Blogs.

Pensioen regelen voor werknemers: zo doe je dat

Het pensioen regelen voor werknemers binnen je bedrijf: als je nog geen pensioenregeling hebt of voor de eerste keer personeel gaat aannemen is het goed om hierover na te denken. De pensioenregeling is namelijk één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor medewerkers. De beste werkgevers hebben een pensioen voor hun personeel!

E-book goed werkgeverschap [gratis download]
 
3-redenen-voor-pensioen-niet-zelf-regelen

 

Pensioen voor werknemers: 3 redenen om het niet zelf te doen

Het pensioen regelen voor werknemers is niet makkelijk. Je kunt dit eigenlijk nooit helemaal zelf regelen, je hebt altijd een pensioenadviseur hiervoor nodig. Volgens ons kun je, naast alle andere taken rondom het werkgeverschap, het regelen van een pensioen het beste uitbesteden!

  1. We draaien er niet omheen: het regelen van een pensioen voor werknemers is gewoon moeilijk en kost veel tijd. Waarschijnlijk ga je in eerste instantie kijken of je het zelf kunt, maar je ziet gauw genoeg dat dit niet te doen is. Het regelen van het pensioen is complexe materie. En voor die materie heb je altijd een pensioenadviseur nodig.
  2. Als jij zelf het pensioen regelt in samenwerking met een pensioenadviseur, krijg je te maken met hoge kosten waar je als groeiende ondernemer waarschijnlijk niet op zit te wachten.
  3. Als je jouw personeelszaken zelf regelt, krijg je veel facturen van verschillende partijen. Bij een pensioenregeling krijg je weer een aparte factuur van nóg een partij. Dat maakt jouw administratie ook nog eens onoverzichtelijk!

Wil jij één factuur voor al jouw personeelszaken?

Plan een vrijblijvende belafspraak
 
pensioen-regelen-voor-werknemers-waarom

 

Is pensioen voor alle werknemers verplicht?

Hoewel het pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde is en het bijdraagt aan goed werkgeverschap, is het aanbieden van een pensioenregeling in veel gevallen niet verplicht. Als je niet onder een cao valt met je bedrijf, hoef je geen pensioen te regelen. Toch is het pensioen heel belangrijk voor jou en je medewerkers. Als jij een pensioen regelt voor je werknemers, laat je zien dat jij een professionele en serieuze werkgever bent. Goede medewerkers kiezen het liefst voor een professionele werkgever: als je geen pensioenregeling en andere secundaire arbeidsvoorwaarden regelt, krijg je dus nooit de beste medewerkers. Je loopt dus het risico dat je niet de juiste persoon treft en uiteindelijk weer een nieuwe zoektocht moet starten naar de beste medewerker.

10 tips voor het binden van personeel [gratis]
 

Pensioen voor werknemers zonder of met cao

Het pensioen is, als jouw bedrijf niet onder een cao valt, dus niet verplicht. Je kunt dan zelf een regeling kiezen die bij jouw bedrijf en jouw medewerkers past. Het aangaan van een pensioenvoorziening kost wel veel tijd en vergt kennis. Het is dus niet zo makkelijk om dat zelf te doen. Uitbesteden is dan een goede optie. Wanneer er voor jouw bedrijf wel een cao geldt, kan het zijn dat je verplicht bent om je aan te sluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds. Als je kiest voor payrolling, zorgen wij dat ook dit vlekkeloos verloopt.

Pensioenregeling uitbesteden?

Hierboven lees je de belangrijkste redenen om het regelen van een pensioenregeling uit te besteden. De administratie en de facturen zijn voor veel ondernemers echter een belangrijke reden om niet alleen het pensioen, maar alle personeelszaken uit te besteden. En daar komt payrolling om de hoek kijken! Door een samenwerking aan te gaan met een payroll bedrijf, besteed je alle rompslomp omtrent personeel uit. Van pensioen tot aan salarisuitbetaling en van secundaire arbeidsvoorwaarden tot aan juridische dienstverlening: bij payrolling heb je alles in één keer geregeld!

payroll-pensioen

 

Pensioen geregeld met payroll

Als jouw bedrijf onder een cao valt is vaak vastgesteld dat je je verplicht moet aansluiten bij een bepaalde pensioenregeling. Als er op jouw bedrijf geen cao van toepassing is, ben je niet verplicht om een pensioenregeling af te sluiten. Het lijkt in dit geval misschien fijn dat je zelf kunt beslissen of je wel of geen pensioen aanbiedt. Toch denken wij dat het pensioen één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden is. Het moet gewoon goed geregeld zijn.

Bij Mettom kiezen we ervoor om het pensioen altijd goed te regelen, wel of geen cao. Een goed pensioen is bij payroll in ons geval dus altijd geregeld. Een goed pensioen is onmisbaar als je het hebt over goed werkgeverschap! Veel ondernemers binnen onder andere de zakelijke dienstverlening kiezen voor payrolling omdat zij dan direct een goede pensioenregeling kunnen aanbieden en niet zelf aan de slag hoeven met een dure pensioenregeling. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom je zelf niet aan de slag zou moeten gaan met het afsluiten van een pensioen. Door payroll bouwen medewerkers misschien nog wel meer pensioen op dan wanneer je het zelf – wel of niet – zou regelen.

Bereken jouw payrolltarief
4-redenen-om-pensioen-uit-te-besteden

 

4 redenen om een pensioen te regelen via payroll

Een pensioenregeling regelen voor je personeel: het is niet zo makkelijk dan je misschien zou denken. Eigenlijk kun je het helemaal niet zelf regelen want je hebt standaard een pensioenadviseur nodig. Bovendien is het regelen van het pensioen voor je medewerkers lastig om de volgende redenen:

  1. Het regelen van een pensioen is erg ingewikkeld. Je hebt altijd een externe partij nodig omdat je zelf geen expert bent in pensioenregelingen.
  2. Administratie: pensioenafdrachten en pensioenaansluiting zorgen allebei voor veel administratieve rompslomp.
  3. Het regelen van een pensioenvoorziening kost heel veel tijd. Als je snel een medewerker wilt aannemen, wil je waarschijnlijk ook snel kunnen schakelen.
  4. Je hebt weer een aparte factuur van een externe partij. Waarschijnlijk heb je die ook al van je salarisadministrateur, bedrijfsarts, scholingspartij en andere externen. Zou het niet handig zijn als je dat allemaal in één keer kunt betalen met één factuur?

Ook het pensioen regel je samen Mettom

Wanneer je kiest voor een samenwerking Mettom regelen wij niet enkel de salarisuitbetaling, een arbeidsovereenkomst en de begeleiding bij ziekte. Ook het pensioen valt standaard onder ons payrolltarief. Naast alle primaire arbeidsvoorwaarden zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden bij Mettom perfect geregeld. Wil je weten wat we in jouw geval kunnen betekenen? Plan een vrijblijvende belafspraak met één van onze payrolladviseurs!

Belafspraak plannen