De horeca cao volgen én bezig zijn met je passie is lastig
Amber en Marc zijn hun cateringbedrijf gestart vanuit hun passie voor eten en het verwennen van mensen. Personeelszaken waren daar eigenlijk geen onderdeel van. Amber zegt hierover zelf het volgende: “Wij hebben geen kaas gegeten van personeelszaken. We willen ons richten op koken, maar omdat we het steeds drukker kregen, wilden we wel mensen aannemen. Dat betekende dat we de horeca cao moesten volgen. Personeel is volgens ons another cup of tea. We kregen regelmatig vragen van ons jonge personeel waar we zelf geen antwoord op konden geven. Dat was soms best frustrerend.”
Weten of jij klaar bent om zelf personeel aan te nemen?
Op zoek naar een personeelspartner om de horeca cao te volgen
Amber: “We gingen op zoek naar een personeelspartner die ons kon helpen om de horeca cao te volgen. Maar dat niet alleen: wij wilden meer tijd hebben voor de catering. Het moest dus een partner zijn die alle administratieve taken rondom het werkgeverschap zou overnemen. Toen we de payrolladviseur van Mettom ontmoetten, hadden we meteen een goed gevoel. Dit zou weleens de partner kunnen zijn waardoor wij onze focus weer op de catering kunnen leggen!” Wat bleek: die focus kreeg Heerlijck Catering weer terug door Mettom.