Wat betekent payrolling voor jouw personeel? - Mettom

Wat betekent payrolling voor jouw personeel?

Je overweegt je personeelszaken uit te besteden met een payroll constructie. Je weet dat alles omtrent het werkgeverschap goed geregeld is voor jou als ondernemer, maar hoe zit het met je personeel? Wat betekent payrolling voor jouw personeel? Waar kunnen zij op rekenen? We vertellen je het in deze blog!

Wat betekent payrolling als het gaat om jouw medewerkers?

Als je gaat werken met een payroll constructie, dan krijgen jij en je medewerkers te maken met een driehoeksverhouding. Binnen deze driehoeksverhouding hebben jij en Mettom een samenwerkingsovereenkomst, jij bent de leidinggevende op de werkvloer en Mettom wordt werkgever van jouw medewerker.

Maar wat betekent payroll dan concreet voor jouw medewerker? Voor jouw medewerker verandert er in de praktijk niet zo veel als je gaat werken met payrolling. Aan de achterkant is alles wel beter geregeld. Voor jouw medewerker betekent payroll concreet het volgende:

 • Jouw medewerker komt juridisch gezien in dienst van payrolling bedrijf Mettom
 • Hij of zij ontvangt dus een juridisch onderbouwde arbeidsovereenkomst van Mettom
 • De salarisuitbetaling en het versturen van salarisstroken neemt Mettom voor haar rekening
 • Mettom is niet alleen een HR-collega voor jou als ondernemer, maar ook voor jouw medewerker. Hij of zij kan dus met vragen terecht bij de mensen van Mettom.
 • Jouw medewerker krijgt, net als jij, te maken met veel voordelen (hierover hieronder meer!)
wat-betekent-payrolling-driehoek
wat-betekent-payrolling-voordelen-voor-medewerker

Op welke voordelen kan mijn medewerker rekenen bij payrolling?

Concreet weet je wat er gebeurt als jouw medewerker via payroll in dienst komt bij Mettom. Maar wat betekent payrolling als het gaat om de voordelen voor jouw medewerker? Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor jouw medewerker op:

 • Strakke salarisadministratie: jouw medewerker hoeft nooit op zijn of haar salaris te wachten. Wij zorgen altijd voor een tijdige betaling van het loon.
 • Pensioenregeling: misschien zou je het zelf niet kunnen regelen, daarom zorgen wij voor een goede pensioenregeling voor jouw mensen.
 • Opleidingsmogelijkheden: jouw medewerker krijgt gratis en ongelimiteerd toegang tot het opleidingsplatform van GoodHabitz. In dit platform kan jouw medewerker meer dan 150 trainingen volgen.
 • Mettom Voordeelplatform: jouw medewerkers (en jij trouwens ook) krijgen toegang tot het Mettom Voordeelplatform. Hier krijgen zij korting op uitjes, restaurants, wellness, sport en producten voor thuis.
 • Begeleiding bij ziekte: als jouw medewerker ziek wordt, zorgen wij voor een deskundige begeleiding in samenwerking met een bedrijfsarts. We houden contact met jouw medewerker en proberen ervoor te zorgen dat hij of zij zo snel mogelijk weer beter is. Wist je trouwens dat jij als werkgever geen risico meer loopt bij ziekte? Dat risico nemen we van je over!
 • WGA-aanvullingsverzekering: als jouw medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt, vullen wij zijn of haar uitkering aan zodat een eventuele inkomensterugval deels wordt opgevangen.
 • Collectieve personeelsvoorzieningen: jouw medewerker krijgt korting op verschillende verzekeringen via het collectiviteitsnummer van Mettom.
 • Kennis van HR: jouw medewerker kan met al zijn of haar vragen over HR terecht bij de specialisten van Mettom.

Wat betekent payrolling voor jou en jouw medewerker samen?

Payrolling betekent voor ons dat jij de beste werkgever kan zijn voor jouw personeel, zonder dat je bezig hoeft te zijn met alle rompslomp! Wij nemen het juridisch werkgeverschap van je over (geen rompslomp meer voor jou) maar jouw medewerker blijft alleen bij jouw bedrijf werkzaam. Op deze manier kun je écht samen met je team werken aan de groei van jouw bedrijf! Jij tevreden, jouw medewerkers tevreden. Kunnen wij jou en je medewerkers helpen met een professionele basis als het gaat om personeelszaken? Plan een vrijblijvende belafspraak!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten