Blogs.

Waarom werkgeluk toeneemt dankzij payroll

Werkgeluk en payroll. Voor sommige mensen lijken deze twee niet naast elkaar te kunnen werken. Toch denken wij dat werkgeluk toeneemt zodra je als ondernemer werkt met payroll. Niet alleen voor je medewerkers neemt het werkgeluk toe door payroll, ook jij als ondernemer zal meer geluk ervaren als het gaat om jouw ondernemerschap!

Check ons e-book over goed werkgeverschap

 

Download 10 tips voor werkgeluk

 

werkgeluk-en-payroll

 

Werkgeluk voor je medewerkers en payroll

Sommige medewerkers zijn huiverig als zij een arbeidscontract ontvangen van een payroll bedrijf. “Kan ik nu zomaar ontslagen worden?”, “Ben ik net zoveel waard als de andere medewerkers van het bedrijf?”, “Loop ik nu arbeidsvoorwaarden mis?” zijn vragen die door een dergelijk contract soms opkomen in de hoofden van de medewerkers. En dat vinden wij niet zo gek.

Bekijk ons gratis e-book over payrolling
 

Payroll heeft al sinds jaar en dag een onterecht slecht imago. En dat vinden we jammer. Zeker omdat wij zeker weten dat jouw medewerker vaak beter af is met een contract op payrollbasis dan een contract bij jou als ondernemer. Wij weten immers als geen ander hoe personeelszaken geregeld moeten worden. Bovendien staan wij als payroll bedrijf helemaal voor goed werkgeverschap. En daardoor worden jouw medewerkers gelukkiger in het werk.

3-redenen-werkgeluk-vergroten-door-payroll

 

3 redenen waarom jouw medewerkers meer werkgeluk ervaren door payroll

Payroll zorgt voor gelukkigere medewerkers. Dat durven wij te stellen. We geven je 3 redenen waarom dit zo is. Wedden dat jij hierna niet meer twijfelt aan de combinatie van werkgeluk en payroll voor jouw medewerkers?!

  1. Mensen die zich op persoonlijk en professioneel vlak kunnen ontwikkelen zijn over het algemeen gelukkigere mensen. En voor die ontwikkeling van je medewerkers zorgen wij! Het payroll bedrijf heeft namelijk in de meeste gevallen (Mettom in ieder geval wel) een online opleidingsplatform waarin je medewerkers trainingen kunnen volgen. In het geval van Mettom noemen we dit de Mettom Academy. Een platform met meer dan 200 trainingen binnen verschillende vakgebieden. Voor iedereen wat wils, dus!
  2. Door professioneel werkgeverschap hoeven jouw medewerkers zich niet meer druk te maken over bijvoorbeeld een goede pensioenregeling, een juridisch onderbouwd contract en een tijdige salarisuitbetaling. Wij geloven best dat dit als ondernemer moeilijk is om allemaal te regelen. Mettom zorgt voor een professionele basis als het gaat om werkgeverschap. Jouw personeel kan met een gerust hart bij jou komen werken want op de achtergrond is alles goed geregeld. Geen zorgen zorgt voor meer geluk!
  3. Doordat alles goed geregeld is kun jij je bezighouden met de leuke dingen: het ondernemerschap aan de ene kant en de leukste leidinggevende zijn voor je medewerkers aan de andere kant. Zet je medewerkers op het juiste moment in het zonnetje, zorg voor een inspirerende werkplek en zorg bijvoorbeeld voor leuke uitjes of vrijdagmiddagborrels. Hierdoor voelen jouw medewerkers zich gewaardeerd en dat vertaalt zich in medewerkers die meer werkgeluk ervaren.
Plan een belafspraak
 
werkgeluk-voor-ondernemers-dankzij-payroll

 

Werkgeluk voor ondernemers dankzij payroll

Niet alleen jouw medewerkers worden gelukkiger van een samenwerking met een payroll bedrijf. Wij geloven erin dat ook jij als ondernemer meer werkgeluk zal ervaren als je samenwerkt met een payrollpartij als Mettom. Want hoe zit dat bij jou? Ben jij uren bezig met de salarisadministratie? Zit je zelf uit te vogelen hoe je een contract opstelt? En ben je iedere maand weer de weg kwijt als je alle declaraties moet verwerken? Dat levert toch geen werkgeluk op? Dankzij payroll hoef jij niet meer bezig te zijn met deze rompslomp. Wij ontzorgen jou compleet zodat je bezig kunt zijn met waar je goed in bent!

Bereken jouw payrollkosten
 
als-ondernemer-gelukkiger-door-payroll

 

3 redenen waarom jij als ondernemer gelukkiger wordt door payroll

Ook voor jou hebben we minstens 3 redenen waarom je meer werkgeluk ervaart door payroll. Je kan er hierna écht niet meer omheen: jij en wij zijn een perfecte combi!

  1. De meest succesvolle ondernemers besteden randzaken uit. Je hebt namelijk al genoeg te doen als het alleen maar gaat om jouw core business. Je bent jouw bedrijf gestart vanuit je passie. Wij denken dat personeelsadministratie en alle andere rompslomp omtrent personeel daar geen onderdelen van zijn. Focus zorgt voor groei én voor meer werkgeluk voor jou als ondernemer. Want iedereen wil toch het liefst bezig zijn met zijn of haar passie? Dankzij payroll hoef je dus écht nergens aan te denken als het gaat om je personeelszaken. En daardoor ben jij een (werk)gelukkige ondernemer.
  2. Ooit berekend wat het aannemen van een medewerker kost? Er komt zo veel bij kijken. Wij vinden dat je dat niet allemaal zelf moet doen want het kost niet alleen veel tijd, maar het kost ook meer geld als je jouw personeelszaken zelf regelt. En daar worden we niet gelukkiger van, of wel? Je ziet als ondernemers waarschijnlijk het geld aan alle kanten verdwijnen. Het personeelsbestand is sowieso een forse kostenpost, maar als je jouw personeelszaken uitbesteedt gaat het nét iets minder hard dan wanneer je het zelf doet. Wij hebben onze processen verregaand geautomatiseerd en kopen in op grote schaal waardoor wij de kosten voor je kunnen drukken. Je neemt dus personeel aan voor een bedrag waarvoor je het zelf niet zou kunnen.
  3. Partnerships in het ondernemerschap zijn minstens zo belangrijk als in je privéleven. Je brengt immers bijna net zoveel tijd door op jouw zaak als thuis. En wat is dan fijner dan een partner te hebben waar je terecht kunt om te sparren over ondernemerschap? Zo’n partij zijn wij bij Mettom. We gaan niet voor korte opdrachten maar voor langdurige samenwerkingen. We linken je graag aan andere waardevolle ondernemers, zijn een sparringpartner en we denken graag met je mee over jouw personeelszaken. Zodat jij het niet helemaal alleen hoeft te doen. Wat wil je nog meer?

Hebben wij je overtuigd?

Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom werkgeluk toeneemt dankzij payroll. Hebben wij je overtuigd? Dan doen we graag een keer een (virtuele) kop koffie met je. We praten je graag bij over onze mogelijkheden en horen natuurlijk helemaal graag wat jij doet!