Blogs.

3 redenen om te kiezen voor payrolling in plaats van zzp

Ben jij een zelfstandig ondernemer en overweeg je om met iemand samen te werken op zzp basis? Wellicht is payrolling een betere oplossing. Het lijkt bij zzp misschien een heel laagdrempelige en makkelijke manier om je team uit te breiden, toch is dit vaak niet zo. Wij geven je in deze blog 3 redenen om niet voor zzp maar voor payrolling te kiezen!

E-book payrolling [gratis download]
 
payrolling-zzp-controle

 

Payrolling, zzp en de controle die jij hebt

Wanneer je gaat samenwerken met iemand op zzp basis, heb jij als ondernemer weinig controle op wat de zzp’er doet. Ook ben je nooit helemaal op de hoogte van hoe een zzp’er zijn werkzaamheden uitvoert. Een zzp’er moet natuurlijk bijdragen aan de groei en het succes van jouw onderneming. En dat heb je het liefst zelf in de hand. Wanneer je kiest voor payrolling in plaats van zzp, heb je meer controle over wat een medewerker op welke manier doet. Jij bent dan namelijk op de werkvloer de leidinggevende en hebt daardoor meer controle op de werkzaamheden.

Bereken jouw payrolltarief
 
team-maken-zzp-payrolling

 

Een team maak je wél met payrollen, minder met zzp

Als je mensen in dienst hebt, zul je merken dat er een echt teamgevoel ontstaat. Als jij alleen werkt en gaat samenwerken met een zzp’er, ervaar je dit gevoel een stuk minder. Jullie werken beide voor jezelf en werken allebei aan het succes van jullie eigen onderneming. Wanneer je één of meerdere medewerkers aanneemt via payrolling in plaats van zzp, zul je zien dat er een teamgevoel ontstaat. Dit teamgevoel zorgt er mede voor dat jouw bedrijf groei doormaakt. Bovendien is werken in een team gewoon veel leuker dan alleen!

Ben jij van plan om van jouw bedrijf een team te maken met een eerste medewerker? Download gratis onze checklist personeel aannemen!

 

schijnzelfstandigheid-zzp

 

Schijnzelfstandigheid en zzp: niet met payrolling!

Een zzp’er is pas een zzp’er als hij voldoet aan een aantal voorwaarden. Als hij niet aan deze voorwaarden voldoet, merkt de Belastingdienst jullie samenwerking mogelijk aan als dienstverband. Dit noemen we ook wel schijnzelfstandigheid. Schijnzelfstandigheid brengt risico’s mee voor zowel jou als de zzp’er. Wil je dit risico niet lopen? Dan is het beter om te payrollen in plaats van te werken met een zzp’er. Dit scheelt een mogelijk grote kostenpost!

ZZP of payrolling Mettom?

Wat denk jij? Wil je samenwerken met een zzp’er of wil je écht gaan voor groei met jouw onderneming en je eerste medewerker aannemen? In ons e-book over payrolling lees je alle ins en outs over de payroll constructie die we jou kunnen aanbieden. Meteen meer weten? Plan dan een vrijblijvende online afspraak met één van onze payrolladviseurs!

Download het e-book over payrolling