Payrolling organisatie en de samenwerking met jou, wat kost dat? - Mettom

Payrolling organisatie en de samenwerking met jou, wat kost dat?

Jij bent er als ondernemer helemaal klaar voor om jouw personeelszaken uit te besteden. Jij wilt gewoon weer bezig zijn met je passie! Misschien ben je er nog niet helemaal over uit of je enkel de loonadministratie wilt uitbesteden, een uitzendbureau wilt inschakelen of gaat payrollen bij een payrolling organisatie. Een belangrijke factor bij het uitbesteden van je personeelszaken zijn natuurlijk de kosten. Want wat kost het nu om jouw personeelszaken neer te leggen bij een payrolling organisatie?

kosten-payrolling-organisatie

De opbouw van de kosten van de payrolling organisatie

Als je overweegt om jouw personeelszaken onder te brengen bij een payrolling organisatie wil je natuurlijk weten hoe deze kosten zijn opgebouwd. Je betaalt bij een payrollen als organisatie één bedrag voor alle kosten die te maken hebben met jouw personeel. Je hoeft zelf nergens meer aan te denken. Als je werkt met een organisatie voor payrolling betaal je het bruto salaris van jouw medewerker in combinatie met een vooraf afgesproken payrollfactor. De kosten van de payrolling organisatie zijn als volgt opgebouwd:

 1. Bruto uurloon van je medewerker
 2. Alle werkgeverslasten
 3. Reservering voor vakantiegeld
 4. Pensioen
 5. Verzekeringen voor jouw personeel (denk aan het verzuimrisico)
 6. Verzuimbegeleiding
 7. Overige kosten voor bijvoorbeeld opleidingen middels een opleidingsportaal van GoodHabitz
 8. Administratieve dienstverlening

In veel gevallen zorgen we bij payrolling organisatie Mettom voor een kostenbesparing voor jou als we alle bovenstaande taken uit hanen nemen. Hiernaast zie je hoe de kosten zijn opgebouwd en wat jouw besparing is.

Waarom zijn de kosten van payrolling lager?

Wanneer je voor jouw organisatie payrolling kiest, zijn de kosten dus lager dan wanneer je zelf jouw personeelszaken zou regelen. Dit komt doordat we als payroll organisatie onze dienstverlening op grote schaal wegzetten. We profiteren dus van schaalvoordelen. Bovendien hebben we onze processen verregaand geautomatiseerd. Dat payrolling duur is, is volgens ons dus echt een misvatting!

De kosten voor payrolling zijn lager dan wanneer je jouw personeelszaken zelf zou regelen!

Iedere situatie is wel anders. Bij Mettom gaan we daarom met iedere potentiële klant persoonlijk in gesprek. Op die manier kunnen we inventariseren welke situatie van toepassing is op het bedrijf (denk bijvoorbeeld aan het wel of niet volgen van een cao, dit heeft soms invloed op de kosten van payrolling). Wil je een indicatie van wat payrolling voor jouw bedrijf zou kosten? Bereken het makkelijk en snel met onze payroll calculator.

payrolling-organisatie-dekken-van-kosten

Welke kosten dekt de payrolling organisatie?

Je hebt al gelezen hoe de kosten van payrolling zijn opgebouwd. Uiteraard is het voor jou als ondernemer ook belangrijk om te weten welke kosten allemaal gedekt zijn als je gaat payrollen. Je wilt natuurlijk weten waar je zelf juist níet meer aan hoeft te denken als je samenwerkt met een payrolling organisatie. Ondernemers kiezen voor payrolling om compleet ontzorgd te worden. Als je samen gaat werken met een payrolling organisatie vallen de volgende zaken onder het payrolltarief:

 • Arbeidsovereenkomsten: de payrolling organisatie maakt de arbeidsovereenkomsten op, dit is namelijk écht specialistenwerk.
 • Het risico bij verzuim: je loopt zelf geen risico meer als je medewerkers ziek zijn. Dit risico ligt bij de payroller. Daarnaast zorgt het payrollbedrijf ook voor de verzuimbegeleiding en de juiste stappen rondom de Wet Verbetering Poortwachter.
 • Een goede pensioenregeling. Dat wordt namelijk meteen geregeld door de payrollorganisatie. Jij hoeft dus geen aansluiting meer te zoeken bij een pensioenvoorziening.
 • Juridische dienstverlening, bijvoorbeeld als iemand uit dienst gaat met een vaststellingsovereenkomst.
 • Administratieve taken rondom personeelszaken. Denk aan het aanvragen van een loonheffingennummer en het voeren van een loonadministratie. Dit hoef jij zelf niet meer te doen.
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden voor jouw personeel. Bij Mettom bieden we bijvoorbeeld het opleidingsplatform van GoodHabitz aan.

Jij betaalt dus één bedrag en alle bovenstaande werkzaamheden en taken worden van je overgenomen. Je wordt compleet ontzorgd als je samenwerkt met een payrolling organisatie. Wil je weten wat de kosten voor jouw bedrijf zouden zijn? Plan een vrijblijvende belafspraak met één van onze payrolladviseurs!

Jouw kosten voor payrolling berekenen?

Ben jij benieuwd wat payrolling in jouw geval zou kosten? Bij Mettom zijn we gespecialiseerd in personeelszaken en we kunnen niet wachten om met jou het gesprek aan te gaan! Bereken meteen jouw payroll kosten in onze calculator of plan een belafspraak om meteen kennis te maken met één van onze payrolladviseurs.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten