Pensioen regelen voor werknemers: zo doe je dat - Mettom

Pensioen regelen voor werknemers: zo doe je dat

Het pensioen regelen voor werknemers binnen je bedrijf: als je nog geen pensioenregeling hebt of voor de eerste keer personeel gaat aannemen is het goed om hierover na te denken. De pensioenregeling is namelijk één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor medewerkers. De beste werkgevers hebben een pensioen voor hun personeel!

3-redenen-voor-pensioen-niet-zelf-regelen

Pensioen voor werknemers: 3 redenen om het niet zelf te doen

Het pensioen regelen voor werknemers is niet makkelijk. Je kunt dit eigenlijk nooit helemaal zelf regelen, je hebt altijd een pensioenadviseur hiervoor nodig. Volgens ons kun je, naast alle andere taken rondom het werkgeverschap, het regelen van een pensioen het beste uitbesteden!

 1. We draaien er niet omheen: het regelen van een pensioen voor werknemers is gewoon moeilijk en kost veel tijd. Waarschijnlijk ga je in eerste instantie kijken of je het zelf kunt, maar je ziet gauw genoeg dat dit niet te doen is. Het regelen van het pensioen is complexe materie. En voor die materie heb je altijd een pensioenadviseur nodig.
 2. Als jij zelf het pensioen regelt in samenwerking met een pensioenadviseur, krijg je te maken met hoge kosten waar je als groeiende ondernemer waarschijnlijk niet op zit te wachten.
 3. Als je jouw personeelszaken zelf regelt, krijg je veel facturen van verschillende partijen. Bij een pensioenregeling krijg je weer een aparte factuur van nóg een partij. Dat maakt jouw administratie ook nog eens onoverzichtelijk!

Wil jij één factuur voor al jouw personeelszaken?

pensioen-regelen-voor-werknemers-waarom

Is pensioen voor alle werknemers verplicht?

Hoewel het pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde is en het bijdraagt aan goed werkgeverschap, is het aanbieden van een pensioenregeling in veel gevallen niet verplicht. Als je niet onder een cao valt met je bedrijf, hoef je geen pensioen te regelen. Toch is het pensioen heel belangrijk voor jou en je medewerkers. Als jij een pensioen regelt voor je werknemers, laat je zien dat jij een professionele en serieuze werkgever bent. Goede medewerkers kiezen het liefst voor een professionele werkgever: als je geen pensioenregeling en andere secundaire arbeidsvoorwaarden regelt, krijg je dus nooit de beste medewerkers. Je loopt dus het risico dat je niet de juiste persoon treft en uiteindelijk weer een nieuwe zoektocht moet starten naar de beste medewerker.

Pensioen voor werknemers zonder of met cao

Het pensioen is, als jouw bedrijf niet onder een cao valt, dus niet verplicht. Je kunt dan zelf een regeling kiezen die bij jouw bedrijf en jouw medewerkers past. Het aangaan van een pensioenvoorziening kost wel veel tijd en vergt kennis. Het is dus niet zo makkelijk om dat zelf te doen. Uitbesteden is dan een goede optie. Wanneer er voor jouw bedrijf wel een cao geldt, kan het zijn dat je verplicht bent om je aan te sluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds. Als je kiest voor payrolling, zorgen wij dat ook dit vlekkeloos verloopt.

Pensioenregeling uitbesteden?

Hierboven lees je de belangrijkste redenen om het regelen van een pensioenregeling uit te besteden. De administratie en de facturen zijn voor veel ondernemers echter een belangrijke reden om niet alleen het pensioen, maar alle personeelszaken uit te besteden. En daar komt payrolling om de hoek kijken! Door een samenwerking aan te gaan met een payroll bedrijf, besteed je alle rompslomp omtrent personeel uit. Van pensioen tot aan salarisuitbetaling en van secundaire arbeidsvoorwaarden tot aan juridische dienstverlening: bij payrolling heb je alles in één keer geregeld!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks onze updates, whitepapers en uitnodigingen voor events.

Ik wil graag een
belafspraak inplannen.

Wil je meer weten over onze payrolldienstverlening en kennismaken met ons? Plan dan een belafspraak in met één van onze payrolladviseurs en je wordt op een door jou gekozen datum en tijdstip gebeld.

  9 .4
  9 .4
  Bij ons draait alles om zeer tevreden klanten.
  Sluiten