Payrolling tarieven: een gegarandeerde besparing voor starters! - Mettom

Payrolling tarieven: een gegarandeerde besparing voor (startende) werkgevers

Wanneer je personeel gaat aannemen en overweegt om je personeelszaken uit te besteden, kom je al gauw uit bij een payrollbedrijf. Maar met welke payrolling tarieven moet je eigenlijk rekening houden als startende werkgever? En leveren payroll tarieven een besparing op? Volgens ons wel! In deze blog lees je alles over payrolling tarieven en de besparing die een payrollsamenwerking kan opleveren.

payrolling-tarieven-verschillende-soorten

Welke verschillende payrolling tarieven zijn er?

In de wereld van payrolling zijn er drie varianten in payroll tarieven (of omrekenfactoren). Het kan soms best verwarrend zijn als je verschillende payroll bedrijven wilt vergelijken. Soms lijkt het alsof je een erg goedkoop tarief te pakken hebt. Check dan even goed of de feest- en vakantiedagen wel in het tarief zijn opgenomen. Vaak is dit namelijk niet het geval bij een laag payrolltarief.

De 3 soorten payrolling tarieven

Zoals gezegd onderscheiden we in payroll-land 3 verschillende varianten qua payrolling tarieven. Dat zijn de volgende:

 1. Variant waarin alleen gewerkte uren worden gefactureerd. In deze variant zit in de omrekenfactor al kosten voor de reservering van vakantiedagen.
 2. In de tweede variant gebeurt feitelijk hetzelfde als in de eerste variant, maar wordt de factor berekend over het brutoloon inclusief reserveringen voor de vakantiedagen en het vakantiegeld. Deze omrekenfactor is dus een stuk lager, maar onder aan de streep betaal je hetzelfde.
 3. Ten slotte is er nog een variant waarbij alles in de prijs is inbegrepen behalve de vakantiereservering. In deze variant krijg je als werkgever elke maand dezelfde factuur ongeacht of je medewerker vakantiedagen heeft opgenomen of niet.

Denk, als je de samenwerking aangaat met een payrollbedrijf, goed na over wat voor variant bij jou past en neem dit mee in jouw selectie van payrollbedrijven. Bij ondernemers die een nieuwe medewerker aannemen zien we vaak dat zij 100% gaan voor gemakt en echt alles op één factuur willen zien. Dan kun je dus het beste gaan voor het payrolltarief waar echt alles in inbegrepen zit.

payrolling-tarieven-opbouw

Wat valt er allemaal onder het payrolltarief?

Als jij kiest voor een volledige dekking van al jouw personeelskosten vallen eigenlijk al jouw loonkosten onder het payrolltarief. Ook de vaak vergeten personeelskosten rekenen we mee in het payroll tarief. Op deze manier hoef je als startende werkgever nergens meer aan te denken. Payroller Mettom dekt binnen het payroll tarief alle personeelskosten:

 • Werkgeverslasten
 • Verzekeringen
 • Pensioen
 • Verlof
 • Vakantiegeld
 • Verzuimrisico en verzuimbegeleiding
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Korting op uitjes en producten
 • Collectiviteitskortingen
 • WGA-aanvullingsverzekering
 • HR-expert op afstand
 • Juridische dienstverlening rondom HR-zaken
 • 2 gratis PPA-assessments om de juiste medewerker aan de haak te slaan

Hoe bereken je jouw besparing?

Je vraagt je misschien af hoe een payrollbedrijf een besparing kan opleveren ten opzichte van zelf je personeelszaken regelen. De tarieven van payrolling liggen vaak gewoon lager dan wanneer je het zelf zou doen. Dit komt onder andere doordat een payrollbedrijf haar dienstverlening op grote schaal wegzet. Hierdoor krijgt het payrollbedrijf te maken met schaalvoordelen. Daarnaast heeft een payrollbedrijf haar processen verregaand geautomatiseerd. Dit zorgt er samen voor dat het payrollbedrijf lagere kosten aan jou hoeft door te berekenen.

We berekenen het payroll tarief door het bruto salaris van jouw medewerker te vermenigvuldigen met een payrollfactor. Het bedrag dat hieruit komt is het bedrag dat jij betaalt aan de payrollorganisatie. Jij ontvangt één factuur voor al jouw personeelskosten. En die factuur valt lager uit dan wanneer je allerlei verschillende facturen zou krijgen van verschillende partijen!

Wil jij weten wat jij kwijt bent voor jouw personeelszaken?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten