Blogs.

Werkgeven zonder risico’s: Naus de IT ondersteuner doet het Mettom

Wanneer je als zelfstandige zonder personeel voor het eerst personeel gaat aannemen, komt er veel op je af. Het aannemen van een eerste medewerker brengt namelijk veel risico’s en kosten met zich mee. Denk alleen al aan het uitzoeken van alles rondom een pensioenregeling en het afdekken van het ziekterisico. Luc Naus liep hier zelf ook tegenaan en besloot om de samenwerking aan te gaan Mettom. En dat maakte alles een stukje makkelijker!

NAUS IT Logo 2023

 

De uitdaging voor Luc: focus op core business én groeien met personeel

Toen Luc zijn eerste medewerker aan ging nemen, liep hij meteen tegen een aantal zaken aan waar hij in eerste instantie niet over na had gedacht. Hij zegt hier zelf het volgende over: “De groei zat er lekker in binnen mijn bedrijf, het werd tijd om mijn eerste medewerker aan te nemen. Toen ik ging kijken naar een pensioenregeling, bleek dat al heel lastig. Je kunt als werkgever niet zomaar zelf een pensioenregeling afsluiten. Daarvoor heb je een expert nodig én een zak geld. Ik had het bovendien druk en wilde de focus houden op de groei van mijn bedrijf. Daarom ging ik op zoek naar een expert die mij kon helpen met het pensioen maar ook met al de andere zaken die met personeel te maken hebben.”

Mettom biedt uitkomst als echte sparringpartner

Via een tevreden klant van Mettom kwam Luc uiteindelijk bij Mettom terecht. Luc: “Ik sprak een collega-ondernemer over mijn zorgen rondom het personeel en hij gaf aan dat hij al een paar jaar tevreden klant was bij Mettom. Zodoende ben ik in gesprek gegaan met één van de payrolladviseurs van Mettom. Dat voelde meteen goed. Mettom is een transparante partij, zonder kleine lettertjes. Het bedrijf heeft specialisten in dienst op verschillende gebieden. Omdat Mettom voor mij een echte sparringpartner zou zijn én alle risico’s rondom personeel zou overnemen, besloot ik om in zee te gaan met de mensen van Mettom.”

Luc kan risicoloos werkgeven samen Mettom

De samenwerking tussen NAUS de IT ondersteuner en Mettom bevalt goed. Luc: “Alles is perfect geregeld voor mijn personeel. Een medewerker was laatst ziek thuis en het risico rondom ziekte ligt niet bij mij en Mettom pakt ook de begeleiding op. Bij zo’n geval is het fijn dat ik Mettom heb want ik zou niet weten welke stappen ik zelf moet zetten als het gaat om een zieke medewerker. Alles is gewoon goed geregeld bij Mettom en ik merk dat zij ervoor zorgen dat ik de focus kan houden op mijn bedrijf!”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?


Naus de IT ondersteuner, een groeiende club in Deurne

Naus de IT ondersteuner levert ICT management aan klanten tegen een vast bedrag per maand. Een vaste ICT manager van Naus gaat regelmatig bij de klanten langs om plannen door te nemen en oplossingen te bieden op ICT-gebied. Zo is Naus de IT ondersteuner een echt klankbord voor klanten! Check de website van Naus de IT ondersteuner hier.