Payrolling service van Mettom: alles over onze dienstverlening - Mettom

Payrolling service van Mettom: alles over onze dienstverlening

Een payrolling service: wat houdt dat nu precies in? Als je naar het buitenland kijkt, zie je vaak dat payrolling enkel de salarisverwerking is die uit handen wordt genomen. De payrolling service in Nederland ziet er echter heel anders uit! In deze blog lees je alles over hoe Mettom met payrollen service verleent aan opdrachtgevers en medewerkers!

Wat is een payrolling service?

Een payrolling service is iets anders dan enkel het overnemen van de salarisverwerking. Je gaat bij een payrolling service namelijk een samenwerking aan in de vorm van een payroll constructie. Dit kun je zien als een driehoeksverhouding tussen het payrollbedrijf, jij als opdrachtgever en de medewerker die je wil aannemen.

payrolling-service-driehoeksverhouding

Bij payrolling werf je jouw eigen medewerkers maar juridisch gezien komen zij in dienst van het payrollbureau. Je personeel blijft enkel bij jou werkzaam. Het is niet zo dat zij weggezet kunnen worden bij andere bedrijven. Het payrollbureau wordt dus juridisch gezien de werkgever van jouw medewerkers. Dat betekent dat payrollen service is die super uitgebreid is. Denk bijvoorbeeld aan het opmaken van arbeidsovereenkomsten, het maken van salarisstroken, het uitbetalen van het salaris, het risico dat je normaal loopt bij ziekte. Al deze zaken besteed je uit aan het payrollbureau. Payrolling is dus een uitgebreide service om een professionele basis aan je medewerkers te bieden. Het payrollbureau neemt alle administratieve rompslomp uit handen!

voordelen-payrolling-service

Wat zijn de voordelen van een payrolling service?

Hierboven lees je al enigszins over hoe een payrollbureau met payrollen service verleent aan ondernemers die onzeker zijn over personeelszaken. Het payrollbureau neemt alle administratieve rompslomp uit handen. Maar welke voordelen hangen er nu precies aan een payrolling service?

 • Ziekteverzuim: het payrollbureau neemt het risico bij ziekte van je over. Jij hoeft zelf geen verzekering meer af te sluiten voor het ziekterisico. Dit risico wil je zelf niet lopen dus je geeft het bij een payrollservice aan het payrollbureau.
 • Wijzigende wet- en regelgeving: jij bent misschien niet op de hoogte van de vele wijzigingen in wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht. Denk alleen al aan de WAB. Het payrollbedrijf is specialist in werkgeverschap en weet hier alles van.
 • Pensioen: het afsluiten van een pensioenregeling voor een (eerste) medewerker is duur en taaie kost. Als je de samenwerking aangaat met een payrollbureau valt dit onder de payroll service. Jouw medewerkers bouwen dus meteen een goed pensioen op.
 • Administratie: het payrollbedrijf neemt de hele personeelsadministratie over. Van salarisverwerking tot contractbeheer. Jij hoeft hier zelf niet meer aan te denken.
 • Gemak: het payrollbureau regelt echt alles omtrent werkgeverschap, denk bijvoorbeeld ook aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Jij geeft leiding op de vloer maar hoef je niet bezig te houden met alles eromheen.
 • Focus: het payroll bedrijf zorgt ervoor dat jij de focus kunt houden op je core business. Doen waar je goed in bent zodat jij succes na succes kunt behalen.
 • Kostenbesparing: omdat het payrollbureau haar dienstverlening op grotere schaal wegzet en processen verregaand heeft geautomatiseerd kan het bedrijf kostenbesparingen voor jou realiseren. De kosten van payrolling zijn dus lager dan je misschien zou denken.
 • Tevreden medewerkers: jouw medewerkers kunnen met al hun HR-vragen terecht bij het payroll bureau. Voor hen biedt het payrollbedrijf een professionele basis met verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden.
kosten-payroll-opbouw

Wat zijn de kosten van een payrolling service?

Voor de service van een payrolling bedrijf betaal je één bedrag. En met dit ene bedrag betaal je voor al jouw personeelszaken. Je betaalt dan het brutosalaris waarover een factor wordt berekend. Je betaalt dus het brutosalaris x omrekenfactor. Onder het tarief van een payrolling service vallen alle werkgeverslasten, het pensioen, verzekeringen voor jouw personeel en overige kosten voor secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsportaal. Dit zijn zaken die je zelf waarschijnlijk niet had kunnen bieden. In veel gevallen de service van payrollen dus ook een besparing op. Wil je weten wat de kosten zijn in jouw geval?

Hoe Mettom met payrollen service verleent aan ondernemers

Bij Mettom werken we veel samen met startende ondernemers. Zij kiezen voor professionaliteit en betrouwbaarheid! Wij staan voor goed werkgeverschap en laten onze klanten én medewerkers nooit zitten. De belangrijkste redenen waarom ondernemers kiezen voor de payrollservice van Mettom zijn:

 • Er staat altijd een professioneel team klaar voor de klant én de medewerker
 • De gehele personeels- en salarisadministratie zijn geen zorg meer
 • Mettom biedt een complete dienstverlening van salarisverwerking tot secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Onze payrolladviseurs zetten altijd een stapje extra voor klant en medewerker

Denk jij dat een samenwerking met payrollbedrijf Mettom iets voor jou zou kunnen zijn? Of ben jij bezig met het aannemen van je eerste medewerker en kun je wel wat hulp gebruiken? Plan dan nu een afspraak in met één van onze payrolladviseurs om een half uurtje te sparren!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten