Blogs.

4 redenen waarom payroll totaal oplossing is voor startende werkgevers

Payroll totaal oplossing voor startende werkgevers? We horen vaak dat payrolling enkel bedoeld is voor grote bedrijven. Niets is minder waar, dit is echt een misvatting! Payroll is juist een totaal oplossing voor startende werkgevers. Bij startende ondernemers spelen vaak andere vraagstukken dan bij grotere bedrijven. En laat een payroll constructie juist dan uitkomst bieden voor groeiende ondernemers!

Download het e-book [gratis]
 
Plan meteen een belafspraak
 
e-book-payroll-totaal-oplossing

 

Payroll totaal oplossing voor startende werkgevers: meerdere redenen

Er zijn veel redenen waarom payrolling juist voor startende werkgevers een totaaloplossing is. In deze blog lichten we er 4 toe.

Ontdek alles over payrolling [gratis download]
 

1. Payroll totaal oplossing voor een professionele basis voor je eerste medewerker

Als groeiende ondernemer ben je bezig met waar jij goed in bent, jouw core business. Als de zaken goed lopen is het tijd om jouw eerste medewerker aan te nemen. Maar heb jij eigenlijk wel kaas gegeten van alles wat komt kijken bij professioneel werkgeverschap? Wanneer jij kiest voor een payroll constructie, kies je voor een totaal oplossing. Jouw medewerker komt juridisch gezien bij het payrollbedrijf in dienst en het payrollbedrijf regelt daarom alle administratieve zaken rondom jouw eerste medewerker. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Het uitbetalen van het salaris en het maken van loonstroken
 • Het opstellen van een arbeidsovereenkomst
 • Het uitsturen van een jaaropgave

Zit jij op die administratieve rompslomp te wachten? Vast niet! Als jij kiest voor een payrollconstructie, regelt het payroll bedrijf alles!

risicoloos-werkgeven-met-payroll-totaal-oplossing

 

2. Risicoloos werkgeven doe je samen met een payrollbedrijf!

Als groeiende ondernemers heb je al te maken met de nodige risico’s. De risico’s die komen kijken bij het werkgeverschap zijn er voor veel ondernemers net te veel. Hierdoor wordt de drempel om de eerste medewerker aan te nemen misschien groter en dat staat verdere groei in de weg. Zonde, vinden wij! Als je kiest voor de totaal oplossing van payroll, kies je voor werkgeven zonder risico’s.

Ga voor risicoloos werkgeven [belafspraak plannen]
 

Wil jij de volgende risico’s vermijden?

 • Ziekteverzuim: een zieke medewerker kost €250 per dag. Was jij hier al van op de hoogte? Als startende werkgever lopen de kosten dus flink op. Als je kiest voor de payroll totaal oplossing heb je hier geen last meer van. De payroller neemt het ziekteverzuimrisico namelijk van je over! Daarnaast zorgt het payrollbedrijf voor begeleiding bij ziekte. Nog een zorg minder!
 • Wijzigende wet- en regelgeving: de wet- en regelgeving rondom het werkgeverschap is continu in beweging. De regels veranderen vaak en er zijn veel wetten waar je rekening mee moet houden als je mensen gaat aannemen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de Wet Arbeidsmarkt in Balans en de Wet Verbetering Poortwachter. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar als je deze wetgeving niet goed volgt, loop je serieuze risico’s die veel geld kunnen kosten!
opleidingsplatform-goodhabitz

 

3. Jij wordt de beste werkgever met de beste arbeidsvoorwaarden door payrollbedrijf

Als je iemand aanneemt moet je ervoor zorgen dat jij de beste werkgever bent voor jouw personeel. Het payrollbedrijf helpt jou daar graag bij. Mettom staat voor goed werkgeverschap en helpt jou om de beste werkgever te worden.

Download het e-book goed werkgeverschap
 

Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken die het payrollbedrijf regelt (en die je zelf wellicht nog niet zou kunnen regelen).

 • Pensioenregeling: een pensioenregeling is duur en het afsluiten van zo’n regeling is bovendien taaie kost. Je hebt er altijd een specialist voor nodig. Tegelijkertijd is het pensioen één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden waarmee je een medewerker aan je bindt. Het payrollbedrijf zorgt direct voor een goede pensioenregeling voor jouw personeel.
 • Opleidingsmogelijkheden: als groeiend bedrijf moet je op de kleintjes letten om jouw bedrijf verder te laten groeien. Het bieden van opleidingsmogelijkheden voelt misschien als een vervelende kostenpost. Toch is het voor jouw eerste medewerker heel belangrijk dat hij of zij zich kan blijven ontwikkelen. Als je kiest voor een payroll constructie, heeft jouw medewerker meteen toegang tot een opleidingsplatform met veel verschillende trainingen. Op deze manier hoef jij je niet bezig te houden met het inkopen van (vaak dure) opleidingen.
 • HR-vraagbaak voor jou en je medewerker: je zit misschien regelmatig met vragen als het gaat om het werkgeverschap. Ook jouw medewerker kan soms vragen hebben over bijvoorbeeld de loonstrook. Weet jij het antwoord op HR-vragen? Wij wel! De payroller, in dit geval Mettom, heeft verstand van HR en helpt jou en je medewerker verder.

… en dat is nog niet alles! Omdat wij vinden dat jij de beste werkgever moet zijn, bieden we je ook collectieve personeelsvoorzieningen, een WGA-aanvullingsverzekering voor je personeel én adviseren we jou over andere interessante secundaire arbeidsvoorwaarden die jou de beste werkgever maken voor je personeel.

Whitepaper binden van personeel [gratis]
kosten-payroll-opbouw

 

4. Gegarandeerde kostenbesparing als jij kiest voor payroll constructie

Bijna iedere ondernemer denkt dat payrolling duur is. En dan vooral dat het duurder is dan wanneer je zelf je personeelszaken zou regelen. Niets is echter minder waar. Als jij net begint met je eerste medewerker moet je zoveel regelen, verschillende zaken waarbij je veel facturen hebt van verschillende partijen. Die kosten lopen dan op (zeker als je je bedenkt dat je ook bijvoorbeeld het pensioen, ziekteverzuim en opleidingen moet regelen). Door payrolling krijg je te maken met een gegarandeerde kostenbesparing!

 • Wij zetten onze dienstverlening op grote schaal weg en hebben dus te maken met schaalvoordelen die ook voor jou voordelig zijn.
 • We hebben onze processen verregaand geautomatiseerd zodat we proceskosten niet aan jou hoeven door te berekenen.
 • Jij betaalt één factuur voor al jouw personeelskosten; alles is gedekt!
Bereken jouw payrolltarief [calculator]
 

Payroll totaal oplossing voor jou?

Is payroll de totaal oplossing voor jouw bedrijf? Ben jij van plan om jouw eerste medewerker aan te nemen en heb je geen idee waar je moet beginnen als het gaat om je personeelszaken? Besteed randzaken uit aan een professional! Zo kun jij je focussen op waar jij goed in bent, samen met je nieuwe medewerker. Uiteraard zijn er meer redenen om voor je personeelszaken samen te werken met een payrollbedrijf. Wil je die redenen weten?

Plan een vrijblijvende belafspraak