Blogs.

Business club kiezen in Brabant: kies de juiste netwerkbijeenkomst.

Nieuwe klanten vinden. Zeker in het begin is dit één van je belangrijkste werkzaamheden als ondernemer. Oké, je bent waarschijnlijk ook druk met netwerken, je krijgt op een andere manier te maken met de Belastingdienst, je gaat wellicht op zoek naar personeel en je bent op zoek naar de beste personeelsoplossing voor jouw bedrijf. Boven alles moet je jouw bedrijf promoten en op zoek naar klanten. Als je wilt groeien als ondernemer kan het daarom heel waardevol zijn om veel netwerkbijeenkomsten te bezoeken maar: welke business club in Brabant kan jou helpen om meer omzet te genereren?

Wanneer je hulp kunt gebruiken bij effectief netwerken, kun je ook onze gratis whitepaper over dit interessante onderwerp downloaden!

cta-whitepaper

 

Op zoek naar de beste business club

Wanneer je op zoek gaat naar een netwerkclub is het heel belangrijk om te kiezen voor een business club die goed bij jou als persoon, maar ook goed bij jou als ondernemer past. Ga een aantal keer als gast mee naar verschillende netwerkbijeenkomsten om een beetje feeling te krijgen met verschillende netwerken. Zo leer je meteen veel mensen kennen, maar weet je ook goed wat wel en niet bij jou past. Je komt uiteindelijk niet voor kosten te staan door te kiezen voor een netwerk dat eigenlijk niks oplevert. Wil je weten hoe je je netwerk optimaal kunt benutten en hoe je effectief kunt netwerken? Lees dan ons artikel met 10 tips voor effectief netwerken.

Business club kiezen: de beste netwerkclubs in Brabant op een rij

Uiteraard hebben we bij Mettom niet de wijsheid in pacht voor wat betreft het kiezen van een business club. Wel nemen al onze payrolladviseurs regelmatig deel aan verschillende netwerkbijeenkomsten in Brabant. Wij zetten daarom de, voor ons, 5 beste netwerkclubs op een rij.

BNI Brabant

BNI heeft in heel Brabant ruim 20 business clubs opgericht om te netwerken. Vooral in de regio Eindhoven is het druk met de zogenoemde BNI chapters. Het is een professionele en gestructureerde netwerkclub met als motto ‘Geven loont’. Er worden dus ook veel aanbevelingen gegeven om ondernemers aan nieuwe contacten te helpen. De chapters hebben iedere week een netwerkbijeenkomst. Als je aansluit bij een van de chapters van BNI kun je gebruikmaken van trainingsprogramma’s om een echte netwerker te worden. Door deze trainingen te volgen haal je volgens ons het meeste uit je lidmaatschap! Ze pakken het volgens ons goed aan daar.

Vanuit Mettom hebben we onder andere ervaring met BNI Quatre Bras in Best, BNI Apollo in Heeze, BNI Mainport in Eindhoven en BNI De Halve Maan in Goirle. Stuk voor stuk zijn dit netwerkclubs waar wekelijks veel aanbevelingen voor elkaar over de tafel gaan. Uiteraard wordt er wel wat van je verwacht als je je aansluit bij een BNI chapter. Zo is het de bedoeling dat je iedere week aanwezig bent (de netwerkbijeenkomsten vinden ’s ochtends vroeg plaats) en je dient je wekelijks voor te bereiden. BNI is het netwerk waar je het eenvoudigst met mensen kunt praten. Iedereen kent elkaar wat beter omdat je elkaar wekelijks ziet. Dit maakt het ook tijdrovend. Toch is BNI volgens ons een professioneel netwerk dat ervoor zorgt dat verbindingen worden gelegd en jouw klantenbestand groeit!

 

Netwerk Brabant

Netwerk Brabant is er voor netwerken in de regio’s Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch. Dit netwerk, opgericht in 2002 door Erik van Os en Marieke van Os, is een actieve businessclub die veel verschillende activiteiten biedt voor ondernemers. Elke maand biedt Netwerk Brabant netwerkdiners aan in de regio Breda, Tilburg en Eindhoven. Vanaf september zal ook regio Den Bosch met een maandelijks diner komen.

Met een regionale insteek is het een breed netwerk waardoor je ondernemers uit verschillende hoeken van Brabant kunt ontmoeten binnen deze business club. Netwerk Brabant brengt daarnaast vier keer per jaar een magazine uit om ondernemers binnen de club een podium te bieden. Het is volgens ons een wat informeler netwerk waar je veel verschillende ondernemers kunt ontmoeten én waar je op veel verschillende plekken komt. Zo zijn er afgelopen jaar diners geweest bij o.a. Holland Casino en Schoenfabriek Greve. Op die manier krijgen ook bedrijven middels dit diner de kans om hun locatie aan ondernemers te laten zien. Een inspirerende business club!

Meer info over netwerk Brabant
 

WTC-E Young Professionals

Deze business club is speciaal opgericht voor ondernemende professionals tot 40 jaar. Een netwerkclub met een jonge geest dus! WTC-E heeft jaarlijks een programma met 11 activiteiten, netwerkbijeenkomsten, verspreid over het jaar. Zo gaat deze club bijvoorbeeld ieder jaar langs bij een innovatief bedrijf om inspiratie op te doen. Op een informele en dynamische manier leer je op deze manier veel verschillende andere jonge en ambitieuze ondernemers kennen. Ook biedt deze business club verschillende master classes zodat jij je professionele skills kunt verbeteren. Hoewel de club niet wekelijks bij elkaar komt, is deze business club wel een netwerkclub om nieuwe contacten op te doen. En als je van informele activiteiten houdt op zakelijk gebied dan kan dit netwerk zomaar iets voor jou zijn.

 

Regio Business

De business club Regio Business is een netwerkclub die zich richt op ondernemers in de regio Oost-, Midden- en West-Brabant. Een verspreide club met een hoop verschillende ondernemers dus. Regio Business richt zich zowel online als offline op succesvol netwerken. De business club doet dit offline met regionale magazines en op persoonlijk vlak via BOB Events, onder andere de drukbezochte (per event ongeveer 300 gasten) BOB Borrels. BOB staat voor Business Ontmoet Business en dat is natuurlijk letterlijk wat er gebeurt tijdens deze events.

BOB Borrels zijn zakelijke events om ondernemers samen te brengen in een soort informele netwerkbijeenkomsten. Tijdens deze borrels wordt terugkerend de Talkshow georganiseerd. Een interessant vraaggesprek met een specifieke ondernemer waarin de interviewster altijd een persoonlijk liedje maakt voor de ondernemer. Omdat de BOB borrels zo drukbezocht zijn kun je natuurlijk heel veel andere ondernemers ontmoeten. Je kunt daarnaast op een meeting point alvast afspraken maken. Online heeft Regio Business het Business platform. Hier worden leden in de spotlights gezet en krijgen leden de kans om nieuws over hun onderneming te delen.

Meer info over regio business
 

Ondernemersvereniging Strijp-S

Als je een ondernemer bent op Strijp-S en op een makkelijke manier wilt netwerken dan is Ondernemersvereniging Strijp-S wellicht iets voor jou. Het is dé vereniging voor zakelijke huurders op Strijp-S. Het is volgens ons niet alleen een netwerkclub maar ook een plek waar je als ondernemer mee kunt denken over de toekomst van Strijp-S. Ook biedt deze netwerkclub een plek om ondernemers op Strijp-S met elkaar te verbinden. De ondernemersverenging biedt regelmatig 60-minutes lunches bij een horecazaak op Strijp en jaarlijks een barbecue.

Uiteraard zitten niet alle ondernemers op Strijp-S. Dit is dan natuurlijk ook niet de enige plek waar een ondernemersvereniging zit. Dus ben jij ook een ondernemer? Ga dan op zoek naar de ondernemersvereniging bij jou in de buurt en sluit je hierbij aan. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je ook daar waardevolle contacten zult opdoen. Op veel plekken in Brabant vind je dit soort ondernemersverenigingen en een lidmaatschap is vaak gratis. Je betaalt meestal alleen voor de activiteiten waar je aansluit maar kunt wel op een laagdrempelige manier andere ondernemers uit de buurt ontmoeten! Top geregeld volgens ons.

Meer info over Ondernemersvereniging Strijp-S
 

Welke business club past bij jou?

Uiteraard noemen we slechts een klein gedeelte van alle business clubs in Brabant en Eindhoven. In veel gevallen kun je een keer als gast aansluiten bij de netwerken om een keer de sfeer te proeven. Doe dit altijd! Je kunt hierdoor een goede keuze maken voor een netwerkclub bij jou in de buurt en je zult zien dat als je de juiste keuze maakt, je veel aan zo’n business club zal hebben. Wil jij meer tips voor netwerken? Lees ze hier. Zou je het leuk vinden om een keer aan te sluiten bij een netwerkbijeenkomst van een van onze payrolladviseurs? Neem dan contact met ons op!

Netwerken bij Mettom

Bij Mettom organiseren we iedere 8 weken een (online) groeisessie speciaal voor ondernemers. Tijdens deze sessie nodigen we altijd een expert uit op het gebied van een bepaald onderwerp. We hebben al sessies georganiseerd over onder andere netwerken, social media, het werven van personeel, leadgeneratie en klantmanagement. Bij iedere groeisessie is een groot aantal ondernemers aanwezig die voor en na de sessie de gelegenheid hebben om met elkaar te netwerken. Wil je een keer aanwezig zijn bij zo’n sessie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van de eerstvolgende sessie. We zien je graag snel!

Stuur mij een uitnodiging