Personeel aannemen en payrolling: wanneer je personeel gaat inzetten voor jouw bedrijf is payrolling een goede manier om het werkgeverschap in te richten. Maar wat is payrolling precies? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke kosten komen kijken bij payrolling, op welk payroll tarief moet je rekenen? En hoe maak je een goede keuze voor een payroll bedrijf? Uiteraard zijn we niet helemaal subjectief als het om de laatste vraag gaat maar op deze pagina nemen we je graag mee in de wereld van payrolling!


eerste-medewerker-aannemen

1. Aannemen van personeel

Bij het aannemen van personeel zijn er veel zaken waar je als ondernemer rekening mee moet houden. Werkgeven is een vak apart en misschien weet je niet precies hoe alles werkt als het gaat om personeel aannemen. We vertellen je graag alles over het aannemen van personeel en wat daarbij komt kijken.

Heb jij al personeel en wil je weten of jij de zaken op orde hebt? Doe dan gratis de Mettom Quickscan!

Eerste medewerker aannemen

Als je personeel in dienst gaat nemen ga je natuurlijk op zoek naar een medewerker die het beste bij jouw onderneming past. Voor het werven van geschikt personeel zijn veel verschillende manieren. Je kunt jouw vacature uiteraard op vacaturesites laten plaatsen maar zet zeker ook je eigen netwerk in als het gaat om het aannemen van personeel! Buiten het werven van personeel komt er nog veel meer kijken bij het aannemen van personeel. Houd rekening met de volgende zaken die je moet regelen:

Administratie omtrent personeel aannemen

Wanneer je de juiste medewerker gevonden hebt zijn er, zoals je hierboven kunt lezen, veel zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je de perfecte medewerker hebt gevonden staat je namelijk veel administratie te wachten. Allereerst moet je, wanneer je personeel aanneemt, je als werkgever aanmelden bij de Belastingdienst in verband met de afdracht van loonheffingen. Uiteraard moet jouw eerste medewerker daarnaast een goed arbeidscontract krijgen, hij moet maandelijks loonstroken ontvangen en het salaris moet iedere maand op tijd worden uitbetaald. Naast de administratieve taken om een echte werkgever te worden dien je ook rekening te houden met de cao: is er voor jou een cao van toepassing en wat moet je uit deze cao precies toepassen?

Jouw medewerker moet een goed arbeidscontract krijgen, hij moet maandelijks loonstroken ontvangen en het salaris moet iedere maand op tijd worden overgemaakt.

Ook moet je rekening houden met een aantal verzekeringen die je af moet sluiten voor je personeel: doe je dit niet dan loop je serieuze risico’s. Een verzuimverzekering is een verzekering die heel belangrijk is als je personeel gaat aannemen want een zieke medewerker kost een hoop geld. Een arbodienst is ook een onderdeel van werkgeverschap: wie zelf personeel in dienst heeft moet altijd een basiscontract afsluiten met een arbodienst. Tot slot moet je, wanneer je een medewerker in dienst hebt, een loonadministratie bijhouden. In je loonadministratie houd je alle gegevens bij over jouw personeel, onder andere de loonstroken en jaaropgaves.

uitbesteden-personeelszaken-payrolling

Personeelszaken uitbesteden: payrolling?

Er komt veel kijken bij het aannemen van personeel. Werkgeverschap is dan ook écht een vak apart. Wanneer je je vingers niet wilt branden aan deze complexe materie kun je ervoor kiezen om je personeelszaken uit te besteden. Je kunt het uitbesteden van personeel op verschillende manieren aanpakken:

 • Loonadministratie uitbesteden
 • Recruitmentbureau
 • Payrollbedrijf
 • Uitzendbureau

Loonadministratie uitbesteden

In de loonadministratie houd je alle gegevens over jouw personeel en de loonbetalingen bij. Een flinke klus die iedere maand terugkomt. Je kunt je loonadministratie uitbesteden aan een loonadministratiekantoor. Hierdoor laat je een deel van de administratieve taken die komen kijken bij het aannemen van personeel uit handen nemen. Je kunt ervoor kiezen om de gehele loonadministratie uit te besteden of een gedeelte hiervan.

Recruitmentbureau

Wanneer je een recruiter inhuurt gaat hij op zoek naar de geschikte kandidaat voor jou. Zorg ervoor dat je weet in welke branche de recruiter normaal gesproken opereert, wat voor kandidaten hij zoekt en ga op zoek naar referenties. Zo ontdek je of de betreffende recruiter bij jou past en voor jou de juiste medewerker voor jou kan vinden.

Payrolling

Een payrollbedrijf neemt alle administratieve rompslomp uit handen: je hoeft niet meer aan het opstellen van arbeidscontracten, loonadministratie, verzuimbegeleiding en allerhande andere zaken te denken. Je medewerker komt op contract te staan bij het payroll bedrijf maar blijft altijd bij jou werkzaam. In de volgende onderwerpen op deze pagina kom je meer te weten over de payroll constructie, de voor- en nadelen van payrolling en de kosten van payrolling.

Uitzendbureau

Tot slot zou je bij het uitbesteden van je personeelszaken ook nog kunnen kiezen voor een uitzendbureau. Payroll en uitzendbureau zijn niet hetzelfde, er bestaan grote verschillen. Een uitzendbureau bemiddelt tussen bedrijven die werknemers zoeken en mensen die op zoek zijn naar een baan. Aan de achterkant regelt het uitzendbureau ook alle administratie. De kosten van een uitzendbureau liggen hoger dan payroll kosten omdat je bij payroll zelf zorgt voor de werving van personeel.wat-is-payrolling

2. Wat is payrolling?

Bij het uitbesteden van je personeelszaken zou je kunnen denken aan payrolling. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payrollbedrijf krijg je te maken met een payroll constructie. Je gaat zelf op zoek naar personeel. Jouw medewerker komt echter juridisch gezien in dienst van het payroll bedrijf: je personeel ontvangt een arbeidsovereenkomst van het payrollbedrijf. Je medewerker werkt exclusief bij jou en je bepaalt zelf het salaris van je medewerker. Het payroll bedrijf zorgt onder andere voor de volgende basiswerkzaamheden:

 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Het maken en uitsturen van salarisstroken en jaaropgaves
 • Maandelijkse of wekelijkse salarisuitbetalingen
 • Ziekterisico: begeleiding en loondoorbetaling bij ziekte
 • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid
 • Ontslagprocedures

Alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het werkgeverschap geef je uit handen als je werkt met payrolling. Samen met het payrollbedrijf geef je invulling aan goed werkgeverschap.

irene-van-mettom-payroll-expert

Hoe een expert payrolling uitlegt

Op de vraag ‘Wat is payrolling?’ weet een expert natuurlijk het beste een antwoord te formuleren. Irene Bots, payroll adviseur bij Mettom zegt over payrolling het volgende: “Werkgeven is een vak apart met veel wetten, regels en risico’s. Als startende ondernemer heb je veel ballen in de lucht te houden. Veel dingen kun je als ondernemer, zeker in het begin, gewoonweg niet uitbesteden. Dat maakt het extra uitdagend. Volgens mij geldt dit niet voor personeelszaken, een vakgebied dat heel goed uit te besteden blijkt. Ik zie dat steeds meer ondernemers er daarom voor kiezen om met payrolling aan de slag te gaan: zo hebben zij geen omkijken meer naar de gehele personeelsadministratie en alles wat daarbij komt kijken. Bij payrolling wordt het juridisch werkgeverschap overgenomen door een externe specialist, in ons geval dus door Mettom. Je medewerker blijft echter wel bij jou werkzaam en jij voert de operationele aansturing. Het proces van payrolling werkt eigenlijk heel eenvoudig.”

Misverstanden over payrolling

Helaas bestaan er nog steeds veel misverstanden als het gaat om payrolling. De 10 meest gehoorde misverstanden zijn de volgende:

 • Payrolling is alleen voor tijdelijke dienstverbanden
 • Payroll medewerkers bouwen geen pensioen op
 • Een payroll constructie is duur
 • Payroll is hetzelfde als uitzenden
 • Payrolling doet afbreuk aan goed werkgeverschap
 • Door payrolling verlies je de band met je personeel
 • Payrolling is alleen voor grote organisaties
 • Payrollmedewerkers krijgen een ander loon
 • Door payrolling verlies je eerder je baan
 • Payrolling is alleen voor nulurencontracten, oproep- en vakantiekrachten

Dit zijn allemaal fabels over payrolling. Hieronder hebben we schematisch deze 10 fabels én de bijbehorende feiten voor je op een rijtje gezet.

misverstanden-over-payrolling

De waarheid over payrolling

Payrolling is een manier om invulling te geven aan goed werkgeverschap. Natuurlijk is het niet de enige manier maar tegenover de fabels over payrolling staan de volgende feiten:

 • Payrolling is zowel voor tijdelijke als voor onbepaalde tijd contracten
 • Vanuit de cao is een pensioen vaak verplicht. Veel payroll bedrijven kiezen er vanuit goed werkgeverschap voor om een pensioen aan te bieden.
 • Doordat een payroller geniet van schaalvoordelen en processen geautomatiseerd heeft zijn de payroll kosten lager dan je denkt.
 • Payrolling is niet hetzelfde als uitzenden. Bij payrolling werf je bijvoorbeeld je eigen medewerkers en een uitzendbureau neemt dit van je over. Aan uitzenden hangt dan ook een ander prijskaartje.
 • Een payroller geeft juist samen met jou als opdrachtgever invulling aan goed werkgeverschap door bijvoorbeeld het bieden van uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden. Een payrollbedrijf is specialist in werkgeven en weet dus precies hoe alles werkt.
 • Administratief gezien regelt het payroll bedrijf misschien alles maar jij blijft hoe dan ook de leidinggevende van jouw personeel. Bovendien blijft je personeel bij jou werkzaam. Hierdoor wordt de band met je personeel juist sterker.
 • Payrolling is uitermate geschikt voor kleinere organisaties met circa 1 tot 20 medewerkers. Omdat kleinere organisaties niet altijd weten hoe de invulling van werkgeverschap werkt is payrolling een mooi middel.
 • Payrollmedewerkers hebben recht op alle arbeidsvoorwaarden zoals die gelden bij de opdrachtgever. Dit geldt dus ook voor het salaris.
 • Een payrollbedrijf kan evenveel tijdelijke contracten aanbieden als dat je zelf ook zou kunnen doen. Jouw mensen kunnen dus nooit zomaar op straat komen te staan.
 • Juist bij langere contracten zijn de risico’s groter als het gaat om werkgeverschap. Door (ook) vaste medewerkers onder te brengen bij het payroll bedrijf loop je geen onnodige risico’s meer.

Een payroller geeft samen met jou als opdrachtgever invulling aan goed werkgeverschap door onder andere uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden.


voordelen-van-payrolling

3. De voordelen van payrolling

Als ondernemer is het heel belangrijk om je te focussen op je core business. Payrolling zorgt ervoor dat jij geen omkijken meer hebt naar alle administratieve rompslomp omtrent het werkgeverschap. Wanneer je de samenwerking aangaat met een payrollbedrijf ga je de samenwerking aan met een specialist in werkgeven: wanneer je een website nodig hebt en je bent makelaar ga je toch ook niet zelf een website in elkaar zetten? Daarom is payrolling een goed middel voor ondernemers die geen kaas gegeten hebben van alles wat bij (goed) werkgeverschap komt kijken.

voordelen-payrolling

De payrollvoordelen in het kort

 • Kostenbesparing, 1 factuur voor al jouw personeelszaken
 • Een adequate pensioenregeling voor je medewerkers
 • Personeels- en salarisadministratie wordt van je overgenomen
 • Geen ziekteverzuimrisico: begeleiding en risico worden van je overgenomen
 • Focus houden op je core business: jij doet waar je goed in bent!
 • Tevreden medewerkers door uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Geen rekening houden met wetswijzigingen omdat het payrollbedrijf dit voor jou doet

De voordelen van payroll volgens onze expert

Irene Bots, payrolladviseur bij Mettom, weet als geen ander wat de voordelen van payrolling zijn voor ondernemers. Zij heeft al heel veel groeiende ondernemers gesproken en zegt over de voordelen het volgende: “Belangrijke argumenten om met een payrollbedrijf samen te werken zijn het uitbesteden van het verzuimrisico, het up-to-date blijven op het gebied van arbeidsrecht en het ontlasten van de administratieve werkzaamheden. Uiteraard heeft elke branche zijn eigen uitdagingen. Binnen de zakelijke dienstverlening kiezen veel ondernemers voor Mettom omdat ze dan ook meteen een pensioenregeling voor hun personeel kunnen aanbieden zonder hoge advieskosten. Ook het bieden van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden speelt hier een rol.

Belangrijke argumenten om met een payrollbedrijf samen te werken zijn het uitbesteden van het verzuimrisico, het up-to-date blijven op het gebied van arbeidsrecht en het ontlasten van de administratieve werkzaamheden

Door je personeelszaken uit te besteden weet je exact wat je per maand voor je personeel kwijt bent en heb je veel minder administratieve lasten. Zo kun jij de focus behouden op je product of dienstverlening. Uiteraard kost de inzet van een payroll bedrijf ook geld, maar je zult je erover verbazen dat payroll voordeliger is dan zelf alles regelen. Feitelijk gezien schakelt een payrollbedrijf een aantal andere partijen uit zoals de accountant, verzekeraar, loonverwerker en pensioenverzekeraar. Hierdoor hoef je maar één factuur te betalen voor de dienstverlening. Daarnaast profiteren we als payrollbedrijf van schaalvoordelen doordat we een veelvoud aan mensen in dienst hebben. Er zijn dus veel payrollvoordelen voor kleine en middelgrote ondernemers!”

Payrollvoordelen voor medewerkers

Uiteraard moet alles omtrent het werkgeverschap goed geregeld zijn als je gaat werken met payrolling. En als het gaat om werkgeverschap is één ding het belangrijkste: de medewerker. Een samenwerking met een payrollbedrijf moet daarom enkel voordelen opleveren voor jouw medewerkers. Als je gaat samenwerken met een payroll bedrijf kunnen je medewerkers rekenen op de volgende voordelen:

 • Opleidingsmogelijkheden: bij Mettom bieden we bijvoorbeeld de Mettom Academy aan, aan online leerplatform met meer dan 200 trainingen waar jouw medewerkers onbeperkt en gratis gebruik van kunnen maken.
 • Kortingen op dagjes uit: als je de samenwerking aangaat met Mettom krijgen je medewerkers een Mettom Pretpas waarmee zij korting krijgen op verschillende uitjes in Nederland. Een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde!
 • Pensioenregeling: het payrollbedrijf zorgt voor een pensioen voor je medewerkers. Dit hoef je zelf dus niet meer te regelen maar het is een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor je personeel.
 • WGA-aanvullingsverzekering: wanneer je medewerker langdurig arbeidsongeschikt raakt vult het payroll bedrijf jouw uitkering aan zodat een eventuele inkomensterugval deels wordt opgevangen.
 • Collectieve personeelsvoorzieningen: je medewerkers krijgen als je werkt met payrolling kortingen op een aantal verzekeringen. Net zoals zij dit zouden krijgen bij een ‘grote’ werkgever.
 • Begeleiding bij ziekte: wanneer je medewerker ziek wordt regelt het payrollbedrijf een deskundige begeleiding. Het payrollbedrijf houdt contact met je medewerker en schakelt een bedrijfsarts in.
 • Strakke salarisadministratie: je medewerkers hoeven nooit op hun salaris te wachten want het payrollbedrijf heeft deze processen geoptimaliseerd zodat je personeel het salaris altijd op tijd ontvangt.
 • Kennis van HR: je personeel kan met alle HR-gerelateerde vragen bij het payrollbedrijf terecht. Zo biedt het payrollbedrijf een uitgebreide HR-dienstverlening en dat maakt de dienstverlening ook weer uitgebreider dan het werken met een uitzendbureau.


payrolling-kosten

4. Alles over de payroll kosten

Er komt veel kijken bij het aannemen van personeel. Je hebt, als je zelf personeel in dienst hebt, veel verschillende facturen. Denk aan zaken zoals loonaangifte, salarisverwerking, verzuimverzekering en juridisch advies. Als je samenwerkt met een payrollbedrijf heb je enkel te maken met de payroll kosten. Je betaalt één bedrag en geniet vervolgens van alle voordelen van de samenwerking. De kosten van payrolling liggen trouwens aanzienlijk lager dan de kosten van uitzenden, maar payrolling biedt tegelijkertijd een completere dienstverlening.

Wil je weten wat payrolling in jouw geval kost? Bereken het met onze payroll calculator!

wat-valt-onder-het-payroll-tarief

Het payroll tarief

Wat valt er allemaal onder het payroll tarief? Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van wat er allemaal in het payrolltarief is inbegrepen. Deze werkzaamheden hoef je zelf dus niet meer uit te voeren!

Arbeidscontract opmaken

In de arbeidsovereenkomst leg je de afspraken die je met je medewerker maakt vast. Je moet hierin verschillende keuzes maken die betrekking hebben op de volgende zaken: de tijd van het contract, eventuele proeftijd, concurrentiebeding, relatiebeding. Het juridisch kader van een arbeidsovereenkomst verandert regelmatig. Het payrollbedrijf heeft een jurist in dienst die deze kaders precies in beeld heeft.

Verzuimverzekering afsluiten

Je bent als werkgever verantwoordelijk voor de doorbetaling bij ziekte. Dit is een flink risico en wanneer jouw medewerkers via payrolling op contract staan hoef je geen verzuimverzekering af te sluiten. De kosten van een zieke medewerker kunnen flink oplopen. Met payrolling hoef je dit risico niet meer zelf te dragen.

Pensioenregeling optuigen

Vaak ben je volgens de cao waaronder je valt verplicht om pensioen af te dragen maar als je niet onder een cao valt moet je zelf een pensioenregeling afsluiten. Vanuit goed werkgeverschap mag een pensioenregeling niet ontbreken als secundaire arbeidsvoorwaarde. Veel payroll bedrijven kiezen ervoor om alle medewerkers pensioen op te laten bouwen. Dit valt dan onder het payroll tarief.

CTA-GOED-WERKGEVERSCHAP
Zakelijke-dienstverlening-payroll

Loonheffingennummer aanvragen

Wanneer je je eerste medewerker gaat aannemen moet je een loonheffingennummer aanvragen bij de Belastingdienst. Met dit nummer kun je de afdrachten aan de Belastingdienst doen. Wanneer je zelf geen medewerkers in dienst hebt maar alles via payrolling laat verlopen heb je geen loonheffingennummer nodig. Het payrollbedrijf regelt dit dus voor jou.

Loonadministratie

Wanneer je zelf medewerkers in dienst hebt moet je je loonadministratie goed op orde hebben. Je medewerkers moeten duidelijke loonstroken ontvangen. Het payrollbedrijf neemt de gehele loonadministratie uit handen zodat je hier zelf niet meer mee bezig hoeft te zijn.

Wet Verbetering Poortwachter

De Wet Verbetering Poortwachter is een wet die erop toeziet dat je als werkgever de juiste inspanningen verricht om zieke medewerkers te begeleiden met hun herstel. Als je in dit proces steken laat vallen kun je flinke boetes krijgen. Een payrollbedrijf heeft een verzuimmanager die dit proces van A tot Z oppakt.

payrolltarieven-wat-valt-er-onder

Cao verplichting uitzoeken

Ben jij als bedrijf verplicht om een cao te volgen? En als dat dan is, weet je dan ook welke verplichtingen en arbeidsvoorwaarden er in de betreffende cao zijn opgenomen? Wanneer je personeel gaat aannemen moet je dit allemaal uitzoeken. Een payrollbedrijf heeft cao-specialisten in dienst die dit voor jou oppakken.

Vaststellingsovereenkomst

Wanneer je medewerker en jij niet blij meer van elkaar worden is het misschien beter om de samenwerking te stoppen. Wanneer je medewerker een contract voor onbepaalde tijd heeft kan dit voor problemen zorgen. De makkelijkste manier om uit elkaar te gaan is via een vaststellingsovereenkomst: in deze overeenkomst wordt vastgelegd wanneer de medewerker uit dienst gaat en op welke voorwaarden. Het payrollbedrijf neemt dit uit handen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

De secundaire arbeidsvoorwaarden moeten goed geregeld zijn voor je medewerker. Het payrollbedrijf neemt ook deze arbeidsvoorwaarden op zich: opleidingsmogelijkheden, collectiviteitskortingen en een WGA-aanvullingsverzekering zitten allemaal inbegrepen in de payroll prijs. 

Goede dekking van personeelskosten

Het payroll bedrijf dekt eigenlijk al jouw personeelskosten. Je betaalt slechts één factuur en je hoeft verder nergens meer aan te denken. Binnen het payrolltarief zijn alle kosten inbegrepen. Dit betekent dat je ook voor bijvoorbeeld verlof en vakantiegeld geen extra kosten meer hoeft te maken. Omdat het payrollbedrijf op grote schaal kan inkopen en processen verregaand heeft geoptimaliseerd kan payrolling voor jou zelfs een besparing opleveren!

payrollkosten

keuze-payrolling-bedrijf

5. Keuze voor een payrollbedrijf

Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat personeel aannemen met payrolling. Volgens ons uiteraard een goede keuze: jij richt samen met een professionele partner het werkgeverschap op een goede manier in. Er zijn veel verschillende payrollbedrijven in Nederland. Uiteraard wil je de juiste keuze maken en de samenwerking aangaan met een goede partner! We helpen je graag een juiste keuze te maken.

Betrouwbaarheid van de payroll partner

Wanneer je kiest voor payrolling kies je voor de uitbesteding van een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Het is dan ook zaak dat je de samenwerking aangaat met een partner die je volledig kunt vertrouwen. Zorg ervoor dat je gaat samenwerken met een payrollbedrijf dat NEN 4400 gecertificeerd is. Met dit keurmerk bewijst het payrollbedrijf dat het betrouwbaar is en de zaken op orde heeft. Wil je weten of het payrollbedrijf waarmee jij wilt samenwerken betrouwbaar is? Check dan de website van Stichting Normering Arbeid. Hier vind je alle keurmerken.

Wanneer je jouw personeelszaken uitbesteedt middels payrolling, moet je er zeker van zijn dat je je samenwerkingspartner voor 100% kunt vertrouwen.

Check daarnaast of het payrollbedrijf een G-rekening heeft. Het geld dat op deze rekening gestort wordt kan alleen gebruikt worden voor een betaling aan de Belastingdienst. Dit kan jou als ondernemer beschermen tegen aansprakelijkheidskwesties.

payroll-tarieven

Verwarring over payroll tarieven

Wanneer je een offerte hebt laten maken door een payrollbedrijf, let dan goed op de variant waarmee gerekend wordt. Soms kan het tarief heel goedkoop lijken maar blijkt uiteindelijk dat er bijvoorbeeld geen vakantiedagen in het tarief zijn opgenomen. In payroll-land kennen we eigenlijk 3 varianten:

 1. Alleen de gewerkte uren worden gefactureerd, de kosten voor de reservering van vakantiedagen zitten in de factor.
 2. In de tweede variant gebeurt feitelijk hetzelfde als in de eerste variant, maar wordt de factor berekend over het brutoloon inclusief reserveringen voor de vakantiedagen en het vakantiegeld. Deze omrekenfactor is dus een stuk lager, maar onder aan de streep betaal je hetzelfde.
 3. Ten slotte is er nog een variant waarbij alles in de prijs is inbegrepen behalve de vakantiereservering. In deze variant krijg je als werkgever elke maand dezelfde factuur ongeacht of je medewerker vakantiedagen heeft opgenomen of niet.

Het is niet altijd meteen duidelijk wat er binnen het payroll tarief valt. Vraag hier tijdens je zoektocht naar een geschikte partner altijd naar.

verzuimrisico-payrolling

Verzuimrisico

Een belangrijke reden om je personeel aan te nemen via payrolling is het verminderen van risico bij ziekte. Veel payroll bedrijven hebben een eigen risico van twee weken. Voor de eerste twee weken dat je medewerker ziek is betaal je dus nog wel gewoon de factuur. Bij langdurige ziekte ligt het risico bij het payrollbedrijf. Door voor twee weken eigen risico te kiezen ga je een samenwerking aan waarin het streven is om mensen aan het werk te houden. Je kunt vaak ook kiezen voor een eigen risico van nul weken maar hiervoor betaal je een hoger tarief. Houd er rekening mee bij de keuze voor het payrollbedrijf dat zij meedenken met jou over het verzuimrisico.

Arbeidsvoorwaarden

Je medewerkers hebben recht op dezelfde voorwaarden als medewerkers die je zelf in dienst zou hebben. Het is belangrijk dat jouw medewerkers krijgen waar ze recht op hebben en door jouw samenwerking met een payrollbedrijf er zeker niet op achteruit gaan. Kies voor een partner die voor jou de arbeidsvoorwaarden uiteenzet zodat je hier zelf niets meer aan hoeft te doen. Het payrollbedrijf moet voor jou uitzoeken of er een cao geldt en wat er allemaal van toepassing is. Kies voor een complete dienstverlening.

Het is belangrijk dat jouw medewerkers er door de samenwerking met een payrollbedrijf op vooruitgaan!

Waarom kiezen startende bedrijven voor Mettom?

We zien dat startende ondernemers steeds vaker kiezen voor een samenwerking Mettom. Mettom wordt gezien als een betrouwbaar en professioneel payrollbedrijf. En terecht! Wij staan voor goed werkgeverschap en laten onze klanten én medewerkers nooit zitten! De belangrijkste redenen waarom startende ondernemers samenwerken Mettom zijn de volgende:

 1. Er staat altijd een professioneel team klaar voor de klant én de medewerker
 2. Mettom ontzorgt op álle vlakken van het werkgeverschap
 3. De administratie is geen zorg meer
 4. Mettom biedt een complete dienstverlening. Van salarisverwerking tot secundaire arbeidsvoorwaarden.
 5. De identiteit van Mettom past perfect bij de visie van starters
mikomax-referentie

Referenties van andere klanten

Waarschijnlijk kijk je er al naar, maar referenties van bestaande klanten zijn heel belangrijk om mee te nemen in je overweging. Bij Mettom vinden we het erg belangrijk dat we persoonlijk zijn en betrokken zijn bij onze klanten. Dit zien we dan ook terug in de recensies van onze klanten.

Mark Tak, Mikomax: “Mettom Payrolling is mijn rechterhand als het gaat om personeelszaken. Het enthousiaste en professionele team staat altijd voor me klaar en kan heel snel schakelen. Dit past perfect bij mijn bedrijf. Ik tevreden, personeel tevreden! Samen zorgen we voor goed werkgeverschap. Ik zou het niet anders meer willen.”

salesfreaks-referentie

Mario van Lemmen, Salesfreaks: “Mettom is voor ons de ideale partner voor de invulling van het werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken (en dat is altijd meer dan je denkt). Het was niet alleen een goed en duidelijk verhaal bij de eerste presentatie, maar we ervaren dagelijks duidelijke, professionele en snelle communicatie. Vanuit SalesFreaks is Mettom highly recommended!”

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.