Blogs.

Werkgeluk vergroten: 3 tips voor jouw medewerkers

Werkgeluk vergroten van jouw medewerkers. Om je een zetje in de goede richting te geven hebben we op de Internationale Dag van het Geluk 3 tips voor jou om het werkgeluk bij jou op de werkvloer te vergroten. Geen moeilijke of vermoeiende tips, maar tips waar jij en je collega’s meteen mee aan de slag kunnen.

werkgeluk-vergroten

 

3 tips voor werkgeluk vergroten

1. Geef iedere dag een compliment aan een collega. Zorg ervoor dat jouw compliment aan een ander relevant is en uit geen waardering omdat je het gevoel hebt dat het moet. Er moet dus een echte aanleiding voor zijn. Je zult zien dat als je iedere dag een compliment geeft je je hierdoor positiever voelt!

2. Schrijf aan het eind van iedere werkdag vijf dingen op die jouw dag positief of gelukkig hebben gemaakt. Het mogen grote of kleine dingen zijn. Als het jouw dag leuker heeft gemaakt, schrijf je het op. Lekker gebakje gegeten omdat je collega jarig was? Schrijf het op! Een goed gesprek gehad met je collega? Noteer het! De meeste mensen onthouden negatieve ervaringen beter dan positieve. Door aandacht te geven aan positieve ervaringen krijg je een gelukkiger gevoel.

3. Maak lol met je collega’s! Neem af en toe een momentje om het serieuze van de dag los te laten en af en toe samen met je collega’s eens flink te lachen. Dit hoeft uiteraard niet geforceerd te gaan, meestal gaat het namelijk gewoon vanzelf. Probeer je dus niet af te sluiten voor dit soort momenten. Je zult zien dat dit helpt om meer plezier te krijgen.

Wil je meer weten over werkgeluk binnen jouw organisatie? We vertellen je er graag meer over dus neem gerust contact met ons op voor een kop koffie en een goed verhaal! 

Of lees hier 10 tips voor werkgeluk!