Hoe houd je je medewerkers betrokken tijdens coronatijd? - Mettom

Hoe houd je je medewerkers betrokken tijdens coronatijd?

Wanneer je een bedrijf hebt waar iedereen op dit moment thuiswerkt is het niet makkelijk om even snel samen te sparren, elkaar even face-to-face spreken is er niet meer bij en vertrouwen is in deze tijd super belangrijk als het gaat om je personeel. Het is als werkgever heel belangrijk om jouw medewerkers betrokken te houden bij je bedrijf, zeker nu. Zo komen jullie samen deze crisis door en kunnen jullie in betere tijden de draad weer makkelijk oppakken. Hoe onze eigen ‘eindbaas’ Rob omgaat met deze situatie lees je hieronder. Daarnaast delen we een paar tips met je om jouw personeel betrokken te houden bij je bedrijf!

rob-toonders-corona-medewerkers-betrokken

Rob Toonders over medewerkers en coronatijd


“Bij Mettom vinden we de betrokkenheid van onze medewerkers bij ons bedrijf heel belangrijk. Wij staan voor goed werkgeverschap. Normaal gesproken gaat betrokkenheid creëren bij ons bijna vanzelf: we overleggen regelmatig fysiek met het hele team, we delen regelmatig onze cijfers en operationele en strategische zaken in updates met al het personeel en tijdens deze sessies kunnen medewerkers zelf inbreng hebben in waar het over moet gaan. Daarnaast hebben we er het afgelopen jaar hard aan gewerkt om van ons kantoor een inspirerende werkplek te maken. Zo voelen onze mensen zich meer thuis binnen het bedrijf. Dit merk je echt. Tot slot proberen we altijd iets extra’s te doen tijdens bijvoorbeeld verjaardagen, jubilea of andere gebeurtenissen. Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers zich nooit vergeten voelen.

Regelmatige teamupdates

“Al deze kleine dingen zorgen ervoor dat onze medewerkers zich betrokken voelen bij Mettom. Face-to-face contact is daarin volgens mij heel belangrijk. Ook in deze gekke tijd proberen we ervoor te zorgen dat onze medewerkers maximaal betrokken blijven bij Mettom. We houden iedereen continu per mail op de hoogte van waar we als directie mee bezig zijn: van praktische zaken over thuiswerken tot vragen die we van klanten krijgen. We proberen onze medewerkers hier zoveel mogelijk van op de hoogte te houden. Ook hebben de verschillende teams van Mettom dagelijks een kort overleg als start van de dag: via onze schermen zien we elkaar zo toch en kunnen we even kort bijpraten. Onze medewerkers ervaren dit als heel prettig en we merken ook dat iedereen graag bij dit soort overleggen aansluit omdat dit toch het moment is om je collega’s even te zien, al is het op een beeldscherm. Tot slot ben ik goed bereikbaar voor alle vragen van mijn personeel. Ik probeer mijn betrokkenheid naar hen toe ook op deze manier te tonen. Hopelijk werkt dit andersom ook door maar naar mijn idee gaat dit gewoon heel goed. Ik laat mijn medewerkers aan alle kanten merken hoe trots ik op ons ben: wij gaan deze crisis verslaan!”

tips-voor-maximale-betrokkenheid

Tips voor maximale betrokkenheid

Mettom houdt de betrokkenheid van haar medewerkers goed in het oog en we denken dat iedere werkgever hier, ondanks alle hectiek die nu komt kijken bij het ondernemerschap, ook mee bezig zal zijn. Kun je nog wat meer inspiratie gebruiken om je medewerkers betrokken te houden? Lees dan hieronder onze tips.

 1. Zoals Rob al benoemde is het goed om je medewerkers op de hoogte te houden van waar je als ondernemer tegenaan loopt en waar je mee bezig bent. Je mag dit overigens ook terugverwachten van je medewerkers. Wanneer zij vertellen waar ze mee bezig zijn aan jou voelen ze zich gehoord.
 2. Probeer met je team minstens 1 keer per week een video-overleg te plannen. Zo zien jullie elkaar en kunnen jullie ook gewoon even bijpraten. Dit komt de sfeer ten goede en jullie kunnen op deze manier ook weer leren van elkaar.
 3. Ben bereikbaar voor je personeel. Zorg ervoor dat je medewerkers het gevoel hebben dat ze bij je terecht kunnen met hun vragen. Soms heb je misschien geen antwoord maar wanneer je hen het gevoel geeft er voor ze te zijn creëer je betrokkenheid!
 4. Doe iets verrassends voor je personeel: laat bijvoorbeeld een keer een lunchpakketje bij iedereen bezorgen met een uitnodiging voor een online lunch, laat de paashaas langs gaan met een zakje paaseieren of doe een virtuele vrijdagmiddagborrel. Allemaal manieren om je personeel in het zonnetje te zetten.
 5. Probeer in deze tijd samen met je personeel te werken aan betere tijden. Vraag hen bijvoorbeeld om nieuwe manieren om commercieel aan de slag te gaan in de toekomst. Meer manieren om samen met je personeel aan de toekomst te werken lees je trouwens hier.

We hopen je te inspireren om je medewerkers zoveel mogelijk betrokken te houden vanuit thuis! Heb je vragen over personeel en het coronavirus? Lees er hier meer over. Andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag vrijblijvend advies.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten