Payrolling, hoe werkt payrollen nu eigenlijk? - Mettom

Payrolling, hoe werkt payrollen nu eigenlijk?

Als je overweegt om jouw personeelszaken uit te besteden, zou je kunnen kiezen voor payrolling. Maar wat is payrolling eigenlijk? En hoe werkt die samenwerking met een payrollbureau eigenlijk? We vertellen je graag alles over payrolling en over hoe het proces van payrollen werkt.

payrolling-wat-houdt-het-in

Wat houdt payrolling in?

Als je gaat payrollen ga je de samenwerking aan in de vorm van een payrollconstructie. Jij zoekt de perfecte medewerker die enkel en alleen bij jou in het bedrijf komt werken. Juridisch gezien komt je medewerker echter bij het payrollbureau in dienst. Jij bepaalt het salaris van de medewerkers, hoeveel uur zij gaan werken en wat het rooster is van jouw medewerkers.

Omdat bij payrolling het payrollbureau juridisch werkgever wordt van jouw personeel, neemt het payrollbedrijf jou veel werkzaamheden uit handen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van arbeidsovereenkomsten en salarisstroken, het uitbetalen van het salaris en het risico dat je normaal loopt bij ziekte. Dit zijn allemaal zaken die het payrollbedrijf voor haar rekening neemt. Door te payrollen geef je alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap uit handen.

Wil je weten wat de hardnekkige fabels én bijbehorende feiten over payrolling zijn?

Payrolling: een driehoeksverhouding

Bij payrolling kun je spreken van een driehoeksverhouding tussen het payrollbureau, de ondernemer en de medewerker. De ondernemer en het payrollbureau gaan een samenwerkingsovereenkomst aan, de medewerker ontvangt een arbeidsovereenkomst van het payrollbureau. Jij als ondernemer hebt de leiding en houdt het toezicht op de dagelijkse werkzaamheden.

Jij werft en selecteert zelf zijn ideale medewerker, bepaalt wat het salaris wordt én bepaalt samen met de medewerker hoeveel uur hij of zij komt werken. Het payrollbedrijf neemt alle administratieve rompslomp over. De ondernemer én de medewerker kunnen tegelijkertijd genieten van alle voordelen van het payrollbedrijf!

payrolling-driehoek
aanpak-payrolling-mettom

De aanpak van payrollbureau Mettom

Als je kiest voor payrolling zou je kunnen kiezen voor een samenwerking Mettom. Wij gaan altijd voor een samenwerking voor de lange termijn. Wil je weten hoe zo’n samenwerking in zijn werk gaat? Hieronder lees je stap voor stap onze aanpak.

 1. Een van onze payrolladviseurs komt bij jou lang om kennis te maken en om te inventariseren hoe wij jou het beste kunnen helpen. Wij leggen uit wat wij doen en horen graag jouw verhaal!
 2. Als we jouw interesse voor payrollen hebben gewekt maken we een offerte op maat waarin we onze kosten uiteenzetten én waarin we precies uitleggen welke werkzaamheden we allemaal van jou overnemen. In onze offerte staat wat er allemaal onder ons payrolltarief valt.
 3. We komen bij jou langs om de offerte te bespreken. Uiteraard ben je ook welkom bij ons op kantoor want we laten je graag zien waar wij met ons team iedere dag voor jou en je medewerkers aan het werk zijn! We leggen een helder voorstel neer maar mocht je vragen hebben kun je ons altijd bellen!
 4. Als je de samenwerking aan wilt gaan Mettom maken wij alles aan de achterkant in orde zodat een langdurige samenwerking niks meer in de weg staat. Samen zorgen we voor een HR-structuur die staat als een huis.
 5. Als we de samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend kun jij jouw medewerkers inschrijven bij Mettom. Wij zorgen vervolgens voor de arbeidsovereenkomst voor jouw personeel. Zodra deze getekend is, zorgen wij voor een tijdige salarisuitbetaling, voor begeleiding bij ziekte én voor allerlei andere voordelen voor jouw medewerker en jou.
 6. Jij hebt regelmatig contact met jouw vaste contactpersoon bij Mettom. We horen graag hoe het met jou en je medewerkers gaat. We horen ook graag hoe jij onze payrolling dienstverlening ervaart. Wij staan voor jou klaar!

De voordelen van payrollen

Bij het aannemen van personeel komt veel kijken. Wanneer je kiest voor een samenwerking Mettom kies je voor de perfecte oplossing. Wij zorgen voor een juiste personeels- en salarisadministratie, dat het salaris op tijd wordt overgemaakt en dat juridisch alles in orde is. Ook vermijd je verschillende risico’s die horen bij het werkgeverschap! Voor jouw medewerkers regelen we ook dat alles helemaal vlekkeloos verloopt. Er verandert eigenlijk weinig voor je medewerker maar hij of zij krijgt wel te maken met verschillende voordelen.

Ziekteverzuim

Mettom neemt de verplichtingen en risico’s omtrent ziekte en verzuim van jou over. Zo krijg je niet te maken met hoge verzuimkosten.

Wijzigende wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is continu in beweging. Wij zijn altijd op de hoogte van wijzigingen.

Pensioen

Het afsluiten van een pensioenregeling is duur en vooral taaie kost. Mettom zorgt voor de aanmelding van je medewerkers en voor de pensioenafdrachten.

Administratie

Mettom neemt het contractbeheer, de personeels- en salarisadministratie en aanmelding bij diverse instanties van je over.

Gemak

Mettom regelt voor jou alles omtrent het werkgeverschap. Wij zijn specialist in werkgeven en we maken het werkgeverschap minder complex.

Focus

Mettom zorgt ervoor dat jij de focus kunt houden op je core business. Zo ben je bezig met waar je goed in bent.

Kostenbesparing

Door onze dienstverlening op grote schaal weg te zetten en door geautomatiseerde processen kunnen wij kostenbesparingen realiseren voor jou.

Tevreden medewerkers

Jouw medewerkers kunnen bij Mettom rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is!

GoodHabitz

Je krijgt toegang tot ons online opleidingsportaal van GoodHabitz. Hier kun je meer dan 150 trainingen volgen om je verder te ontwikkelen!

Mettom Voordeelplatform

Op het Mettom Voordeelplatform krijg je korting op uitjes, restaurants, wellness, sport en producten voor thuis!

Pensioenregeling

Als je via Mettom werkt zorgen wij voor een pensioenregeling voor jou. Dit is dus meteen goed geregeld.

WGA Aanvullingsverzekering

Wanneer je langdurig arbeidsongeschikt raakt vullen wij jouw uitkering aan zodat een eventuele inkomensterugval deels opgevangen wordt. 

Collectieve personeelsvoorzieningen

Je krijgt korting op jouw zorgverzekering bij een aantal zorgverzekeraars. Deze korting loopt op tot 15%.  

Begeleiding bij ziekte

Als je ziek wordt bieden wij deskundige begeleiding. We houden contact met jou en zorgen samen dat je snel weer beter bent!  

Strakke salarisadministratie

Je hoeft nooit op je salaris te wachten want wij zorgen voor een tijdige uitbetaling van jouw loon.  

Kennis van HR

Als je HR-gerelateerde vragen hebt kun je bij ons terecht. Onze specialisten geven graag antwoord op jouw vragen.  

kosten-payroll-opbouw

Kosten van payrolling

Als je de samenwerking aangaat met een payrollbureau, betaal je één bedrag voor al jouw personeelskosten. Het tarief dekt alle personeelskosten zoals werkgeverslasten, verzekeringen en het pensioen. Ook zijn alle bijkomende kosten inbegrepen zoals de kosten voor verzuim, vakantie en opleidingen.

Het payroll tarief van Mettom is waarschijnlijk lager dan je denkt. Wij zetten onze dienstverlening op grote schaal weg en profiteren daardoor van schaalvoordelen. Daarnaast hebben wij onze processen verregaand geautomatiseerd. Hierdoor kunnen wij de kosten van payroll laag houden en flinke kostenbesparingen realiseren. Hiernaast zie je hoe onze kosten zijn opgebouwd.

Wil je weten wat de kosten in jouw situatie zijn? Bereken het snel met onze payroll calculator!

Payrolling, een complete oplossing voor jouw personeelszaken!

Payrolling is volgens ons een heel complete oplossing voor al jouw personeelszaken. Jij hoeft zelf alleen maar de juiste medewerker te vinden, wij regelen vervolgens de rest. Zou payrolling een goede oplossing kunnen zijn voor jouw bedrijf? We vertellen je er graag vrijblijvend alles over. Mogen we bij jou langskomen? Wij nemen iets lekkers mee!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten