Blogs.

Personeel in dienst nemen: 5 redenen om het wél te doen!

“Ik wens je veel personeel toe!”. Een uitspraak die je misschien wel kent. Eigenlijk betekent het dat je iemand veel ellende en zorgen toewenst. Zo denkt menig mens dus over personeel in dienst nemen! Personeel aannemen kan er juist voor zorgen dat je jouw onderneming kunt laten groeien. Volgens ons zijn er meer redenen om wél personeel aan te nemen dan om het niet te doen. We noemen er in deze blog 5!

 
Download onze gratis checklist

 

personeel-in-dienst-nemen-redenen

 

Personeel in dienst nemen: veel redenen rondom tijdsgebrek

1. Je krijgt écht meer werk gedaan

Je merkt dat het drukker wordt. Jouw omzet neemt toe en je vraagt je af of je het nog wel alleen kunt. Als je verwacht dat het drukker wordt en je verwacht dat jouw omzet gaat toenemen, dan is dat een goed moment om te kiezen voor personeel in dienst nemen. Met een medewerker krijg je gewoonweg meer werk gedaan. Personeel in dienst nemen om meer werk te verzetten en de drukte bij te benen is een goede reden. In het begin zul je er misschien tegenaan lopen dat je jouw nieuwe medewerker moet inwerken. Als je eenmaal klaar bent met het onboardingsproces van je nieuwe medewerker kun je samen meer werk verzetten dan dat je allen zou kunnen. Samen zorgen jullie voor een hogere omzet!

Word samen Mettom de beste werkgever!
 

2. Je moet opdrachten laten schieten

Heb je zoveel tijdsgebrek dat je nee moet verkopen? Het is echt jammer om klanten naar een ander te verwijzen omdat je zelf te weinig tijd hebt. Deze mensen worden waarschijnlijk nooit meer klant bij jou, ook niet als je een teambestand hebt waar je ‘u’ tegen zegt. Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg aanbod meer hebt voor de vraag die je krijgt, zorg er dan voor dat je versterking zoekt.

3. Je laat zaken liggen: personeel in dienst nemen helpt jou!

Merk je dat jouw klanten minder blij van je worden? Omdat je zaken laat liggen? Of afspraken niet nakomt? Dit zijn wat ons betreft doodzonden als het gaat om ondernemerschap. Jouw klanten laten jouw onderneming groeien. Als je jouw klanten niet meer voor de volle 100% kunt bedienen wordt het tijd om personeel in dienst te nemen. Je nieuwe medewerker kan ervoor zorgen dat hij zaken waar jij je tijd niet aan hoort te besteden uit handen neemt. Zo kun je weer met volle focus zorgen voor tevreden klanten.

personeel-in-dienst-nemen-leuker

 

4. Werk en privé is uit balans

Je staat nooit meer langs de lijn van het voebalveld of het maandelijkse etentje met vrienden komt altijd op het verkeerde moment. Werk en privé is bij jou helemaal uit balans omdat je altijd maar bezig bent met jouw zaak. Passie hebben voor je vak is uiteraard goed,  maar als je gezin of vrienden hiervoor te vaak moeten wijken dan ben je volgens ons niet goed bezig. Om je werk-privé balans weer op een goed niveau te krijgen is het een goed idee om personeel in dienst te nemen. Zo sta jij wat vaker langs de lijn!

5. In teamvorm is alles leuker!

Een open deur misschien, maar alleen werken is op de langere termijn toch niet meer leuk? Wanneer je groeit en je kiest voor personeel in dienst nemen wordt het werk gewoonweg leuker. Samen hard werken, samen hard lachen en samen successen vieren. Je zult zien dat je hierdoor ook op werkgebied gelukkiger wordt. En dat zorgt er weer voor dat je beter kunt knallen op de werkvloer!

Download het gratis e-book goed werkgeverschap
 

Personeel in dienst nemen iets voor jou?

Wanneer je bedrijf groeit is het een goed idee om personeel aan te nemen. Er komt wel veel kijken bij het aannemen van personeel. Houd hier wel rekening mee. Werkgeven is een vak apart en je weet misschien niet precies hoe alles werkt als het gaat om personeel in dienst nemen. Je kunt er daarom voor kiezen om je personeelszaken uit te besteden. Zo hoef je je geen zorgen te maken om alle administratie over het werkgevershap maar kun je wel mooi je team uitbreiden!