de juiste medewerker. Vervolgens worden allerlei contract- en personeelsgerelateerde werkzaamheden je uit handen genomen. Dus niet alleen de salarisadministratie wordt van je overgenomen maar alle facetten van het werkgeverschap zoals:

 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Loondoorbetaling bij ziekte
 • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid
 • Het verzorgen van jaaropgaves
 • Ontslagprocedures
 • Verwerking van cao- en wetswijzigingen.
 • En zo nog veel meer…

Jij als opdrachtgever blijft de belangrijke kernzaken zelf bepalen zoals het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken en andere aangelegenheden die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf en voor de medewerkers van belang zijn. Op de werkvloer verandert er dus niets!

Ik zeg regelmatig tegen mijn klanten: ‘Als je een website nodig hebt schakel je daarvoor een reclamebureau en een webbouwer in, een deskundige partij dus. Waarom zou je als je personeel gaat aannemen dan zelf het wiel moeten uitvinden? Het blijkt nog steeds dat veel ondernemers vooral onbekend zijn met de ins en outs rondom payrolling en er heersen helaas veel misverstanden. Een payroll-organisatie is gespecialiseerd in werkgeverschap en neemt daardoor juist veel werkzaamheden en risico’s uit handen. Voor veel ondernemers dus ideaal! Overigens hebben we een interessant animatiefilmpje over onze dienstverlening gemaakt dat goed uitlegt wat payrolling precies is.”

Voor wie is payroll interessant?

“Payrolling is volgens mij eigenlijk voor iedere organisatie die met personeel werkt interessant. Ik merk zelf dat bedrijven tussen de 1 en 20 medewerkers echter het meeste profijt halen uit payrolling. Dit komt natuurlijk door het gemak, het beperkte risico en het financiële voordeel dat je kunt behalen door payrolling. Bij startende en groeiende bedrijven zie ik vaak dat de eerste jaren alle werkzaamheden op het gebied van personeelszaken op de schouders van de ondernemer liggen. Werkzaamheden waar zo’n ondernemer echt niet op zit te wachten! Omdat bij bedrijven tot circa 20 FTE vaak geen HR-medewerker in dienst is geloof ik dat payrolling vooral interessant is voor startende en groeiende bedrijven tot circa die 20 FTE.”

verschil-payroll-en-loonadministratie-uitbesteden

Wat is het verschil tussen loonadministratie uitbesteden en payrolling?

“Een alternatief om personeel onder te brengen bij een payrollorganisatie is om mensen zelf te verlonen. Er is wel een verschil in werkwijze! Een payrollbedrijf neemt jouw personeel op papier in dienst en wordt hiermee juridisch werkgever. Bij het uitbesteden van de salarisadministratie is jouw personeel juridisch gezien dus gewoon bij jou in dienst. Dit is meteen het grootste verschil tussen payrolling en het uitbesteden van je salarisadministratie. Doordat het juridisch werkgeverschap bij de payrollorganisatie wordt ondergebracht loop je als ondernemer direct veel minder risico. Fiscale boetes in verband met te late loonaangifte, te late aanzegging van de arbeidsovereenkomst, juridische onjuistheden in de arbeidsovereenkomst, opvolging van de Wet Verbetering Poortwachter: al deze risico’s liggen dus bij ons als payrollbureau. En dat geeft rust voor veel ondernemers.”

Waarom zouden ondernemers moeten kiezen voor een samenwerking Mettom?

“Bij Mettom geloven we in lokale betrokkenheid en langdurige relaties. Waar mogelijk delen we kennis, sparren we met jou als ondernemer over diverse vraagstukken en linken we mensen in ons netwerk waar mogelijk. Dit was de reden voor mij om bij Mettom te gaan werken. Mijn collega’s en ik creëren verbondenheid en een samenwerking die verder gaat dan enkel onze payrolldienstverlening. Dat maakt het samenwerken met Mettom uniek.”

Mettom denkt mee met mijn bedrijf

Door Mettom ben ik goedkoper uit én ben ik af van administratieve ellende. Mettom denkt en groeit mee met mijn bedrijf.

Mettom denkt mee met mijn bedrijf

Maarten Verhey

GIG creative film production

Een professionele basis voor personeel

Mettom is onze sparringpartner op het gebied van personeelszaken én ondernemerschap. Dat voelt goed!

Een professionele basis voor personeel

Albert van Dommelen

Lokaal Werkt

Eerste medewerker neem je aan Mettom

Mettom voelt als een professionele partij voor mijn personeelszaken. Mettom is mijn rechterhand in personeelszaken.

Eerste medewerker neem je aan Mettom

Sjoerd Cloos

OntmoetSjoerd

Vanaf moment één voelt Mettom vertrouwd!

Wij zochten een deskundige partner voor personeelszaken en Mettom straalde dat in alles uit. Mettom maakt het 100% waar.

Vanaf moment één voelt Mettom vertrouwd!

Chris Voets

De Ontdekfabriek

Een top samenwerking met de buren

Mettom denkt ook mee over de groei en ontwikkeling van mijn bedrijf, het is een echte sparringpartner.

Een top samenwerking met de buren

Jack Reeuwijk

RBD Community Development

Ideale partner voor werkgeverschap

Mettom is voor ons de ideale partner voor de invulling van het werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken!

Ideale partner voor werkgeverschap

Mario van Lemmen

SalesFreaks

Rechterhand voor personeelszaken

Mettom heeft mij een totaaloplossing geboden voor mijn personeelszaken! Het team staat altijd voor me klaar.

Rechterhand voor personeelszaken

Mark Tak

Mikomax

Ik voel me thuis bij de mensen van Mettom!

Personeel aannemen samen Mettom is écht makkelijker! Door Mettom kunnen wij de focus leggen op de groei van ons bedrijf.

Ik voel me thuis bij de mensen van Mettom!

Eric Wils

Yooker

Heb jij ook behoefte aan makkelijker werkgeven?

Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten

  Ontdek alles over payrolling met ons e-book

  Download ons gratis e-book en kom vrijblijvend alles te weten over payrolling.

  Sluiten