Payroll pensioen: waarom zou je dat willen voor je personeel? - Mettom

Payroll pensioen: waarom zou je dat willen voor je personeel?

Een van de misvattingen over payrolling is dat bij payroll pensioen niet geregeld is. Wij vinden dat de beste werkgever een pensioen moet hebben voor zijn personeel. En omdat wij ervoor willen zorgen dat jij die beste werkgever wordt, mag een pensioen zeker niet ontbreken als je kiest voor payrollen Mettom! Het payroll pensioen: in deze blog leggen we je uit hoe het precies zit!

payroll-pensioen-goed-geregeld

Bij payroll pensioen dus wél geregeld!

Als jouw bedrijf onder een cao valt is vaak vastgesteld dat je je verplicht moet aansluiten bij een bepaalde pensioenregeling. Als er op jouw bedrijf geen cao van toepassing is, ben je niet verplicht om een pensioenregeling af te sluiten. Het lijkt in dit geval misschien fijn dat je zelf kunt beslissen of je wel of geen pensioen aanbiedt. Toch denken wij dat het pensioen één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden is. Het moet gewoon goed geregeld zijn.

Bij Mettom kiezen we ervoor om het pensioen altijd goed te regelen, wel of geen cao. Een goed pensioen is bij payroll in ons geval dus altijd geregeld. Een goed pensioen is onmisbaar als je het hebt over goed werkgeverschap! Veel ondernemers binnen onder andere de zakelijke dienstverlening kiezen voor payrolling om dat zij dan direct een goede pensioenregeling kunnen aanbieden en niet zelf aan de slag hoeven met een dure pensioenregeling. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom je zelf niet aan de slag zou moeten gaan met het afsluiten van een pensioen. Door payroll bouwen medewerkers misschien nog wel meer pensioen op dan wanneer je het zelf – wel of niet – zou regelen.

4-redenen-om-pensioen-uit-te-besteden

4 redenen om een pensioen te regelen via payroll

Een pensioenregeling regelen voor je personeel: het is niet zo makkelijk dan je misschien zou denken. Eigenlijk kun je het helemaal niet zelf regelen want je hebt standaard een pensioenadviseur nodig. Bovendien is het regelen van het pensioen voor je medewerkers lastig om de volgende redenen:

 1. Het regelen van een pensioen is erg ingewikkeld. Je hebt altijd een externe partij nodig omdat je zelf geen expert bent in pensioenregelingen.
 2. Administratie: pensioenafdrachten en pensioenaansluiting zorgen allebei voor veel administratieve rompslomp.
 3. Het regelen van een pensioenvoorziening kost heel veel tijd. Als je snel een medewerker wilt aannemen, wil je waarschijnlijk ook snel kunnen schakelen.
 4. Je hebt weer een aparte factuur van een externe partij. Waarschijnlijk heb je die ook al van je salarisadministrateur, bedrijfsarts, scholingspartij en andere externen. Zou het niet handig zijn als je dat allemaal in één keer kunt betalen met één factuur?

Ook het pensioen regel je samen Mettom

Wanneer je kiest voor een samenwerking Mettom regelen wij niet enkel de salarisuitbetaling, een arbeidsovereenkomst en de begeleiding bij ziekte. Ook het pensioen valt standaard onder ons payrolltarief. Naast alle primaire arbeidsvoorwaarden zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden bij Mettom perfect geregeld. Wil je weten wat we in jouw geval kunnen betekenen? Plan een vrijblijvende belafspraak met één van onze payrolladviseurs!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten