Blogs.

Personeelszaken lastig? Volgens De Ontdekfabriek makkelijk Mettom!

Personeelszaken zijn voor veel groeiende ondernemers een lastige materie. Ook voor Chris Voets van De Ontdekfabriek geldt dit. De bruisende onderneming, gevestigd in het creatieve hart van Eindhoven, ziet met name in de zomerperiode een piek in contracten voor nieuwe medewerkers. Dit kost veel werk én het brengt lastige wet- en regelgeving met zich mee. Mettom is voor De Ontdekfabriek dé partner voor de personeelszaken. En dat geeft, vooral in die drukke zomer, rust.

Wil jij ook meer rust als het gaat om je personeelszaken?

Check jouw payrolltarief
 
Of plan een belafspraak
Personeelszaken een uitdaging in de drukke zomer

 

Personeelszaken een uitdaging in de drukke zomer

Met name in de zomer ziet De Ontdekfabriek een drukke periode en hierdoor ook een veelvoud aan contracten met (tijdelijke) medewerkers. Chris Voets, bestuurder van De Ontdekfabriek, zegt hier het volgende over: “In de zomer organiseren we ieder jaar de zogenaamde ‘Zomerschool’. Tijdens deze Zomerschool zijn kinderen met een taalachterstand bezig met spelenderwijs leren in De Ontdekfabriek en op 11 andere locaties in Eindhoven. Hoewel de zomerschool een leuke periode is, is het ook één van de drukste periodes van het jaar voor ons. We hebben te maken met veel nieuwe medewerkers waarvoor we steeds nieuwe contracten op moeten maken en uren moeten bijhouden. Dit kost veel werk.”

Op zoek naar de perfecte partner voor personeelszaken

“Naast de drukke zomerperiode hebben we door het jaar heen zowel oproepmedewerkers als vaste krachten. Twee groepen, dus. Hoe we de personeelszaken voor deze twee groepen het beste konden regelen, dat wisten we niet zo goed. Toen we alle werkzaamheden bij elkaar optelden en ontdekten hoe lang we kwijt waren aan deze rompslomp wisten we het zeker: we moesten op zoek naar een partner voor onze personeelszaken. Die partner was trouwens zo gevonden want Mettom zit bij ons op de hoek, we zijn eigenlijk buren. Vanaf moment één voelt Mettom vertrouwd. Wij zochten een deskundige partner en dat straalde Mettom in alles uit.”

Mettom zit bij ons op de hoek, we zijn eigenlijk buren. Vanaf moment één voelt Mettom vertrouwd!

Chris Voets, bestuurder van De Ontdekfabriek
Personeelszaken zijn makkelijk Mettom

 

Personeelszaken zijn makkelijk Mettom

“Mettom is dus onze ‘buurman’ en dat maakt de samenwerking heel makkelijk en laagdrempelig. De mensen van Mettom nemen altijd de tijd voor ons als we vragen hebben. Ook hebben we een vaste, deskundige contactpersoon waar we altijd terecht kunnen. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Onze contactpersoon Britt is altijd op de hoogte van eventuele wetswijzigingen. Daardoor weten we dat we aan Mettom een echte HR-sparringpartner hebben.”

Maar wat maakt die samenwerking concreet nu zo makkelijk?

“Het gevoel dat we hebben bij Mettom zit helemaal goed. Toch moet een personeelspartner het voor ons ook waarmaken. En dat doet Mettom 100%. Het portaal is heel gebruiksvriendelijk. We kunnen makkelijk en snel medewerkers in- en uit dienst melden. Door dat portaal en de vaste contactpersoon is het ook fijn dat we snel kunnen schakelen met Mettom. Dat is voor ons belangrijk omdat we in de drukke periode daadwerkelijk snel moeten schakelen. Onze vaste mensen voelen zich ook helemaal thuis bij ons, ik denk ook wel dat dit komt door de professionaliteit van Mettom.”, aldus Chris. Concreet heeft Mettom het volgende betekend voor de personeelszaken van De Ontdekfabriek:

  • Makkelijk in- en uit dienst melden in gebruiksvriendelijk portaal
  • Snel schakelen met de mensen van Mettom
  • Deskundige helpdesk
  • Gemakkelijk urensysteem
  • Meerdere verloningsvarianten mogelijk (oproepmedewerkers en vaste uren)
  • 1 scherpe prijs voor alle personeelszaken
Bereken jouw scherpe aanbod
De Ontdekfabriek: avonturen beleven in het creatieve hart van Eindhoven

De Ontdekfabriek: avonturen beleven in het creatieve hart van Eindhoven

De Ontdekfabriek is een oude fabriek op Strijp-S in Eindhoven. Hier maken kinderen van 4 tot en met 12 jaar kennis met het werken met hun handen. Ze ontdekken hier de mooiste dingen én kunnen zelf bezig zijn met uitvindingen. Kinderen komen hier voor kinderfeestjes, met schooluitjes en gewoon voor een fantastisch dagje uit. Tijdens de zomerperiode organiseert De Ontdekfabriek de Zomerschool waar kinderen op een creatieve manier bezig kunnen zijn met taal, sport en natuurlijk ontwerpen en bouwen. Hoewel de roots van De Ontdekfabriek liggen in Eindhoven, zien steeds meer steden het initiatief als een ‘uitvinding’ voor kinderen en hierdoor ontstaan er steeds meer fabrieken door heel Nederland!

Wil je weten wat er allemaal te ontdekken valt in De Ontdekfabriek? Check hier hun website!