Blogs.

Van zelf verlonen naar Mettom: Bigbird zette deze stap

Bij Mettom zien we veel ondernemers die inzien dat het zelf doen van personeelszaken veel te veel tijd kost. Ook BigBird, een groeiend creatief bureau in Berlicum, zag vorig jaar ‘het licht’ en stapte over naar Mettom voor de personeelszaken. Die samenwerking bevalt zo goed: het bedrijf wil nooit meer iets anders voor het personeel!

bigbird-personeel-mettom

 

Zelf personeelszaken regelen kost veel tijd

Tot 1 jaar geleden deden eigenaren Erwin en Anouk de personeelszaken zelf. Hoewel ze niet heel veel medewerkers in dienst hadden, kostte dit erg veel tijd. Erwin zegt er zelf het volgende over: “Het bijhouden van een eigen loonadministratie kost heel veel tijd. Dat viel toch wel een beetje tegen. Ook lag het risico voor wat betreft ziekte bij ons, dat hadden we niet verzekerd. We hadden trouwens ook geen pensioenvoorziening voor onze medewerkers. Dit was zo’n grote kostenpost dat we hierop bezuinigden. Toch merkten we dat dit niet helemaal goed voelde: alles omtrent ons personeel kostte super veel tijd en we wilden ook de beste werkgever worden voor onze mensen. Zonder goede pensioenvoorziening werd dat natuurlijk al wat moeilijker en het is dan ook moeilijk concurreren met andere werkgevers.”

De beste werkgever worden wordt makkelijker met een specialist

“We vonden dus dat het anders moest en kwamen bij Mettom terecht voor onze personeelszaken. Mettom neemt alles over als het gaat om de administratieve kant van het werkgeverschap. Ze regelen onder andere het pensioen wat in deze tijd wel echt een belangrijke arbeidsvoorwaarde is. Ook hebben we nu geen omkijken meer naar risico’s rondom ziekte. En dat geeft wel echt rust.”, aldus Erwin. Naast de goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden biedt Mettom voor BigBird (en al haar andere klanten) natuurlijk ook een meerwaarde in het bieden van extraatjes zoals het Mettom Voordeelplatform. Voor BigBird was dit misschien niet de doorslaggevende factor om de samenwerking aan te gaan Mettom, maar ze worden er wel erg blij van: “Het is fijn voor ons dat al die extraatjes gewoon in het tarief zitten, dat maakt ons ook weer een attente werkgever die het belangrijk vindt om mensen te binden. Ook vind ik het super fijn dat de lijntjes met Mettom kort zijn en dat zowel ik als mijn mensen terecht kunnen bij Mettom met vragen.”

Check ons e-book
bigbird-logo
 

BigBird is blij met de overstap naar Mettom!

BigBird is erg blij met de overstap naar Mettom. Over de overstap zeggen ze zelf: “Alles loopt gewoon soepel, ook de overstap naar Mettom ging snel en soepel. Mettom heeft vanaf de eerste stap alles uit handen genomen. We dachten dat het misschien lastig zou zijn omdat we al medewerkers in dienst hadden maar niets was minder waar: nu is alles gewoon een stuk beter geregeld dan toen we het zelf deden. Mettom is voor ons een echte sparringpartner!”

BigBird, een creatieve jungle in Berlicum

BigBird noemt zichzelf een klein oerwoud in het hart van Berlicum waar een paar zeldzame vogels hun creatieve eieren leggen. Het is een creatief bureau waar ze continu bezig zijn met verrassende campagnes en sterke merken. Sinds de oprichting in 2012 zorgen ze er met een team van creatieven voor dat merken weer uniek zijn! Check de website van BigBird hier.